O prášku Lavaerde alebo o lávovej zemi

19:38

Prachové masky a prášky sa stali mojou srdcovou záležitosťou. Mám ich oveľa radšej ako tie v tube - masku si môžem pripraviť riedku aj hustú, možno ich miešať s vodou, kvetovou vodou, olejmi, jogurtom a ďalšími produktmi, vydržia dlhšie otvorené, pomalšie sa míňajú a ešte som sa nestretla s prachovou maskou, ktorá by nesplnila všetko to, čo sľubuje. Preto som neváhala a kúpila som si prášok Lavaerde. Je to prírodná zmes ílu usadená v mori na území dnešného Maroka približne pred 60-70 miliónmi rokov. Nie je vulkanického pôvodu. V Afrike sa táto zmes používa dlhé storočia na očistu pokožky a vlasov. Čistiaci účinok lávovej zeme je založený na fyzikálnom mechanizme. Skladá sa z iontov kremíka, horčíka a z oxidov železa a vápnika. Pri spojení s vodou vznikne príjemná gélová konzistenica. Jemné čiastočky lávovej zeme "nasajú" nečistotu a maz z pokožky. Vďaka tomu sa vlasy a pokožka nikdy úplne neodmastí a tým sa nepoškodí prirodzený ochranný film pokožky a nedráždia sa mazové žľazy. Znelo to super, tak som sa dala do používania.








O prášku si môžete prečítať:

     "Lavaerde prášok (lávová zem) obsahuje 100 % prírodného minerálu Hectorite. Veľmi dobre viaže nečistoty a mastnotu. Prášok je veľmi jemný k pokožke, nedráždi ju a nenarušuje prirodzený ochranný film. Je vhodný na veľmi citlivú pokožku a na ľahko sa mastiace vlasy a pri nadmernej tvorbe lupín.
Ingredients (INCI): Hectorite
Balenie: 300 g"

Tento prášok je jedno veľké prekvapenie! Tým prvým bol obal. Myslela som si, že bude plastový, ale on je z takého toho pevnejšieho kartónu, vďaka čomu vôbec nie je ťažký. Naviac je dosť tvrdý a pevný, odolný voči každej mojej nešikovnosti, ktorá sa môže pritrafiť (pády a podobne). Pod vrchnákom sa ukrývalo plastové koliesko, pod ktorým bol ešte otvor ( s plastovým kolieskom sa dá točiť a tak sa otvor odkryje a hneď po použití zasa zakryje). Farba obalu sa nesie v zemitých tónoch tak isto ako prášok. Ten, mimochodom, nevonia a vôbec mi to neprekáža. Je to zaujímavé, keď si ho nanášam na pleť a necítim takmer nič. Balenie má 300 gramov, je veľké a vydrží mi dlho - používam ho prevažne ako pleťovú masku a to ho stačí len troška. Na obale sa uvádza, že 1 -2 polievkové lyžice by sa mali zmiešať s asi pol šálkou horúcej vody. Vtedy vznikne dosť masy, čo vystačí na vlasy. Keď si ho zarábam ako pleťovú masku, dám si polievkovú lyžicu prášku a trochu teplej vody - podľa toho, či  chcem hustejšiu alebo redšiu masku. Vzniká hladká pasta, ktorú treba nanášať štetcom. Je to veľmi príjemná procedúra, pretože teplá masa doslova hladí pokožku  a pomáha jej uvoľniť sa. Ako som už spomenula, možno ho použiť:
  • na vlasy. Je vhodný pre mastiace sa vlasy, pretože viaže mastnotu. Mne sa vlasy nemastia, mám opačný problém - kvôli atopickému ekzému je moja pokožka veľmi suchá a tvoria sa mi šupinky podobné lupinám. Prášok pokožku upokojuje, menej svrbí, aj vlasy vyzerajú zdravšie a krajšie.  Vyumýva sa pomerne ľahko
  • preferujem použitie prášku na výrobu pleťovej masky. Prášok zmiešaný s teplou vodou vytvorí teplú pastu, ktorá na pleti veľmi príjemne hreje, pomaly sa uvoľňuje a výborne sa s ňou relaxuje. Nedráždi, neštípe, nepáli - nijaké negatívne prejavy som nepostrehla. Nikde som nenašla, ako dlho by mala pôsobiť, preto si ju vždy zmývam vtedy, keď uchne. Ide trochu ťažšie dolu, vždy musím použiť hubku, ale pre ten výsledok sa oplatí potrápiť sa. Po umytí pleť nie je začervenaná, ale je krásne čistá. Ako prvé som si všimla čisté póry, odstránil aj niektoré čierne bodky, pleť je krásne matná, hodvábne jemná a žiarivá. Zatiaľ ju používam raz týždenne, ale myslím, že sa nič nestane, ak ju budem používať aj dva razy.
Plusy:
  • veľké balenie dlho vydrží
  • možno použiť na vlasy aj na pleť
  • mieša sa s teplou vodou, pôsobenie je príjemné
  • pleť čistí, zmatňuje, zjemňuje, je hodvábne jemná a žiarivá
  • pomáha bojovať s lupinami a je dobrý aj na atopický ekzém
Mínusy:
  • odhliadnuc od toho, že sa trošku ťažšie zmýva z pleti (na to je super hubka), som žiadne nenašla
Prášok som kúpila v eshope http://www.idunnashop.sk/, kde stojí 8,45.

Skúšali ste už tento prášok? Boli ste spokojné? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Taky mám ráda práškové masky na obličej. Já jsem si teď oblíbila masky od Khadi, jsou přírodní a účinky jsou skvělé. A na vlasy používám jedině AMLU :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Khadi masky by som veľmi chcela skúsiť :) Len na Slovensku sa nedajú kúpiť a z Čiech je niekedy ťažšie objednať :/

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe