Trikrát trefa do čierneho

16:21

V dnešnej recenzii sa pozrieme na tri krásne produkty, ktoré som sa rozhodla vyskúšať najmä preto, lebo ma očarili svojím vzhľadom. Bolo na nich niečo, čo ma upútalo a ani pri jednom produkte som nemala tušenie, do čoho idem. Boli to pre mňa alebo úplne nové značky, alebo celkom nový produkt :) Ako obstál môj veľký krok do neznáma?










O  Original Sprout Tahiti - prírodnom šampóne na vlasy si môžete prečítať:

       Tahiti - nová kolekcia značky Original Sprout vylepšená o vôňu tropických ostrovov. Obsahuje organické zvláčňujúce látky, takže zamotané vlasy idú potom ľahšie rozčesať. Vyživuje pokožku hlavy aj vlasy, ktoré sú potom zdravé a lesklé. Obsahuje okrem iného výťažky z rozmarínu, ktorý odpudzuje vši, čo je veľmi vítané najmä rodičmi školopovinných detí.
Original sprout je globálna značka prírodnej vlasovej a telovej kozmetiky, ktorá je vegánska, etická (netestovaná na zvieratkách) a neobsahuje žiadne chemické a syntetické hormonálne látky. Neobsahuje žiadne parabény, sulfáty, formaldehyd, minerálne (ropné) oleje, výrobky sú parfemované prírodnými výťažkami a esenciálnymi olejmi a sú biologicky rozložiteľné. Všetky deti milujú príjemnú vôňu Original Sprout.
Zloženie Aqua [Water with Organic Extracts of Organic Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf, Organic (Claendula) Officinalis Flower, Organic Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit, Vaccinum Macrocarpon (Cranberry) Fruit], Schinziophyton Rautanenil (Mongongo) Kernel Oil, Hydrolyzed Jojoba Protein, Panthenol, Extracts of Fortunella Margarita (Nagami Kumquat) Fruit, Actinidia Chinensis (Kiwifruit/Mangüeyo) Fruit, Melia Azadirachta (Neem Fruit), Cocamidopropyl Betaine, Glycol Distearate, Polyquaternium-7, Parfum with Extracts of Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Pyrus Malus (Apple) Fruit, Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit, Vanilla Planifolia Fruit, Di-Steareth100 IPDI, Dipteryx Odorata Seed, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit, Cocos Nucifera (Coconut), RubusIdaeus (Raspberry) Fruit, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylohydroxamic Acid, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Laureth-4, Sodium Hydroxide, Vegetable Glycerine

Uviedla som, že je prekrásny. Mne sa veľmi páči. Keď som sa naň pozrela, napadlo mi krásne slnečné leto. Slnko nad palmami. Vôňa naplnená neopísateľnou vôňou pokoja a radosti. Obal je žlto oranžový, taký veselý a vďaka palme aj exotický. Táto značka je pre mňa úplne nová a neznáma, aj preto som sa s veľkou chuťou pustila do jej poznávania. Najmä večer, keď po celom dni padnem ako kabela, sa teším na to, že si na chvíľku sadnem k blogu, napíšem článok na ďalší deň a vytešujem sa zo skúšania. Inak tomu nebolo ani pri tomto šampóne. Šampón má netradičnú veľkosť – 236 ml, pousmiala som sa nad tým číselkom, lebo je také iné. Obyčajne mi napadne, že prečo to už nie je tých 240 alebo 250? Bolo by to také učesanejše číslo, no nie? Vo veselej tube sa ukrýva priesvitný šampón, ktorý nie je riedky, ale skôr taký gélový  a nerozteká sa. To je jedna z prvých  vlastností, pre ktoré si ma získal. Druhou je jemná vôňa. Je zvláštna a vonia morom. Letom. Exotikou. Neviem, ako inak by som ju popísala. Je ľahká a jemná, krásne prevonia vlasy a aj vzduch  okolo mňa. Nie výrazne, je to závan tej peknej vône, pri ktorej sa usmievam. To najlepšie ale pre mňa ešte len príde. Skoro vôbec ma nesvrbí pokožka hlavy. Tento pocit som nezažila ani nepamätám. Obyčajne ma trápilo to, že pokožka bola úplne rozškriabaná a bolela. Veľmi. Cez deň som sa snažila neškriabať, v noci sa mi to nedarilo. Teraz? Vlasová pokožka je upokojená a ekzém sa pomaly sťahuje. Viem, že nevymizne, viem, že keď budem zasa nervózna, smutná a spravodlivo rozčúlená na mnohé nespravodlivosti, zasa ma potrápi. Ale šampón ho upokojí. Pení veľmi dobre. Vlásky neostávajú úplne jemné, ako som zvyknutá pri iných šampónoch, ale neprekáža mi to. Po umytí sa dobre češú a vždy ich upravujem natáčkami či inými pomôckami, preto mi jemná drsnosť neprekáža. Vtedy mám skôr pocit, že vlnky sa udržia o niečo dlhšie a požadovaný tvar je taký akurát. Vlasy sa pekne lesknú, nemastia sa a vyzerajú zdravo. Z tohto šampónu som nadšená. Priniesol do môjho života nielen závan leta a farebnosti po zime, ale aj pocit, ktorý som už celé roky nezažila – keď pokožka hlavy nesvrbí.

Plusy:
  • Krásny obal
  •  Jemne pekne vonia
  • Nerozteká sa
  • Absolútne nedráždi pokožku, nesvrbí ma
  • Dobre pení a čistí vlasy
  • Vlasy nie sú úplne jemné, ale krásne sa lesknú, dobre sa češú, vyzerajú zdravo, majú objem a jemne voňajú, účes dobre drží tvar


Mínusy:
  • Nenašla som
Šampón kúpite za 16,90 eur.










       "Bohatá krémová pena z bambuckého masla a zvodná kvetinová vôňa Vás prenesie do siedmeho neba. Obsahuje esenciálny olej z pasiflóry (passionfruit).
Zloženie Aqua (Water), Glycerin, Sodium Stearate, Sorbitol, Propylene Glycol, Sodium Laurate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Shea Butterate, Parfum (Fragrance), Sodium Chloride, Sodium Lauryl Sulfate, Citric Acid, CI 77891 (Titanium Dioxide), Tetrasodium Etidronate, Pentasodium Pentetate, Camelina Sativa Seed Oil, Passiflora Incarnata Seed Oil, Amyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Linalool, CI 17200 (Red 33), CI 42090 (Blue 1)"

V ponuke boli tri zvláštne koláče – modrý, žltý a zelený. Modrý je s vôňou esenciálnych olejov z čierneho korenia a mäty pre pánov, žltý  je s vôňou  naozajstného medu a jemných masiel a fialový kvetinový. Priznám sa, že fialový som si vybrala hneď podľa farby, ani som netušila, ako bude voňať :) Siahla som výnimočne po jednej z najobľúbenejších farieb, nie po vôni a to sa mi často nestáva. Tento fešák od Bomb Cosmetics bol pre mňa novinkou, nevedela som, že majú v ponuke aj niečo podobné. Keď som sa prvý raz v eshope pozrela na fotku, ani som len netušila, čo to je. Ale vyzeral tam krásne! A stále tak vyzerá :) Jedná sa o tuhý sprchový gél, ktorý vydrží podstatne dlhšie ako ten tekutý. Míňa sa len veľmi pomaly, hoci sa s ním mydlím takmer každý večer a nemám pocit, že by som ho nejako výrazne šetrila. Po odbalení ma oviala príjemná, sladšia vôňa, mierne kvetinová, ľahká, ktorá sprevádza aj každým kúpeľom. Pekne prevonia pokožku  i vzduch okolo a sprchovanie je zasa o niečo príjemnejšie. Šnúrka, ktorá z neho trčí, sa prehliadnuť nedá, lebo je o kúsok tmavšia ako tuhý gél. Ak máte tenšiu ruku, v pohode si ju na ňu natiahnete, mne sa to moc nedarí, keby je o kúštiček dlhšia,zvládla by som to. Neprekáža mi to ale, lebo pri umývaní sa mi lepšie v ruke drží bez pripútania. Ako som už spomenula, vonia veľmi pekne, čím sa od iných sprchovacích gélov neodlišuje. Iba tým, že je tuhý. Ale milujem tuhé šampóny, preto som vedela, že gél budem mať rada. Stalo sa. Prvé použitie bolo síce neobvyklé, ale rýchlo som pochopila, ako na to. Ono umývanie sa s takou tvrdou guľkou sa nápadne ponáša na klasické mydlo, len to nie je kockaté, ale guľaté :) Vytvára jemnú krémovú penu, ktorá nielen krásne vonia, ale aj veľmi šetrne umýva bez vysušovania. Naopak, pokožku zanecháva jemnú a hladkú, niekedy keď som lenivá, nepotrebujem ako telový krém. Na jedno použitie ho nie je treba veľa, míňa sa pomaly, preto, ako som už spomenula, vydrží o niečo dlhšie ako klasický sprchový tekutý gél. Jemnou výčitkou je zloženie, napríklad bez SLS by to bolo krajšie. Inak som ale veľmi spokojná, je to úžasná vec aj na cestovanie, pretože nezaberá toľko miesta ako tuba a ľahko sa skladuje. Po použití ho na chvíľku zavesím za šnúrku, aby uschol a odložím. Palec hore!

Plusy:
  • Veľmi pekne vyzerá
  • Krásne vonia
  • Praktická šnúrka
  • Tuhý, vytvára jemnú penu
  • Dlho vydrží, pomaly sa míňa
  • Pokožku čistí, zjemňuje, nevysušuje

Mínusy:
  •  Zloženie

Fešáka kúpite za 4 eurá.










Posledným produktom z krásnej trojice je netoxický lak na nechty Ella+Mila Rosy Cheeks, o ktorom si môžete prečítať:

        "Slovko "roztomilý" Vás môže napadnúť pri pohľade na flaštičku lakov na nechty značky Ella+Mila, ale výzor nie je všetko. Tieto laky na nechty vznikli z jednoduchej myšlienky vytvoriť ekologický, a predsa high-end produkt. Laky na nechty značky Ella+Mila majú trendové farby, ktoré sú každoročne dopĺňané o nové kolekcie. Treba zdôrazniť, že sú bez 7 chemikálií, ktoré iné laky možu obsahovať. Nielenže neobsahujú toluén, dibutyl ftalát a formaldehyd, ale dokonca ani gáfor, formaldehydovú živicu THPH a xylén. Všetky produkty Ella+Mila sú vyrobené v USA.
Tvár ako ruža - s týmto lakom na nechty sa budete cítiť ako ružová pivonka. Farba: ružová. Rýchloschnúci lak na nechty sa neolupuje, výborne kryje, je vegánsky a netestovaný na zvieratkách. Ella+Mila laky na nechty sú certifikované organizáciou PETA. Objem: 14.78ml
Zloženie: Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid/Neopentyl Glycol/Trimellitic Anhydride Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Stearalkonium Bentonite, n-Butyl Alcohol, Benzophenone-1, Silica, Alumina, Trimethylpentanediyl Dibenzoate, Polyvinyl Butyral, Styrene/Acrylates Copolymer, Polybutylene Terephthalate, Polyethylene Terephthalate, Ethylene/VA Copolymer. Môže obsahovať Aluminum Powder (CI 77000), Iron Oxides (CI 77499 / CI 77491), Red 34 Lake(CI 15880), Red 6 Lake (CI 15850), Red 7 Lake (CI 15850), Yellow 5 Lake (CI 19140), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Mica (CI 77019), Blue 1 (CI 42090), Yellow 11 (CI 47000), Titanium Dioxide (CI 77891), Violet 2 (CI 60725), Bismuth Oxychloride (CI 77163)"


U mňa doma nájdete skutočnú všehochuť lakov na nechty. Drahé, lacné, bežné, už aj nejaké tie netoxické. Skrátka, rada skúšam všetky, ale časom sa začínam viac a viac zaujímať o zloženie lakov, ktoré používam. Lak Ella + Milla ma zaujal okamžite, lebo je chutný. Na obale je biely sloník a hoci pôsobí detsky, nenechajte sa zmiasť. V ponuke je veľa rozkošných farieb, ktoré zaujmú väčšinu z nás. Zvolila som krásnu staroružovú, ktorá sa v mojom šatníku i kozmetike objavuje čoraz viac. S tenším štetcom sa mi pracuje celkom dobre a stačí len pár ťahov na to, aby sa nalakovali. Farba je sýta a už v prvej vrstve kryje pomerne dobre, ale pre krajší efekt odporúčam dve. Nerobí bublinky, preto je po uschnutí hladký a krásny. Páči sa mi na ňom, že veľmi rýchlo uschne. Čo sa výdrže týka, celkom milo ma prekvapil. Takmer sa neolupuje, skôr by som povedala, že len na končekoch vidno s pribúdajúcimi dňami ubúdanie laku. S podkladovou bázou mi vydržal okolo 5 dní, bez vydrží tri. Aj vtedy stačí len jemne zafarbiť končeky a nechty tak vydržia krásne o pár dní dlhšie. Je ideálny aj v spojení s ružovými trblietkami a nefarbí, ak aj škrtnete po papieri. Je dosť veľký, má takmer 15 ml a vhodný aj pre vegánov. Našla som nového miláčika a časom skúsim aj ďalšie farby.

Plusy:

  • Chutný obal
  • Šikovný štetec
  • Dobre kryje
  • Rýchlo schne
  • Nerobí bublinky
  • Vydrží aj 5 dní
  • Dobre sa odlakuje


Mínusy:

  • Nenašla som


Za 9,90 eur ho nájdete v eshope Copček, rovnako ako aj ostatné dva produkty.


Zaujali vás moji krásavci tak ako mňa? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ten koláčik vyzerá veľmi zaujímavo :) Ja momentálne používam šampon od Revalid a som spoko. Vlasy vyživené a očakávam, že budú trošku rýchlejšie aj rásť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe