Troška harmančeka v zubnej paste

16:14

Potrpím si na dobrú zubnú pastu. Je to spôsobené tým, že moje zuby si už dosť vytrpeli a ohrozuje ma aj strašiak menom paradentóza. Zdedila som ju. Niekto dedí milióny, niekto genetické predispozície :) Nevadí, vždy môže byť horšie. Už dávnejšie som písala o čiernej zubnej paste, ktorá je naozaj vynikajúca. Mala som už tri balenia a časom sa k nej vrátim  zasa. Pasty Ecodenta ma zaujali najmä nezvyčajnými zložkami, preto som sa rozhodla vyskúšať aj ďalšie pasty. Kúpila som si jednu proti zubnému kameňu a druhú na citlivé zuby s obsahom harmančeka.









O zubnej paste na citlivé zuby si môžete prečítať:

       Bola vyvinutá špeciálne pre ľudí, ktorí trpia nepríjemnými príznakmi citlivých zubov. Táto zubná pasta má dvojitý efekt na citlivé zuby: výťažok z harmančeka a klinčeka znižuje citlivosť, zatiaľ čo Kalident, prírodný zdroj kalcia, posilňuje zubnú sklovinu, vypĺňa mikroprasklinky a škrabance, zabraňuje erózii zubnej skloviny. Pre lepší výsledok, používajte dlhšie časové obdobie.
91 % ECO zložiek prírodného pôvodu

Pasty majú pekné krabičky, na ktorých nájdete potrebné informácie i dobre čitateľné zloženie. Mohlo by byť uvedené aj na stránke, aby si ho mohli spotrebitelia prečítať a zvážiť, či tento produkt chcú alebo nie. Nielen krabičky, ale aj tuby sú veľmi pekné. Zľahka prišmrncnuté zložkou, ktorá robí pastu výnimočnou a inou, pekné a jednoduché. Lebo viete ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Tuby sú plastové a držia si tvar, aj keď som mala pasty len na spodku, nelámala sa ani nepraskala. K úplnému koncu sa zvyšky dostávajú von trochu ťažšie, doslova ich dolujem, ale je to ako aj pri iných pastách. Vonia krásne. Naozaj tam cítiť harmanček, ktorý vystupuje do popredia a necháva za sebou mentolovú vôňu. Hustá biela pasta veľmi dobre pení, preto jej stačí použiť málo. Celkom postačuje aj veľkosť v tvare hrášku. Chutí zaujímavo. Obyčajne chuť harmančeka obľubujem, milujem najmä čaj, ktorý mi robí spoločnosť počas dlhých zimných večerov, kedy nevykuknem spod deky. Táto chuť mi trošku prekáža. Je sladšia, výrazná a tak zvláštne harmančeková. Napriek tomu pastu používam rada, dokonca by som povedala, že som si na ňu aj celkom rýchlo zvykla. Zuby dobre vyčistí a príjemne osvieži dych. Nie tak, ako obyčajná mentolová pasta, ale dostatočne. Je veľmi šetrná k zubom a naozaj cítiť úľavu, ak sú citlivé. Najviac to pociťujem pri studených nápojoch (horúce či teplé mi prekážajú podstatne menej, niekedy ani nezabolia pri káve či teplom obede) a zmrzline, vtedy ma bolia aj zuby, ktoré už nemám. Pasta zmierňuje tieto stavy, zuby na teplo i chlad reagujú menej a nebolia. Ďasná krvácajú asi rovnako ako aj pri iných pastách, ale citlivosť je znížená. Zuby by mali byť chránené a posilnené, s čím by som vedela súhlasiť. Pasta nie je zlá, už premýšľam nad kúpu škoricovej, lebo rada by som skúsila všetky pasty v ponuke.

Plusy:
  • Pekné obaly
  • Mäkká plastová tuba
  • Príjemná harmančeková vôňa
  • Stačí málo na jedno použitie
  • Znižuje citlivosť zubov, čistí ich, osviežuje dych

 Mínusy
  • Menej mi chutí

Pasta stojí 3,90 eur a nájdete ju v eshope VH Cosmetics.

Preferujete ochutené alebo klasické mentolové pasty? 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Já preferuju starou dobrou klasiku - mentolovou pastu, klidně i pálivější. Ohromně mi vyhovuje Seafresh od Jasonu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Jasonu som mala jednu,ale časom si kúpim ďalšiu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe