Čierna maska 2 v 1

18:31

Značka nemeckej prírodnej kozmetiky Annemarie Börlind patrí k obľúbeným a populárnym aj u nás.  Jej zakladateľka s obľubou tvrdí, že na pleť by si nedala nič, čo by sa nedalo zjesť. To je záruka, že si na seba dávame len tú najčistejšiu prírodnú kozmetiku, ktorá je pre pleť dobrou voľbou. Pred rokmi som mala tú česť zoznámiť sa s ňou a teraz, keď som staršia a skutočnú kvalitu si viem vychutnať a vážiť, sa k nej rada vraciam. Už som napísala niekoľko článkov o tom, ako sa starať o pleť. Nie je to až také zložité, ako sa to na prvý pohľad môže javiť a keď si tie tipy a triky osvojíte,  budete na svoju pleť naozaj hrdé. Ja som si prešla rôznymi stavmi zúfalstva a beznádeje. Stále ešte tŕpnem, že raz ráno sa zobudím a moja jemná a čistá pleť bude minulosťou. Alebo že mi vypadajú zuby, to je ešte horší sen, aký ma máta :) Už niekoľko rokov používam pravidelne pleťové masky. Miešam si ich, no rada si kúpim aj hotovú, aby som sa občas nezdržovala. Dnes bude reč o pani dokonalej. Naozaj kvalitnej maske, ktorá dokáže vyriešiť hneď niekoľko problémov.

Čierna maska 2v1

Čierna maska 2v1 zloženie

maska s fytoplanktónom a orgovánom

Voľba bola jasná

Čierna pleťová maska 2 v 1 ma ako milovníka a dovolím si tvrdiť aj znalca masiek, veľmi zaujala. Je to z viacerých dôvodov,  o ktorých si o kúsok nižšie prečítate. Balená je v papierovej krabičke, na ktorej nájdete potrebné informácie. V peknej čiernej tube, ktorá vyzerá elegantne, nájdete 75 ml čiernej masky. Myslela som si, že bude tmavšia, no je skôr tmavosivá, ale nie je to podstatné :) Je to taká zvedavosť kozmetického maniaka, ktorý sa nevie dočkať toho, ako bude vyzerať a voňať produkt, ktorý drží v rukách. Pre mňa sú to vždy malé Vianoce a ani mi veľa k šťastiu netreba. Občas stačí len mydlo či nová pleťová voda. V tomto prípade som mala veľký sviatok, lebo je to skvostný kúsok. 

Intenzívna maska na ošetrenie zmiešanej pleti

Annemarie Borlind maska

Zaujímavé zloženie

Povedzme si úprimne, orgován aj fytoplanktón v kozmetike nie sú úplne najčastejšou ingredienciou. Extrakt z ogovánu je vhodný na problematickú pleť, pretože pomáha regulovať tvorbu kožného mazu. Aj preto býva súčasťou nielen voňavej telovej kozmetiky, ale aj pleťovej pre mladú pleť so sklonom k akné. Hitom je aj kozmetika s fytoplanktónom, pretože je veľmi výživný. Obsahuje napríklad minerály, nenasýtené mastné kyseliny a vitamíny. K jeho najsilnejším zbraniam patrí výborná schopnosť hydratovať a obsiahnuté antioxidanty zabraňujú starnutiu pleti. Má silné protizápalové účinky,  preto sa zíde nielen na akné, ale aj na boj s vráskami. Ďalšou skvelou zložkou je skvalén. Tiež má silné antioxidačné účinky, chráni pred nebezpečným slnečným žiarením a viaže toxíny. Okrem toho hydratuje, zjemňuje a neupcháva póry, preto je vhodný aj pre problematickú pokožku. Je toho viac, ale toto sa mi páči najviac.

Voňavá a príjemná

lahodnú sladkú vôňu, v ktorej jemne cítim íl. Obsahuje bentonítový íl, ktorý má schopnosť zmatňovať a vyťahovať nečistoty z pleti. Tak nejak ho v pozadí cítim, ale je to pekná nerušivá vôňa, ktorú nie je príliš cítiť a po aplikácii sa pomaly stratí. Konzistencia je krémová a ľahko a dobre sa aplikuje ako prstami, tak štetcom. Vôbec neštípe, nedráždi a ani nesťahuje pokožku. V podstate neviete, že ste si ju na seba dali. Používať by sa mala dva razy týždenne a pôsobiť okolo 15 minút.

Maska 2 v 1

Okrem masky získate ešte jemný peeling. Exfoliačnými čiastočkami sú mleté ryžové semienka, ktoré obrusujú pokožku a pomáhajú odstrániť odumreté kožné bunky. Ucítite to najmä pri nanášaní. Umývam ju vlažnou vodou (pre príjemný pocit, studenú ledva znesiem aj v lete) a hubkou, s ktorou to ide rýchlejšie a pokožka sa prekrví. Najlepšie výsledky dosiahnete vtedy, keď masku nanášate na dôkladne vyčistenú pleť. Potom do nej ľahko preniknú  účinné látky z masky a naplno sa prejaví ich účinok. Ideálne je, ak bola pleť vyčistená pri teplej vode, lebo póry sa otvoria a dobre sa čistia. 

Krajšia pleť už po prvom použití

Toto je presne ten typ produktu, pri ktorom vidíte okamžite. Samozrejme, na dosiahnutie lepších výsledkov a trvalejšieho zlepšenia je potrebného viac času. Už som minula desiatky masiek a hneď spoznám, ktorá za to naozaj stojí. Táto rozhodne áno. Po umytí je pleť dokonale čistá. Doslova žiari a póry sú vyčistené, miznú aj čierne bodky. Vracia jej zdravý jas a farba. Niet ani stopy po únave alebo vysušenej pokožke. Hydratuje a vypína ju, linky miznú a vyhladia sa. Viditeľne zmatňuje a sťahuje póry, čo síce nie je na večnosť (čo by bola paráda), ale pleť je v rovnováhe a v harmónii. Pri akné zlepšuje hojenie a zjemňuje aj fliačiky a drobné ranky. Pri lepšej životospráve a dobrom čistení sa stav pleti môže krásne zlepšiť. Navyše, čas s maskou môžete využiť na relax a odpočinok, lebo veľmi často sa naháňame a zabúdame na to, že všetko potrebuje svoj čas, aby to zakvitlo do krásy. 

Plusy:
  • pekné balenie
  • jemná vôňa
  • krémová konzistencia s exfoliačnými čiastočkami
  • ľahko sa nanáša
  • nedráždi a neštípe na pleti
  • krásne čistí, zmatňuje, zjemňuje, hydratuje, rozjasňuje, vyhladzuje pleť
  • viditeľne zlešpuje stav pleti
Mínusy:
  • nenašla som
Masku nájdete v eshope Naureus, ktorý mi ju venoval na dôkladné vyskúšanie a napísanie recenzie. Okrem nej tam nájdete aj veľa ďalších skvelých kúskov kozmetiky i zdravej výživy. A ak vyčíhate výpredaj, je to paráda :) (už som ušetrila aj 60% pôvodnej ceny).

Skúsili ste už niečo tejto značky? :)

You Might Also Like

1 Vaše komentáre

  1. Tuhle značku jsem nezkoušela a ani jí neznám, dnes o ní čtu prvně :-)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe