Čistiaci olej s olivou

17:25

Umývanie pleti je jedným z najdôležitejších krokov v ceste za krásnou pleťou. Veľa zohrá strava i genetika, ale s kvalitnou kozmetikou sa dá docieliť viditeľné zlepšenie. Za viac ako 11 rokov, ako sa morím s mojou problematickou pleťou, som prešla dlhou cestou. Niektoré problémy, ktoré ma trápili, časom zmizli, iné sa pridružili. Zistila som, že mydlá sú fantastickými pomocníkmi, no nestratia sa ani peny alebo gély. Novším prírastkom je čistiaci olej, na ktorý som bola tiež dosť zvedavá.







O čistiacom oleji si môžete prečítať:

     "Umývací - čistiaci olej Suchá, citlivá pleť
Charakteristika:   Čistiaci olej na telo a tvár s výťažkom z olivových listov, pre suchú, citlivú, dehydrovanú pokožku. Pôsobí ako zmäkčujúci prípravok, hydratuje a zvlhčuje pokožku už počas umývania. Neobsahuje vodu, jemne pení. Výťažok z olivových listov – osviežuje a posilňuje pokožku, zabraňuje transepidermálnej strate vody. Esencia olivového oleja – jemne čistí a zvhlčuje pokožku. Chráni pred vysušením. Zabraňuje svrbeniu, vyhladzuje a redukuje drsnosť pokožky.
Použitie:  Môže byť používaní pre tvár a telo. Okrem okolia očí. Sprcha – Použite malé množstvo prípravku a potom dôkladne opláchnite. Kúpeľ – 2-3 uzávery oleja vlejte do teplej vody. Po kúpeli pokožku jemne osušte.
Základné zložky:  listy zelenej olivy, olivový olej                             
Dermatologicky a alergologicky testované."

Čistiaci olej je celkom odlišný od klasického gélu či peny. Neobsahuje vodu, a preto nemožno očakávať bohatú penu. Neprekážalo mi to, zaujímali účinky na pleť. Olej je v bielej plastovej tube, zdobený len zeleným nápisom a lístočkom. Nie je priesvitný a tak nevidno, koľko ho ostáva. Nevadí. Vonia zaujímavo, len jemne a nie výrazne. Ťažko tú vôňu definovať, ale je ľahká a pokojne ho môže používať aj vaša polovička. Konzistencia je ako pri klasickom oleji. Možno ho použiť na tvár i telo, preto je šikovník pomocníkom, ktorý nezaberie veľa miesta. Ako som už spomenula, neobsahuje vodu, preto takmer nepení. Vytvára akoby len jemný krémový povlak, ktorý dostatočne umýva pokožku. Nedráždi ju, čo oceňujem najmä teraz v zime, kedy je moja pleť podstatne citlivejšia a viac začervenaná. Pri použití cítiť, že sa jedná o olej, je to trochu mastnejšie, ale po umytí niet po takomto pocite ani stopy. Ak ho používate na pleť, je dobré vyhnúť sa očiam. Jednak môže štípať a jednak môžu na chvíľu urobiť riadnu šarapatu, lebo než otvoríte oko, pospomínate všetkých svätých (vlastná skúsenosť). Na telo ho môžete použiť miesto bežného sprchovacieho gélu. Do kúpeľa stačí naliať trochu oleja, pokožku potom stačí len jemne osušiť. Výsledok je vždy ten istý - pleť je hodvábne jemná, hydratovaná a vláčna. Je čistá, vyhladzuje linky a jemné vrásky a zabraňuje vysušovaniu. 

Plusy:
  • jednoduchý a šikovný obal
  • jemne vonia
  • klasická olejová konzistencia, veľmi ľahko pení
  • vhodný na telo, pleť, do kúpeľa
  • pokožku hydratuje, zjemňuje, čistí 
Mínusy:
  • pár látok v zložení

Olej stojí 8,16 eur a nájdete ho v eshope  www.fortis-slovakia.com. Viac informácií nájdete na stránke www.ziaja.sk a nájdete ju aj v predajniach Ziaja pre Teba - v Košiciach, Poprade, Trenčíne a v Trnave. 


Skúsili ste niečo z olivovej rady? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe