Veľký pomocník v malom obale

16:53

S drobnými poraneniami pokožky, vyrážkami, oparmi alebo popáleninami sa pasuje občas každý z nás. Stačí chvíľka nepozornosti alebo len nešťastná zhoda náhod a problém je na svete. Od základnej školy si pamätám sprej s aloe vera, ktorý mamina kupovala najmä pre rozbité kolená a oškreté lakte :) Ešte si viem živo vybaviť jeho vôňu, dokonca aj chuť, keď som si ho strekla do úst. Odvtedy pretieklo naozaj veľmi veľa vody v rieke a sprej sme prestali kupovať. Miesto neho mám stále po ruke gél s aloe vera, ktorý so mnou cestuje na dovolenky a výlety ako súčasť prírodnej lekárničky. Je malý a nenápadný, ale jeho sila je veľká.

Soaphoria Care upokojujúci gél s aloe vera a morskými riasami
Soaphoria upokojujúci gél s aloe vera a morskými riasami
                   
Soaphoria Care upokojujúci gél s aloe vera a morskými riasami zloženie

upokojujúci gél s aloe vera a morskými riasami

Soaphoria Care upokojujúci gél s aloe vera a morskými riasami

Na prvý pohľad si možno poviete, že nič moc to nevyzerá byť. Pravdou ale je, že Soaphoria Care upokojujúci gél s aloe vera a morskými riasami v sebe ukrýva poriadnu silu. Jednoduchý plastový obal a kovový vrchnáčik pôsobia pomerne všedne, ale keď sa na to pozriem trochu lepšie, je celkom roztomilý. Malý, nižší a celkom roztomilý. Rozhodne nie je miss polička, ale v obchode by som ho neprehliadla. 

Upokojujúci gél s aloe vera a morskými riasami má taký béžový nádych, ale ako správny gél je priesvitný, ľahký a nemastný. Na pokožke nezanecháva lepkavý film a vhodný je pre každého člena rodiny. Nemá nijakú špecifickú vôňu, takmer ho necítiť, to je však len dobre. Poškodená pokožka nepotrebuje voňavú kozmetiku.  Aloe vera má protiplesňové, protizápalové, antibakteriálne a antivírusové účinky, preto sa o nás postará priam kráľovsky.

Ako som spomenula, gél s aloe vera je súčasťou mojej domácej lekárničky. Dokáže totiž výrazne pomôcť pri zlepšení hojenia a regenerácii pokožky:

  • ak máte drobné ranky, škrabance, odreneniny, potierajte si ich gélom. Budú menej bolieť, lepšie a rýchlejšie sa zahoja a je menšie riziko vzniku jazvičiek alebo fliačikov
  • výborný je na popáleniny a nezáleží na tom, či sú od slnka alebo z kuchyne. Pokožku upokojuje, regeneruje a menej bolí i svrbí. Aj keď mi napríklad prskol horúci olej z panvice, tento gél bol mojím Supermanom, ktorý ma zachránil.
  • mám ho rada na hojace sa opary. Keď sa opar začne vysušovať, potieram ho upokojujúcim gélom. Potom nebolí, nesvrbí a je hydratovaný, preto nepraská, ak sa zasmejem alebo začnem jesť. 
  • zlepšuje stav ekzému, ktorý sa mi občas objavuje v obočí alebo pri nose. Je to najmä v chladnom a veternom počasí, ale občas sa to stane aj v lete, keď sa viac opaľujem. 
  • pomáha aj na zlepšenie stavu akné
  • upokojuje podráždenú, zapálenú alebo začervenanú pokožku
Možností, kedy využiť jeho neobyčajnú silu, je naozaj dosť a niektorý z vyššie uvedených problémov môže postretnúť ozaj každého. Aloe pestujeme aj doma, pretože ho považuje za zázrak z prírody.

Plusy:
  • balenie šikovné na cesty
  • dobrá konzistencia
  • dobre sa vsiakne, nezanecháva lepkavý film
  • bez vône
  • veľa možností využitia
Mínusy:
  • nenašla som.

Upokojujúci gél nájdete v eshope Biobalíček za 5,26 eur. 

Používate doma Aloe Vera? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe