Chladivé balzamy na pery - záchrana v každej situácii

16:42

Chladivé balzamy na pery obľubujem už pár rokov. Prinášajú úľavu popraskaným, vysušeným aj boľavým perám a siahnem po nich v lete i v zime. Za tie roky sa mojou kozmetickou zbierkou mihli desiatky balzamov a k niektorým sa vraciam pravidelne a rada. K obľúbeným značkám patria Carmex aj Blistex. Každá z nich má svoje osobité čaro a ani ma neprekvapuje, že som na ne čítala veľa pozitívnych recenzií. Dnes by som vám ukázala dva kúsky, ktoré mám rozdelené na denný a nočný. 


Carmex Classic hydratačný balzam na pery zloženie

Carmex  balzam na pery

hydratačný balzam na pery

Carmex Classic hydratačný balzam na pery

Carmex Classic hydratačný balzam na pery je klasika, ktorá k nám prišla z Ameriky. Balzamy tejto značky sú legendárne, nájdete ich na blogoch slovenských aj zahraničných blogeriek a vlastne aj ja som sa k nemu dostala vďaka inému blogu. Odvtedy pretieklo naozaj veľa vody v rieke, mala som mnoho balzamov a tento je báječný.

Balený je typicky pre Carmex - žltý vrchnáčik, biely obal, biele písmo na červenom podklade. Aj so zavretými očami presne viem, ako vyzerá a vonia. Má 7,5 gramu a vyzerá byť maličký, milý a vojde sa do každého vrecúška. Je mojím nočným balzamom, lebo cez deň mi prídu praktickejšie tie vysúvacie. Ruky ostanú čisté, nezamastím sa a pery budú krásne hydratované počas celého dňa. 

Vonia krásne a sviežo, jeho chuť je mentolová a pomerne dobrá, no ak je balzamu priveľa, môže sa zdať až horká. Napriek tomu mi ale neprekáža a vlastne by som spočítala na prstoch jednej ruky situácie, kedy mi nechutil. Má konzistenciu podobnú vazelíne, dobre sa nanáša aj v tenkej vrstve a okamžite cítite, ako príjemne chladí na perách. V lete je to úplná paráda, no túto jeho vlastnosť oceňujem počas celého roka.

Vynikajúcu upokojuje popraskané pery začervenanú pokožku okolo nich. Prináša im úľavu od pálenia alebo bolesti a výborne ich hydratuje. Ostávajú jemné, vláčne, regenerované a pomáha im aj v prípade, že majú opar alebo kútiky. Chráni ich pred vysušovaním, vetrom alebo slnečným žiarením a cítim sa dobre. Niekedy si ho nanesiem na pery ráno tesne pred tým, ako idem z domu a je to paráda. Navyše, vôbec nie je drahý a môžem si ho tak dopriať kedykoľvek. Nájdete ho na internete alebo v drogérii a stojí do troch eur. 

Blistex MedPlus

Blistex MedPlus  balzam na pery zloženie


Blistex MedPlus  balzam na pery

Blistex balzam na pery

Blistex MedPlus  balzam na pery

Blistex MedPlus chladivý balzam na pery je mojím spoločníkom na každý deň a rozhodne ho považujem za must have kúsok na jeseň, kedy sa moje citlivé pery trápia trochu viac. Je v malom peknom modrom obale a vyzerá celkom nenápadne. Pravdou ale je, že v tomto malom kúsku sa skrýva veľmi účinný balzam a stojí len pár eur.

Vonia sviežo, pekne a prijemne chutí bez ohľadu na to, koľko ho použijem. Má jemné chladiace účinky, ktoré upokojujú a osviežujú pery. Miznú šupinky, suché miesta, bolesť i prasklinky. Či už škody napáchal vietor alebo nedostatočný pitný režim, balzam Blistex ich jednoducho zachráni ako neohrozený záchranca. Sú hĺbkovo hydratované, regenerované a vyživené, a vďaka tomu jemné a krásne. Stojí do 2,50 eur a nájdete ho v tiež v drogérii alebo na internete.

Kupujete si niektorý z týchto balzamov na pery? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe