Konopný balzam - záchrana pre atopikov

18:54

Keď som mala  9 rokov, môj život sa dosť výrazne zmenil. Na vlasovej pokožke sa mi objavil atopický ekzém. Nikdy by som neverila, ako dokáže ovplyvniť moje bytie. Odpoveď na otázky zdesených ľudí, čo to je, prípadne dookola vysvetľovať, nie ja nemám ani lepru, ani lupiny, mi prekážalo. Ak sa občas objavil aj v obočí či na chrbte, nedalo sa to tak ľahko prekryť. Dnes ma trápi len na vlasatej časti hlavy. Sú to miesta s extrémne suchou pokožkou ktorá tvorí hrudky, ktoré sa rozpadávajú a pripomínajú lupiny. A svrbia. Ku kožnej som chodila roky, vždy mi predpísala masti, ktoré nezaberali a stáli len kopu peňazí. Raz som si povedala DOSŤ! Začala som skúšať rôzne šampóny, masti som si vyberala podľa skúseností iných a celkom sa mi darilo mať ho pod kontrolou. Vždy sa objaví s väčšou intenzitou, keď som v strese - teraz pred štátnicami som dostala zabrať, aj preto bol jeho stav veľmi zlý. Veľa ľudí mi odporúčalo konopnú kozmetiku. Dostal sa ku mne konopný balzam od Delibutu, záchranca v pravý čas.





O balzame, ktorému ja nepoviem inak ako olej, si môžete prečítať:

     "Konopný balzam na vlasy s jojobovým olejom: Vlasový balzam určený k výžive vlasov, posilňuje vlasové korienky, pokožke hlavy dodáva potrebné vitamíny a nenasýtené mastné kyseliny, obmedzuje tvorbu lupín, lámanie a vypadávanie vlasov. Výborne pôsobí proti štiepeniu vlasových končekov a proti krepovateniu vlasov. Dodáva prirodzený lesk, hebkosť a pevnosť vlasov, pozitívne vplýva pri liečbe psoriázy. Balzam je doplnený esenciálnymi olejmi (ružové drevo, ylang-ylang), ktorých vôňa sa uvoľňuje pri aplikácii. Balzam je bez chemických konzervantov a prídavku syntetických látok.
Použitie:  votrite do umytých vlasov a nechajte 5 minút pôsobiť, potom opláchnite teplou vodou. Balzam je vhodný na vlasové zábaly.
Zloženie: ľanový olej, kokosový olej, jojobový olej, konopný olej, esenciálne oleje: Ružové drevo, Ylang-Ylang
INCI: Linum usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Oil, Canaga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil
Balenie: 30 ml"

Skúšala som už rôzne oleje, ktoré boli určené aj na pleť, aj na vlasy. Tento je určený len na vlasy. Ostala som prekvapená, aký drobček to je, ale ubúda z neho pomaly. Je v pevnom plastovom obale s dávkovačom, čo na ňom veľmi oceňujem. Dávkovanie je tak omnoho jednoduchšie, len stlačím a rozotriem. Mám veľmi rada jeho vôňu. Vonia prírodou, mne tam prevláda ylang ylang ( mám taký pleťový olej a milujem ho), je to krásna, neumelá a nerušivá vôňa. Zaraďujem ho skôr k tým redším olejom, čo je dobré najmä preto, že sa pomerne dobre vyzmýva z vlasov aj po jednom, maximálne dvoch umytiach. Používam ho na vlasové zábaly. Niekoľko hodín pred umývaním vlasov ho nanášam na vlasovú pokožku a jemne vtriem do postihnutých miest. Niektorí ľudia si myslia, že ak má človek ekzém alebo psoriázu, má to všade (napr. na celej ruke, nohe, hlave). Nie je to vždy pravda, vznikajú akési ostrovčeky boľavej pokožky, okolo ktorej je tá zdravá. Nie je to nákazlivé, skôr sú to predsudky ľudí. Po nanesení nechám olej niekoľko hodín pôsobiť, no už po krátkej dobe je vidno, ako nánosy suchej pokožky mäknú a stačí jemný dotyk a odtŕhajú sa. Bezbolestne. Zmývam ho so šampónom určeným pre podobné ťažkosti a potom použijem masku alebo kondicionér. Tesne po zmytí je to veľká úľava, pokožka nesvrbí a nie je ani tragicky červená. Až po uschnutí vlasov a teda aj pokožky je vidno rozdiel - pokožka nie šupinkatá, vyzerá celkom zdravo. Nové ostrovčeky ekzému sa robia oveľa pomalšie, pokožka menej svrbí a tiež to nevyzerá, že mám vo vlasoch lupiny. Bez problémov si tak môžem obliecť čierne tričko alebo si vypnúť vlasy a odhaliť tak pokožku. Niekto si povie, že nič veľké :) Ale človek, ktorý sa potýka s podobnými ťažkosťami vie, aký je to oslobodzujúci pocit, keď sa ho nikto nepýta, či má lupiny a čo to, preboha má, vo vlasoch. Používam ho 2 razy týždenne, zmeny k lepšiemu sú citeľné a po zlých týždňoch prišli konečne lepšie dni. Aj vlásky sú veľmi pekné, jemné, nelámu sa. 

Plusy:
  • praktické balenie, ideálne do ruky
  • príjemná vôňa
  • nie je veľmi mastný,ľahko sa vyzmýva z vlasov
  • vyživuje a hydratuje suchú, atopickú pokožku, ktorá menej svrbí a suché miesta vznikajú pomalšie, vlasy sú krajšie, jemné pevnejšie, nelámu sa
  • na jedno použitie ho netreba použiť veľa
Mínusy:
  • žiadne, po dlhej dobe výrobok, ktorý je naozaj vhodný na ekzémy
Viem, že dnešný článok bol dosť osobný a zverila sa s veľkým, boľavý a nie najpríjemnejším problémom. Ale chcela som ho priblížiť trochu bližšie, lebo nie každý vie, čo to obnáša. 
Olej kúpite na stránke http://www.idunnashop.sk/, kde stojí 4,80.


Máte skúsenosti s konopnou kozmetikou? 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe