Ženšenová pleťová voda od Natura Siberica

13:31

V mojej kozmetickej zbierke nesmú chýbať kvetové vody a rôzne pleťové toniká. Používam ich dva razy denne, pri rannom aj večernom čistení pleti. Večer:
  • začínam peelingom (dva - tri razy týždenne)
  • potom nasleduje dvojkrokové čistenie olejom alebo balzamom a za nimi ide čistiaci gél
  • posledným krokom je pleťové tonikum
Po čistení si na pleť nanášam sérum, nočný krém a očný krém a výsledkom je žiarivá, jemná a zdravá tvár. V pestrej ponuke značky Natura Siberica som si kúpila niekoľko životne dôležitých kozmetických kúskov - telové peelingy, pleťové masky a toniká. Z rady Natura Estonica mi do oka okamžite padlo ženšenové tonikum, lebo je krásne ružové :) Čo vám poviem, čím som staršia, tým viac mám rada všetko ružové. Natura Estonica - Ženšenové pleťové tonikum proste žiari. 



Natura Estonica - Ženšenové pleťové tonikum zloženie

Natura Estonica - Ženšenové pleťové tonikum ingrediencie

Natura Estonica - Ženšenové pleťové tonikum

 Natura Estonica - Ženšenové pleťové tonikum

Ako som už spomenula, v eshope mi do oka padlo najmä vďaka obalu. Natura Estonica - Ženšenové pleťové tonikum so žiarivo ružovou etiketou sa nedá prehliadnuť a krásne rozžiarila moja kozmetickú poličku. Tonikum má  200 ml a plastový obal je pevný, odolný aj voči náhodným pádom :) Nemá šraubovací vrchnáčik, stačí ho len zatlačiť a nemusím sa tak báť, že by som ho večer musela štvornožky hľadať po kúpeľni. Obsahuje organický extrakt ženšenu, bio Acai extrakt a bio florentský Iris, čo znelo výborne.

Čo sa mi zapáčilo okamžite, je jeho vôňa. Je výrazná, sladká a pekná. Čo môže byť plusom, však môže byť pre niekoho aj mínusom, pretože príliš voňavá kozmetika nevyhovuje každému a navyše môže aj ľahšie podráždiť pleť. Bola som toho svedkom hneď na začiatku používania, kedy som mala na pleti ekzém. Starostlivo som si vyberala veľmi jemnú kozmetiku (používala som najmä Hemptouch - čistiaca emulzia a krémy a mi veľmi pomohli) a žiaľ, táto vodička vtedy poriadne dráždila ekzém, bol červený a boľavejší. Keď sa zahojil, bolo to už v poriadku, ale pochopila som, že tonikum asi nie je úplne stvorené pre citlivú pleť.

Tonikum by sa malo používať ráno a večer a z pleti sa neoplachuje. Najlepšie je nanášať ho vatovým/zero waste tampónom, chvíľu nechať pôsobiť a následne pokračovať s hydratáciou pleti. Ženšenové pleťové tonikum je určené na udržiavanie mladistvého vzhľadu a zlepšenie tónu pleti. Celkovo ho hodnotím ako nie zlé, ale už by som sa k nemu nevrátila. Pleť nevysušuje, je jemná, čistá a príjemná na dotyk, ale nepáčilo sa mi, ako dráždilo moju pokožku v čase, keď sa hojil ekzém. Na druhej strane však musím povedať, že za tú cenu sa oplatí vyskúšať.

Plusy:
  • krásne vyzerá
  • príjemne vonia
  • veľké za super cenu
  • pleť tonizuje, ostáva jemná, žiarivá, hydratačná kozmetika sa potom lepšie vsiakne
  • vhodné na denné použitie
Mínusy:
  • podráždilo pleť s ekzémom/citlivejšiu pleť
Ženšenové pleťové tonikum nájdete za 1,72 eur v eshope Natura Siberica



Kupujete si kozmetiku podľa obalu? Alebo sa nenecháte uniesť? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe