Citrónová tráva a mäta v skutočne krémovom dezodorante

15:55

Nedávno som sa motala po drogérii, kde som si kupovala drobnosti, ktoré doma došli. Zatúlala som sa aj do uličky s dezodorantmi, kde som obdivovala farebné a pútavé obaly. Kedysi dávno som si ich kupovala niekoľko ročne. Mala som ich vždy niekoľko a vône som striedala podľa nálady. Mali jednu veľkú chybu - obsahovali hliníkove soli. O tejto nástrahe som dlho nevedela a až keď som začala blogovať, naučila som sa hľadať alternatívy k bežne dostupným dezodorantom. Učarovali mi krémové dezodoranty, ktoré používam veľmi rada.









O dezodorante citrónová tráva  a mäta si môžete prečítať:

      "Jemný krémový dezodorant, ktorého rastlinné zložky sú uznávané po generácie ako úplne bezpečné pre ľudí. Zloženie zabraňuje množeniu baktérií spôsobujúcich zápach v podpazuší bez toho, aby zablokoval potné žľazy. Dezodorant nezabraňuje prirodzenému poteniu a Vaše telo sa naďalej zbavuje nebezpečných škodlivín, ale bez nepríjemného zápachu. Receptúra prírodného dezodorantu kombinuje pôsobenie silne antibakteriálnych olejov s látkami, ktoré pohlcujú baktérie, a teda zabraňujú procesom rozkladania sa potu.

Chemické zloženie jedlej sódy reaguje s molekulami pachu tak, že pri stretnutí ho neutralizuje, pričom nerieši iba zápach, ale zároveň i vlhkosť. Keďže nasiakne všetok prebytočný pot, vaše podpazušie má pocit sucha. Obsiahnutý zinok napomáha upokojeniu podráždenej pokožky, preto je dezodorant vhodný aj po holení či depilácii. Éterické oleje sú viazané na špeciálnom škrobe, čím dochádza k ich pozvoľnému uvoľňovaniu v závislosti na teplote. Dlhodobejším používaním a nekombinovaním s chemickými dezodorantmi sa účinnosť prírodného dezodorantu zvyšuje. Pot sa postupne riedi na jemnejšiu nepáchnucu tekutinu.


Použitie: Jemná krémová konzistencia dezodorantu sa veľmi príjemne nanáša. Čistými rukami naniesť maličké (naozaj stačí maličké množstvo) množstvo dezodorantu na pokožku podpazušia, podobne ako akýkoľvek iný krém. Poriadne dezodorant roztrieť pričom sa vytvorí tenučká vrstva, ktorá sa za okamih vstrebe do pokožky a už pracuje na Vašom príjemnom voňavom pocite zdravia, čistoty a krásy. Niekedy je potrebná približne týždňová adaptácia pri prechode z chemických dezodorantov na prírodný. Nekombinujte dezodorant s chemickými prostriedkami, výrazným spôsobom môžete znížiť účinnosť prírodného dezodorantu.

Zloženie: Sodium Bicarbonate, Amylum maydis, Cocos Nucifera Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Vitis Vinifera Seed Oil, Cera flava, Zinc Oxide, Tocopherol, Citrus Grandis Seed Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Cymbopogon(Lemongrass)Flexuosus Oil Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Eugenol* (* vyskytujúce sa prirodzene v siliciach)
Obsah balenia 30 ml"
Keď mi dezodorant prišiel domov, nevedela som sa naň vynadívať. Najprv ma nadchla roztomilá trojuholníková krabička. Nesie sa v zeleno - bielom šate a pôsobí nesmierne sviežo. Kovový obal bol nahradený malým milým plastovým, do ktorého sa tiež budú ukladať drobnosti, keď dezodorant miniem. Ak ste už skúsili krémové dezodoranty od viacerých (nielen) slovenských značiek, možno máte podobné skúsenosti ako ja - niektoré dezodoranty sú tvrdšie a ťažko sa nanášajú do podpazušia. Našťastie, Dulcia predviedla, ako má vyzerať skutočný krémový dezodorant. Je mäkký, krémový  a perfektne sa nanáša. Stačí si naniesť dezodorant vo veľkosti hrášku, rozotrieť ako krém a chvíľku počkať. Ak sa vám to zdá nehygienické, nie je to tak. Ak si vždy poriadne umyjete ruky a dezodorant dobre umyjete, neznehodnotí sa. Po použití si ich zasa umyjete a všetko je ok. Jeho výhodou je, že sa akoby vcucne do pokožky a podpazušie ostane suché a voňavé. Nezafarbí oblečenie a fľaky neostanú ani keď sa spotíte. Jeho vôňa je famózna. Citrónová tráva je doplnená mätou a vytvára dokonalú kompozíciu. Vhodná je aj pre mužov, lebo nie je sladká, ale svieža. Tento dezodorant nezabraňuje poteniu. Dokáže neutralizovať pach a jedlá sóda nasiakne pot, preto je podpazušie suché. Upokojuje pokožku a nedráždi ju, preto je vhodný aj pre citlivé podpazušie. Odporúča sa nepoužívať ho s klasickými chemickými dezodorantmi, lebo tie znižujú jeho účinnosť. Prišla som na to, že čím dlhšie ho používam tým menej pot môže páchnuť.  Je to skvelá náhrada bežných drogériových sprejov či tých tuhých dezodorantov, nielen pre zdravie, ale neraz aj pre prírodu.
Plusy:
  • krásna krabička, milý obal
  • šikovný plastový téglik
  • skvelá krémová konzistencia
  • ľahké použitie
  • svieža vôňa
  • pre mužov aj pre ženy
  • nezabraňuje poteniu, ale zabraňuje zápachu, neutralizuje vlhkosť
  • vhodný aj pre citlivú pokožku

Mínusy:
  • nenašla som
Dezodorant stojí 6,90 eur a kúpite ho v eshope Dulcie alebo v partnerských predajniach.


Zaujali vás krémové dezodoranty? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. o krémovom dezodorante čítam prvý krát :) ale prečo nie, skúsila by som :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ich skúsila niekoľko a musím povedať, že sú veľmi dobrou alternatívou ku klasickým dezodorantom :)

      Odstrániť
  2. Krémový dezodorant som nikdy neskúšala a pravdu povedať, až teraz sa o ňom viac dozvedám. Ale tak treba vyskúšať, inak si človek názor nespraví. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám presne tento dezodorant od Dulcie, ale iba vzorku, no tá má teda riadne ďaleko ku krémovosti, už na pohľad je vysušená, na dotyk je skoro ako šmirgeľ, bojím sa ju vyskúšať. Mám zlú skúesnoť s Poniom, ktorý bol strašne drsný pre mňa a o Dulcii som počula, že má krémové, takže to by mohlo byť pre mňa, ale čo ja to za vzorku, to ozaj nechápem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som Ponio zbožňovala :) Možno je vzorka suchšia, ale mne veľmi vyhovuje, doteraz som so žiadnym krémovým dezodorantom nemala problém. Soaphoristický bol síce moc tuhý, ale nakoniec som sa naučila nanášať ho v pohode :) Asi treba len hľadať.

      Odstrániť
  4. Na tento kúsok si ma teda nalákala :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe