Príručka na cestu za krajším ja 3DChili

16:30

Spomínate si na článok o tabletách na chudnutie 3D Chili? Boli jedným z mála, ktoré ma upútali a nakoniec som ich skúsila aj ja. Síce len na pár dní, ale cítila som sa dobre a aj to bolo na mne vidno. Bola to malá záchrana minulý rok pred dovolenkou, keď som sa chcela dostať do jednej sukne :) Omnoho väčšou zmenou ale prešla mamina. Toto boli prvé tablety, do ktorých bola naozaj ochotná investovať a kúpiť si ich. Urýchľujú metabolizmus a učia jesť pravidelne. Obsahujú látky, ktoré bežne nájdete v našej slovenskej kuchyni ako zázvor, kurkumu, kapsaicín z papričiek alebo zelený čaj. Učia nás, že jedlo nie je nepriateľ, potrebujeme zdravý metabolizmus, pravidelnú stravu a pohyb, pohyb a pohyb. To som poznala na sebe. Bývala som v posledných mesiacoch veľmi psychicky vyčerpaná. Nechcelo sa mi nič, ani to, čo milujem. Napriek tomu som začala cvičiť každý deň a hoci niekedy to chce veľkú dávku sebazaprenia, cítim sa výborne, väčšinou po robote nepadám do postele a som motivovaná aj pri pohľade do zrkadla. Lebo pomaly miznú zimné tukové zásoby, ktoré som ignorovala. Jeden z tých najúžasnejších pocitov je prekovávať sám seba a zlepšovať sa. Makať na sebe a potom príde to, na čo som tak dlho čakala. Ak si objednáte Chili tablety, môžete dostať aj plán na chudnutie, ktorý sa skladá z niekoľkých častí a rovno môžem povedať, že ho oceňujem aj ja, ktorá diéty nedržím.

 






Kedysi, keď som bola mladšia, som diéty držala, v tom čase to bol veľký boom. Raz prišla delená strava, potom kapustová diéta, potom bielkovinová, taká či onaká. Registrovala som ich, občas nejakú skúsila. V 18-tke som mala veľkosť 34  a až niekedy potom to začalo rásť :) Rokmi som sa ale naučila jednu veľmi dôležitú vec – mať rada samu seba takú, aká som. Netrápiť sa tým, že okolie mi s radosťou šplechne do očí, že som väčšia, ako som bola. Alebo že moja sestra s konfekčnou veľkosťou 34 je oproti mne polovica. Ja mám 36, niekedy 38, ale napríklad teraz som si kúpila sukňu XL, lebo bola posledná a strašne sa mi páčila. V páse je na gumu, tak sa budem modliť, aby sa neroztiahla. Rovnako tak ma vie nahnevať, keď sa ma kolegyne netaktne pýtajú, či som tehotná alebo mám nafúknuté brucho. Vždy sa nájdu tupci, ktorým na mne bude niečo prekážať. Často som si aj poplakala, lebo tie reči zranili. Sú silnou zbraňou, lebo sa na ne nezabúda. Uvedomila som si, že každá z nás je jednoducho iná a každá výnimočná. Či už ako éterická víla, večný chalan alebo dáma v štýle Coco Chanel. Čo na tom, že rozmerovo nás je viac alebo menej. Cesta k tomu vyrovnanému stavu bola dlhá, tŕnistá, oplakaná a nakoniec som našla úsmev. Tým všetkým som chcela povedať len toľko, že som sa naučila kašľať na okolie. Veď oni nechodia v mojich topánkach. Ak niečo robím, robím to pre seba a nie preto, lebo by sa to podľa niekoho malo. Aj preto ma tento diétny plán zaujal. Je totiž rozdelený na tri časti a každá má niečo do seba. A môže niečo naučiť:
  • Najskôr sa dozviete, kedy sa spaľujú nepotrebné kalórie. Základnom je pravidelná strava, cvičenie a látky urýchľujúce metabolizmus. Napríklad rôzne koreniny, ktoré môžete mať doma v špajze a ani neviete, koľko môžu pomôcť. Tento rok som sa naučila používať napríklad kajenské korenie. Po ukončení detoxikačnej kúry som prišla na to, ako môže pomôcť pri chudnutí. Do popredia sa stavia kapsaicín, ktorý topí tuky, znižuje chuť do jedla a tak sa večer nevrhnete na čokoládu alebo lupienky. Ja som tieto stavy v strese mávala a nemala som problém zjesť celú čokoládu alebo balíček 150 g čipsov. Potom som ešte premýšľala, čo ďalšie malé by som zjedla. Ďalej sa spomína vplyv omega 3 mastných kyselín na naše zdravie a prechádza sa ku koreninám. Rozdeľujú ho na červené (CHILLI, Čierne korenie, papričky), ktoré dokážu útočiť na tukové vankúšiky. Žlté korenie (škorica, zázvor) stimulujú tráviacu sústavu. Zelené korenie (bazalka, oregano, cesnak) podporujú činnosť čriev a upokojujú žalúdok. Treba sa len naučiť kombinovať a používať ich. Nie sú žiadnou novinkou, korenie sa používalo už dávno pradávno na liečenie rôznych zdravotných problémov. V radcovi sú rozpísané účinky jednotlivých korenín a páčia sa mi akési rady na záver prvej časti. Treba veľa piť, vážiť sa len s rozvahou, dať si pozor na ukryté kalórie, nejesť večer, nejesť polotovary a rôzne instantné jedlá a nezabúdať na to, že doplnok stravy má za úlohy doplniť niektoré látky, nenahrádza zdravú a vyváženú stravu
  • Druhú časť tvorí diétny plán s receptami na 28 dní. Niektoré sami fakt zapáčili a rozhodla som sa ich skúsiť. Ako histaminik si ale musím dávať veľký pozor, čo jem, preto som si ich upravila. Čo nesmiem, som vyhodila, nahradila, upravila. Nájdete tu rady na chudnutie pre rôzne vekové skupiny aj s popisom, ako funguje metabolizmus a kde môžete robiť chyby, ak sa vám nedarí chudnúť. Veľmi pekne je rozpísané, ako telo pracuje, keď necvičíme pravidelne a ako je pohyb pri formovaní tela dôležitý. Zaujalo ma a asi aj najviac sa mi zapáčilo to, že diéta nie je len plánom, kedy čo jesť. Poukazuje aj na iné aspekty, na ktoré sa niekedy zabúda a umožňuje nám tak ľahšie pochopiť procesy, ktoré sa dejú. Receptov som sa sprvu bála, či to nebude v štýle na obed hrášok, na večeru polovicu jablka. Vykľuli sa z toho normálne chutné jedlá, ktoré pokojne môžem variť celej rodine. Dôraz sa kladie na koreniny a nápoje, ale dôležité je, že mnohé z tých pokrmov sú skutočne chutné a naozaj sýte.
  • Pre mňa najväčšou radosťou bola tretia časť plánu, ktorá sa venuje celulitíde a cvikom, ktoré pomáhajú bojovať s ňou. Zo začiatku je to zaujímavé čítanie o tom, prečo vzniká, či postihuje aj mužov, aké etapy má a nakoniec rady, ako sa jej zbaviť. Cviky sú pomerne jednoduché, nepotrebujete nič, len elán a podložku na cvičenie. Sú spomenuté aj ďalšie možnosti jej liečby, no niektoré sú nákladnejšie a hlavne, musí ich robiť zodpovedná osoba, najmä liposukciu , mezoterapiu či masáže. Masáže si ale môžete robiť aj samy, prípadne vám dokáže pomôcť partner alebo členka rodiny. Polovicou úspechu pri masáži môžu byť aj rôzne zahrievajúce krémy a gély, o niektorých už bola reč aj u mňa na blogu. Rozpis domácich spôsobov liečby celulitídy mi je veľmi známy, jedná sa nielen o masáže, ale aj peeling, kúpele s éterickými olejmi, balenie do fólie alebo zdravé čaje.


Tento plán  rozhodne neznamená 100%-nú výhru. Je to skôr ideálny sprievodca jednotlivými krokmi, ktorý nielen radí, ale aj vysvetľuje, prečo sa niektoré veci dejú tak, ako sa dejú a ako sa dá sebe samej pomôcť, aby sme sa vo svojom tele cítili dobre. Skoro 100 strán čítania, varenia a cvičenia sa mi teraz na leto náramne hodilo. V septembri idem na dovolenku a na dve svadby, aj to ma tak nakoplo, aby som sa o seba začala starať a vyzerala v tých krásnych šatách pekne. Pekne pre seba, nie pre ostatných :) Začala som v máji, najskôr detoxikačná kúra, potom zmena jedálnička a denne minimálne hodina cvičenia. Už išlo dolu niekoľko centimetrov a plánujem pokračovať. Cítim sa lepšie a mám omnoho lepšiu kondíciu. 
Plán si môžete kúpiť aj samostatne, ako brožúrku, ak si objednávate balenie tabliet, plán k nim dostanete zadarmo. Všetko, čo by ste o ňom i o tabletách chceli vedieť, nájdete na stránke 3D Chili.


Aký je váš diétny plán, keď sa snažíte dostať do formy?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Když se snažím já dostat zpět do formy, tak tohle e přesně to, co si nepořídím.. :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja skúšam rôzne alternatívy :) Vďaka tomu som našla aj niekoľko skvelých rád, odporúčaní aj receptov :) Ale každý si musí nájsť to svoje.

      Odstrániť
  2. Já žádné extra diety nikdy nedržela :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ani nie je zdravé :) Skôr je potrebná komplexná zmena, vedieť, čo škodí a držať sa toho :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe