Môj prvý šampón v prášku

18:01

Keď sa povie šampón, tak väčšine asi napadne klasický tekutý šampón, ktorý dobre pení a krásne vonia. Potom sa pridali tuhé šampóny, ktoré som prijala s predsudkami, ale okamžite som si ho zamilovala a stal sa mojím verným spoločníkom. Naposledy som sa zoznámila s práškovým šampónom a celkom si sadli. Pôvodne som síce nič podobné nechcela, ale zvedavosť bola silnejšia ako ja a spokojne môžem povedať, že to veľmi dobrá voľba. 


Radico Práškový šampón s kondicionérom popis

Práškový šampón s kondicionérom
Radico Práškový šampón s kondicionérom

Zvolila som značku Radico, dovtedy pre mňa celkom neznámu. Radico pochádza z Indie a ponúka rastlinné farby na vlasy, ktoré sa vyrábajú podľa ayurvédskej tradície. Viac ako polovica použitých bylín, korenín a surovín pochádza z indických oblastí. Krásne produkty neobsahujú syntetické zložky, neboli testované na zvieratách a majú certifikát Ecocert. Vlasy som si ešte nefarbila, ale šampón som musela skúsiť.

Radico Práškový šampón s kondicionérom má 100 gramov a balený je v papierovom obale a plastovom vrecúšku. Vyzerá pekne a aj ostatné produkty tejto značky sú balené veľmi podobne. V kúpeľni ho mám uložený tak, aby sa vyhol vlhkosti a zbytočnej vode, aby sa neznehodnotil a dlho vydržal.

Práškový šampón je hnedý prášok s opojnou bylinkovou vôňou. Vsadil najmä na tri dôležité ingrediencie:
  • Amla je vynikajúca na predčasné šedivenie vlasov a pôsobí aj proti lupinám. Vlasy menej padajú, pekne sa lesknú a lepšie sa češú
  • Prášok z Rithy sa po celom svete používa ako šampón, podporuje rast vlasov, dodáva objem a zlepšuje štruktúru vlasov
  • Ovocie Shikakai sa volá aj ovocím pre vlasy. Používa sa ako prírodný šampón, upokojuje svrbiacu pokožku, pôsobí proti lupinám, podporuje rast vlasov a pomáha predchádzať štiepeniu končekov.
Mieša sa s teplou vodou a záleží len na vás, ak konzistencia vám vyhovuje. Ja mám radšej redší šampón, ktorý vytvorím z dvoch lyžíc prášku a trochu vody. Takúto hmotu nanesiem na vlasy a umývam ako klasickým šampónom. Nebudem klamať, prvé použitie bolo také rozpačité a zdalo sa mi, že na niečo také si ani nezvyknem. Pri ďalších použitiach to už bolo omnoho lepšie a zvykla som si. 

Z vlasov sa dá ľahko umyť a trochu ma prekvapilo, že boli také - iné. Neboli úplne jemné, ale dali sa dobre česať, pekne vyzerali a mali prirodzený objem. Nepotrebujete žiaden octový oplach ani kondicionér, ale niekedy siahnem po vlasovej maske celkom automaticky, lebo ich mám dosť suché a potrebujú poriadnu dávku hydratácie. 

Potešilo ma, že veľmi blahodarne vplýva na moju atopickú pokožku. Menej svrbí, ekzém sa nezväčšuje a pokožka vyzerá zdravšie. Spokojne si tak môžem vlasy aj vypnúť dohora a nemusím sa báť, že každý uvidí ekzém. Čo sa týka šedivenia vlasov, neviem to úplne posúdiť. Ale mám takmer 31 rokov, vlasy som si nikdy nefarbila a mám 5 šedín, ktoré mám od narodenia (vraj sa tak rodia deti šťasteny, no, snáď na tom kúsok pravdy je). Vlasy majú žiarivú hnedú farbu, sú pevné, pružné a jemné. 

Áno, bála som sa ho používať a chvíľku mi trvalo, kým sa s  ním zžila. Nakoniec to bola výborná voľba a moje vlasy aj pokožka ho odporúčajú. Je iný, ale výborný :)

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • zaujímavé zloženie
  • príjemná bylinková vôňa
  • konzistenciu si pripravíte podľa svojho gusta
  • nepotrebuje octový oplach ani kondicionér 
  • výborne umýva vlasy, majú prirodzený objem a dobre sa češú
  • vlasy nie sú úplne jemné, ale príjemné na dotyk
  • dobre pôsobí na suchú pokožku
  • myslím, že naozaj zabraňuje šediveniu vlasov
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v českom eshope Econea, ktorý doručuje tovar aj na Slovensko a má širokú ponuku kozmetiky i drogérie. Radico Práškový šampón s kondicionérom stojí 189 Kč.



Skúsili ste už práškový šampón? :)


















You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe