Dokonalý všeliek

18:54

Počas niekoľkých rokov, čo sa zaujímam o prírodnú kozmetiky a vplyv byliniek na náš organizmus, som našla veľa zaujímavých produktov. K švajčiarskej značke JUST som sa dostala úplnou náhodou v práci. Kolegyne si ju objednávali od ďalšej kolegyne, pretože dostať sa k nim dá len cez predajcu. Nebudem klamať, tento spôsob nemám veľmi v láske, radšej idem do obchodu alebo si prebehnem ponuku internetových obchodíkov. Asi aj preto som sa nákupu dosť dlho vyhýbala. A potom mi moja kolegynka z kancelárie darovala úžasný olej, ktorý by sa nestratil v žiadnej domácnosti.









O oleji s 31 bylinami si môžete prečítať:

      „Zmes najčistejších éterických olejov získaných z 31 liečivých rastlín. Presnú receptúru od bylinkárov appenzellského kantónu dodržiava firma JUST už desiatky rokov. Spektrum použitých bylín ohromuje svojou silou a univerzálnym použitím. Olej nachádza široké uplatnenie pri akútnych problémoch, jeho ohromná sila však tkvie v prevencii. Dávkuje sa po kvapkách (balenie - 1000 kvapiek). Zvyčajne sa aplikuje potieraním, masážou, rôznymi druhmi kúpeľov, inhaláciou, aromalampou, rozprašovačom, zvlhčovačom, obkladmi, výplachmi, prípadne kloktaním. Podrobné informácie k jednotlivým typom použitia vám ochotne vysvetlia vaši poradcovia JUST.
Účinky: na bolesti kĺbov, svalov, chrbtice, rastové problémy, na reumatické problémy, artritída, dna,  na odplavenie únavy po námahe, športe a ťažkej práci, na dodanie energie, na prekrvenie, posilnenie, aktivitu a koncentráciu, pri strese na upokojenie, proti bolestiam hlavy, na regeneráciu, relaxáciu, preventívne na posilnenie imunitného systému, pri nachladnutí, nádche, bronchitíde, chrípke, problémoch s hlasivkami, astme, zápaloch dutín a stredného ucha, pri bolestiach hrdla, na afty, opary, bolesti zubov, krvácanie ďasien a parodontózu, na čistenie organizmu a prevenciu peľových alergií, pri tráviacich problémoch, plynatosti a nechutenstve, pri zápaloch močových ciest, problémoch s prostatou, vagínou a pri bolestiach prsníkov, tiež počas cestovania, pri nevoľnosti, po uštipnutí či bodnutí hmyzom, proti vypadávaniu vlasov.
Obsah: 50 ml“

Tento olej máme aj v kancelárii a vždy som bola nesmierne prekvapená tým, aký úžasný je. V tmavej sklenej fľaštičke sa nachádza 50 ml oleja, ktorý sa stal mojím najobľúbenejším pomocníkom. Vonia nádherne. Svieže bylinky dokážu prevoňať pri jednom použití takmer celú miestnosť. Ťažko povedať, čo je tam najsilnejšou a najvýraznejšou bylinkou, povedala by som, že väčšinou ako prvý ucítim mentol. Pár razy som si ho aplikovala aj na kútik či opar, chuť je trochu horká, ale nie je nepríjemná. Po aplikácii na pokožku obyčajne chladí, ale tak príjemne. Ako som už spomenula, podľa mňa je to všeliek, ktorý by mal byť v každej domácnosti. Dokáže totiž uľaviť od bolesti a dopomôcť k hojeniu. Môžem uviesť niekoľko príkladov:
  • Je skvelý na drobné rezné rany, škrabance i štípance. V robote sa pravidelne porežem na papieri, niekedy je viac krvi, ako by som čakala na tak krpatú ranku. Olej nielenže ranu pomôže rýchlejšie zaceliť, ale rana po pár minútach vôbec nebolí, nech je na akokoľvek citlivom mieste. Rovnako uľaví od bolesti pri škrabancoch a ak máte štípanec, prestane svrbieť
  • Veľmi pomáha aj pri opare – akoby sa začal sťahovať a podstatne menej bolí
  • Pokožku upokojuje, uľavuje od bolesti, urýchli hojenie
  • Keď mi zarástol necht, čo obyčajne neskutočne bolí niekoľko dní, pomohol mi – po pár hodinách prst nebolel a aj ranka po vystrihnutom nechte sa zacelila a mohla som si obuť aj vyššie topánky

Môžete ho nakvapkať aj do aromalampy. Osobne mi to príde ako veľká škoda, ale pri prechladnutí, nádche a bronchitíde sa ukázal ako veľký pomocník. Masáž boľavých svalov a kĺbov s týmto olejom prináša úľavu od bolesti, dokonca mi pomohol aj pri presilenej ruke a zapálenej šľache na nohe. Pri boľavom a zapálenom ďasne ho stačí len naniesť a chvíľu počkať, aby ste ho neprehltli. Ďasno síce štípe, ale po krátkej chvíli prestane za pár dní je celkom zahojené. Podobne ho aplikujem aj na zapálené vyrážky – dokáže stiahnuť zápal a urýchliť hojenie, pričom eliminuje riziku vzniku jaziev a fľakov. Masáž spánkov s olejom pomáha pri bolesti hlavy i migréne, i keď práve pri migréne potrebujem tabletku, inak nie som schopná existencie. Niekedy mám pocit, že už len jeho vôňa je malým životabudičom, lebo je prekrásna a dokáže mi zlepšiť náladu aj keď mi od bolesti kriví úsmev. Je veľa možností použitia, ako sa uvádza v popise, možno ho použiť od hlavy po päty.

Plusy:
  • Pekný sklený obal
  • Skvelé zloženie
  • Krásne vonia
  • Ideálny pre celú rodinu
  • Veľa možností použitia – uľavuje od prejavov bolesti, zápalu, urýchľuje hojenie


Mínusy:
  • Nedá sa kúpiť  v klasickom obchode, jedine cez predajcu


Stojí takmer 40 eur. Sprvu sa mi to zdalo moc, ale olej dokáže vydržať veľmi dlho, pretože stačí ho nanášať po kvapkách a na väčšinu raniek kvapka stačí. Viac informácií nájdete na stránke www.justnahrin.sk


Poznáte JUST? Skúsili ste niečo tejto značky?

You Might Also Like

5 Vaše komentáre

  1. Just mám od mamky, která jej absolutně miluje a já se musím přiznat, že na něj po několika zkušenostech také nedám dopustit. Popisovaný olejíček jsem ještě nezkoušela, ale pokud jsi s tímto produktem spokojená, zkus i ty ostatní. Není to nic levného, ale v tomto případě se investice vyplatí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda, je drahší, ale dosť účinný. Už som si vybrala ďalšie kúsky,ktoré by som rada skúsila.

      Odstrániť
  2. O značce i produktu slyším poprvé, ale vypadá slibně :)
    MY COZY CORNER

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe