Nový známy v krásnom šate

16:37

Čo je pre pleť najdôležitejšie? Teda, aspoň podľa mňa? Odpoveď je jednoduchá, jej čistenie. Kedysi som ho podceňovala a pleť som mala vyhádzanú a boľavú. Naučila som sa, že len cez čistú pokožku preniknú zdrav látky, ktoré jej prinavrátia krásu a zdravý vzhľad. Preto dbám na to, aby som si kupovala len to najlepšie na čistenie a neprekáža mi, koľko času tomu venujem. Mám svoje rituály, bez ktorých spať nejdem a možno iba vďaka nim je pleť hladká, čistá a trúfam si povedať, že aj pekná. K mojim must have patrí aj pleťové mlieko, ktorým sa odličujem a keď som príliš unavená, nahradí aj peeling a gél.  Pred rokmi som ho považovala za zbytočnosť, dnes mám doma tri, aby som si vybrala podľa nálady. Momentálne vedie to od Alverde.

  Čistiace pleťové mlieko od Alverde Naturschön


  Čistiace pleťové mlieko od Alverde Naturschön zloženie

  Čistiace pleťové mlieko od Alverde Naturschön zloženie

  Čistiace pleťové mlieko

 Alverde Naturschön

Čistiace mlieko Naturschön 

Zloženie: AQUA, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL*, GLYCINE SOJA OIL, COCO-CAPRYLATE, STEARYL ALCOHOL, C14-22 ALCOHOLS, DECYL GLUCOSIDE, GLYCERYL DIBEHENATE, GLYCERYL CAPRYLATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, GLYCERYL UNDECYLENATE, GLYCERYL STEARATE, PARFUM**, LIMONENE*, XANTHAN GUM, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, CITRIC ACID, OLEA EUROPAEA FRUIT EXTRACT*, OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT*, MALTODEXTRIN, SODIUM HYDROXIDE, LINALOOL**, GERANIOL**, CITRAL**
* zložky z biologického poľnohospodárstva
** z prírodných éterických olejov

Na toto mliečko som čakala pár mesiacov.  Vždy, keď som sa v Piešťanoch vybrala do DM-ky, našla som len prázdny regál. Chodila som okolo ako lev v klietke a Richard sa na mne len smial. Vždy som, samozrejme, kúpila niečo iné, takže s prázdnymi rukami som neodišla, ale moje mliečko nebolo. Preto som sa z neho nevedela prestať tešiť, keď som ho konečne držala v rukách. Teraz ma tak láka peelingová maska, ale bojím sa, že zasa sa mi neujde :) 

Mliečko bolo veľkým prekvapením od samého začiatku. Nečakala som, že obal je sklený. Mala som síce kovový obal, ktorý bol tiež zaujímavý, ale toto sklo je úplne nezvyčajné. Páči sa mi to, ale veľmi tŕpnem, aby mi  nespadlo a nerozbilo sa. Alebo aby nerozbilo kachličky. Aj obal má veľký podiel na tom, že mliečko s objemom 100 ml je ťažšie. Určite by som ho so sebou nebrala na výlety, lebo by som kufor niesla ako vzpierač. Pumpička na dávkovanie je milým bonusom a už špekulujem nad tým, ako obal využijem potom, ako mliekom miniem. 

Ďalšou zaujímavosťou bola pre mňa konzistencia. Mlieko je dosť husté a hutné, výživné, doslova bohaté. Zapáčilo sa mi to ale okamžite, lebo som sa nemusela báť toho, že by sa roztieklo alebo kvapkalo. Vôňa je pekná, svieža, ale neviem, k čomu by som ju prirovnala. Olivový olej sa výraznejšou vôňou nevyznačuje a neviem popísať, čo cítim. Ale páči sa mi to. Nie je to ťaživá, umelá vôňa a používanie je príjemné. Môžete ho používať na odličovanie alebo čistenie pleti. 

Šetrným spôsobom odstráni make up, ale vyhnite sa očiam, v nich  nepríjemne štípe. Na pleti ale nie, ani v prípade, že je zapálená alebo podráždená. Rovnako ho môžete použiť aj na čistenie, či už ráno, alebo večer. Odporúča sa ale opláchnuť ho, preto sa ním najradšej odličujem. Potom nasleduje ešte peeling alebo gél. Mlieko čistí, krásne zjemní pleť. Na dotyk je potom veľmi príjemná a pekná. Keď si to zhrniem, som s ním veľmi spokojná, ale dokáže aj pekne potrápiť, ak sa dostane k očiam. Celkovo sa ale  jedná o kvalitné mliečko, ktoré dá pleti to, čo potrebuje.

Plusy:
  • zaujímavý sklený obal
  • príjemná citrusová vôňa
  • husté, nerozteká sa
  • neostáva po ňom mastný pocit 
  • pekne odlíči a dočistí pleť, zjemňuje ju, pomáha hydratovať a osvieži ju
Mínusy:
  • štípe aj na očnom okolí, aj v očiach.
Nájdete ho vo vašej DM i eshope za 4,19 eur.

Máte obľúbené pleťové mlieko? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe