Zbohom akné, vyrážky či fliačiky

15:41

V poslednom článku o bambuckom masle som spomínala, že niektoré veci je dobré mať doma stále, aby boli po ruke, keď sa niečo stane. Jedným z mojich nevyhnutných pomocníkov sú výrobky, ktoré pomáhajú hojiť vyrážky a upokojiť podráždenú pokožku. Dnes vám takého pomocníka predstavím. Stal sa mojím obľúbencom. Je to upokojujúci krém značky Trevarno. Kozmetická firma Trevarno vyrába organické produkty určené na každodennú starostlivosť. Spoločnosť začínala v roku 1998 predajom ručne vyrábených mydiel, ktoré sú stálou súčasťou ponúkaného sortimentu firmy dodnes. Všetky prírodné a organické mydlá sú vyrobené s použitím najkvalitnejších bylinných extraktov podľa firemného receptu a rozdelené podľa typu pokožky. Ingrediencie použité v mydlách sú čisté bylinky a čisté rastlinné oleje. Trevarno je prvá firma, ktorá získala certifikát organickej kozmetiky od britskej „The Organic Farmers & Growers“ inštitúcie v roku 2000, čím zaručuje kvalitu a etickosť svojich výrobkov. Jej prioritou je najvyššia kvalita surovín, zohľadňujúc sociálne a ekologické podmienky, v ktorých sa jednotlivé ingrediencie produkujú. Trevarno pestuje a spracováva väčšinu svojich bylinných ingrediencií v záhradách. No neznie to fantasticky?





O upokojujúcom kréme si môžete prečítať:

     "Krém je vhodný pre obdobie, keď si pokožka vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Pomáha hojiť vyrážky, akné a poštípania hmyzom, upokojuje svrbenie. Obsahuje esenciálne oleje z čajovníku, harmančeka a citrónovej trávy, ktoré majú protizápalové, upokojujúce a vyhladzujúce účinky. Vhodný pre všetky typy pleti.
 Ingredience: Lavendula Angustifolia Flower Distilate* (Lavender Flower Water), Simmondsia Chinensis* (Jojoba oil), Olea Europaea Symphyptum Officinale* (Comfrey mascerated in Olive oil), Theobroma Cacao* (Cocoa Butter), Cera Alba* (Beeswax), Emulsifying Wax (Vegetable based-used to combine Flower Water and oil), Citrus Grandis* (Grapefruit Seed Extract), Tocopherol (Vitamin E), Melaleuca Alternifolia Essential Oil* (Tea Tree), Cymbopogon Citratus Essential Oil* (Lemongrass), Matricaria Recutita Essential Oil* (Camomile).*organicky produkované
 UPOZORNENIE: Výrobok skladujte pri teplote 5 - 25°C, mimo vplyvu priameho slnečného svetla alebo priameho zdroja tepla. Zmena konzistencie v dôsledku vyššej teploty neznehodnocuje kvalitu výrobku. Pôvodnú konzistenciu dosiahnete umiestnením výrobku do chladu (5-25 °C)"

Vyrážky ma zvyknú potrápiť. Zvyčajne mám veľmi dobré obdobie, ktoré vystrieda jedno zlé a zasa je chvíľu pokoj. Mám doma viacero zabijakov vyrážok, ale nie každý  je účinný. Preto som sa rozhodla skúsiť aj tento, bola som zvedavá. V prvom rade musím pochváliť obal. Je rozkošný. Fialový sklený téglik je doplnený kovovým sivým vrchnáčikom a spolu tak vytvárajú akýsi zvláštny dojem luxusu. Vybrať si môžete z dvoch balení, 15 ml a 30 ml. Ja som si vzala na skúšku menšie, ale teraz si kúpim väčšie, jednak pre to, lebo super funguje a jednak preto, lebo sa to skôr oplatí. Maličký obal sa všade vmestí a pokojne si ho môžete vziať so sebou aj na dovolenku ako prvú pomoc. Jeho veľkým bonusom je vôňa. Krásna, prirodzená, prudko návyková. Vonia sviežo, citrusovo a neumelo. Konzistencia je krémová, ľahká a nemastná. Krém sa pomerne rýchlo vsiakne do pokožky bez toho, aby ju zanechal mastnú alebo lepkavú. 
Môžete ho použiť na:
  • vyrážky, akné - má výrazné protizápalové účinky, pomáha upokojiť červenú a podráždenú pokožku, urýchľuje hojenie a pomáha predchádzať vzniku červených fliačikov a vyrážok. 
  • všimla som si, že pri pravidelnom používaní fliačiky rýchlejšie blednú a po pár týždňoch sú zahojené úplne
  • na štípance od komárov a hávedi im podobnej - upokojuje pokožku, hojí ju a menej svrbí
  • na drobné ranky ako škrabance či popáleniny
Plusy:
  • malé balenie možno nosiť so sebou aj na cesty
  • obal je krásny
  • vôňa je úžasná, citrusová, prirodzená, neumelá 
  • je ľahký, nemastný, rýchlo sa vsiakne do pokožky
  • hojí, upokojuje, pomáha predchádzať fliačikom po vyrážkach
  • nanáša sa v tenkej vrstve, pomerne dlho vydrží
Mínusy:
  • nenašla som
Krém T.L.C. kúpite na stránke http://biokozmetikaorganicare.sk/, kde 15 ml stojí 9,50.

Aké hojivé krémy používate? :)


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. to sa mi zdá trošku privysoká cena za tak malé balenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne už ani nie :) Keď vezmem do úvahy čisto prírodné zloženie a ako dlho mi vydržalo, je to celkom v pohode cena. Je to lepšie ako výrobky z lekárne.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe