Zdravé a krásne nechty? Bez problémov.

12:11

Patrím k ľuďom, ktorí nevydržia nič nerobiť. Neviem si predstaviť, že by som si cez deň len tak sadla k filmu alebo k nejakej počítačovej hre. Varím, pečiem, upratujem, robím v záhradke, už sa u nás zavára džemík a ovocie, robíme domáce limonády, umýva sa, polieva sa. Medzitým veľa píšem, začala som písať zbierku poviedok, napĺňa ma to a veľmi sa z toho teším, učím sa jazyky, veľa čítam, chodím na prechádzky a stále dúfam, že čoskoro si nájdem prácu :) Večer zásadne nepozerám správy, aby mi nestúpol tlak a pozriem si nejaký seriál alebo si sadnem ku knižke. Pri rôznych prácach naše ruky dostávajú zabrať, koľkokrát som si vyberala tŕne, keď som robila v záhrade, poškriabala sa na kríkoch, dorezala si ruky trávou. Ak si ich večer nenatriem, mám ich suché a okolo nechtov mi vznikajú zádery, nechty sa štiepia a nie raz sa mi stane, že v záhrade nejaký nechám. Zlomený. Niekedy sa neznášam za to, ako na svoje ruky kašlem, preto som si vstúpila do svedomia (som zvedavá, na ako dlho) a okrem večerného krémovania sa starám aj o nechty a nechtovú kožtičku. 





So značkou Delibutus som sa zoznámila nedávno. Doteraz som o nej čítala, veľmi ma lákala. Prírodná kozmetika Delibutus  prospeje nielen ekzematickej a suchej pokožke, ale skutočne každej pokožke. Základnou surovinou kozmetiky Delibutus je bambucké maslo, kvalitné éterické oleje, konopný olej a dalšie výťažky z konope. Kozmetika Delibutus je bez THC. Chráni citlivú pokožku v lete i v zime, lieči atopický ekzém, prejavy herpesu, hemeroidy a urýchľuje hojenie drobných rán.
O konopnej starostlivosti na nechty a lôžka si môžete prečítať:

     "Vyživujúci nechtový balzam s ošetrujúcim, mierne bieliacim a antiseptickým účinkom. Ošetruje a podporuje hojenie nechtov a poškodenia pokožky okolo nechtov.
- vhodný na zádery, poškodené nechtové lôžka, slabé a štiepiace sa nechty. Na jednej strane aplikátora je otáčací mechanizmus, ktorý vytláča obsah do štetca na protiľahlom konci. Nanášajte podľa potreby. 
Nenanášajte pred opaľovaním v soláriu!
Zloženie: kokosový olej, včelí vosk, konopný olej, esenciálny citrónový olej
INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera alba (Beeswax), Cannabis Sativa Seed Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil
Balenie: 2,2 ml"

Ako vidno na prvej fotke, moje nechty sú úplne biele. Mám ich ja a mamina, nikto iný ich v rodine nemal. Vyzerajú krásne, aj keď nemám nalakované nechty, pôsobia elegantne a upravene. Problémom však je, že zvyknú rásť smerom do vnútra a biela vrstva sa mi štiepi. Tak som skúsila túto staroslivosť. Obal je malý, bez problémov sa vojde do kabelky či do kozmetickej taštičky. Je priesvitný, vidno, koľko balzamu ešte ostáva. Je zelený, taký ako riasy  u nás v potoku. Balzam sa posúva hore otáčacím mechanizmom. Pri prvom použití treba otočiť viackrát, potom stačí len pár pohybov a balzam je na svete :) Tento spôsob sa mi pozdáva stále viac a viac, pretože vďaka štetcu si nanesiete na nechty a nechtovú kožtičku malé množstvo balzamu, ktorý s ním aj rozotriete, Je to rýchle, jednoduché, efektívne. Vôňa je krásna! Letná, svieža, citrusová. Nevonia umelo ani neprirodzene, ale ako domáca citrónová limonáda :) Konzistencia je redšia, vďaka čomu sa balzam poľahky kĺže po nechtoch i kožtičke. Vsiakne pomerne rýchlo, stačí tenká vrstva balzamu, po pár minútach ani neviete, že ste ho použili. Večer si nakrémujem ruky, nanesiem tento balzam a idem spať. Výsledky sú viditeľné už po prvých dňoch používania:
  • vyživuje nechty, menej sa štiepia
  • ak si lakujete nechty, možno sa aj vám stalo, že ostanú zafarbené. Používaním tohto balzamu sa nechty rýchlejšie zbavili farebného nádychu, má bieliaci účinok (nie výrazný, ale má)
  • hydratuje nechtovú kožtičku, zabraňuje vzniku nových záderov
  • pomáha hojiť existujúce ranky
Naozaj ho možno označiť za malého (2,2 ml) veľkého (s čím všetkým si poradí!) pomocníka. Míňa sa pomaly, pretože stačí naniesť tenkú vrstvu na necht a jeho okolie.

Plusy:
  • malý šikovný obal so super aplikátorom
  • priesvitný obal, vidno, koľko balzamu ostáva
  • veľmi príjemná vôňa
  • stará sa o nechty a nechtovú kožtičku, nechty sa menej štiepia, sú krajšie, zamedzuje vzniku nových záderov a pomáha hojiť staršie
Mínusy:
  • budem chcieť ďalší a ďalší :)
Balzam na nechty kúpite na stránke http://www.idunnashop.sk/, kde stojí 4 eurá.

Ako sa staráte o svoje nechty? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe