Čaro polodrahokamov

19:44

Na môj prvý polodrahokamový náramok sa pamätám, akoby som ho včera kupovala. S kamarátkou sme sa vybrali do predajne, ktorá bola u nás v Piešťanoch a kúpili sme si dva ruženínové náramky. Na vlas rovnaké, aby každý videl, že sme ako sestry. V tom čase som mala ešte jeden dôvod, pre ktorý som sa rozhodla kúpiť práve ruženín. S Richardom sme spolu začínali chodiť a ja som verila v silu ruženínu - že ochráni našu lásku pred všetkým zlým. Odvtedy mi zdobí ruku každý jeden deň a ak sa roztrhne, dám si hneď nový. Polodrahokamy sú krásne, mnohé z nich majú účinky na telo aj na dušu.

polodrahokamové šperky

Ruženín

Začala by som práve ruženínom, ktorý je mojím srdcovým kameňom. A srdcovým je naozaj. Je nielen kameňom lásky, ale aj láskavosti, nežnosti, súcitu, dobra, porozumenia, priateľstva, trpezlivosti, miernosti, empatie. Keď sa povie ružením, ako prvé mi napadne slovo nekonečná láska. Taká nespútaná, vášnivá a oddaná. Je považovaný za najsilnejší kameň v oblasti lásky a ja mu dávam za pravdu...lebo môjho muža by som bez neho asi dorazila.  Je kameňom, ktorý je pre dnešný svet liečiteľom. Dodáva pocit pokoja, otvára srdce, a pomáha v obdobiach emocionálnych vypätí a  smútku. Je to kameň srdca a srdečnej čakry. Omnoho viac ma ale zaujali jeho schopnosti ochrániť človeka pred všetkým zlým. 

Ochraňuje nielen pred vnútornou negatívnou energiou - závisťou, hrubosťou, špinou, nenávisťou (ktoré dnes nie sú žiadnou zvláštnosťou), ale aj na vonkajšej energetickej úrovni - teda pred elektromagnetickými žiarením. Technikom sa vraj nejakým spôsobom podarilo zistiť, že vibrácie ruženínu môžu znížiť silu elektromagnetického poľa mobilných telefónov až o 85 %. Aby bol kameň účinný, náramok treba nosiť na ľavej ruke. Ja som si to obhájila tým, že ľavá ide k srdcu, no na mnohých stránkach sa dočítate, že sa tak nosia mnohé polodrahokamové náramky, aj môj milovaný ametyst. Ruženín treba čistiť a dobíjať, aby si zachoval svoje účinky. Držíte ho jednoducho pod vodou niekoľko minút. Keďže ja ho dole z ruky nedávam (len keď sa opaľujem alebo ho čistím), postupne bledne a už sa mi pár náramkov roztrhlo. Gumička časom povolí, no chápem to. Ruženín odložím krabičky, náramok neopravujem, ale použijem nový. Jedna známa mi raz povedala, že ak sa roztrhne polodrahokamý šperk, nemal by sa opraviť. Znamená to, že splnil svoju úlohu a presýtil sa energie. Smiešne? Možno, ale ja prikladám polodrahokamom naozaj veľkú silu a na dobré rady dám. 

Na stránke Polodrahokam nakupujem už dlhšie, lebo šperky som tam našla lacnejšie ako u nás v obchodíku a omnoho lepšie sa mi nakupuje, keď si v pokoji môžem popozerať ponuku a nikto mi nestojí za chrbtom a nesleduje každý môj pohyb (asi tam vyzerám ako zlodej alebo som prvý zákazník toho dňa) :) Ponuka náramkov je široká a môžete si vybrať nielen pekne opracovaný náramok, ale aj sekaný, Shamballa náramok, Budha náramok či energetický náramok. Ich cena sa pohybuje zhruba od 5 eur. Keďže náramok je prenádherný, dokúpila som si k nemu aj náušnice. Sú dokonalé, nosím ich takmer denne a neviem sa z nich prestať tešiť. Stoja 2,80 eur. 


ametyst

Ďalším náramkom je Ametyst, ktorý som si kúpila preto, lebo som v znamení ryby. Ametyst je kameň fialovej farby, rôznych odtieňov, ktoré sú od tých najtmavších po najbledšie. Preto ma tak baví pozerať sa naň, nikdy nevyzerá rovnako a podľa toho, ako naň dopadá svetlo, až žiari. Je kameňom duchovnej čistoty a silným kameňom ochrany - ochraňuje pred energiami ostatných, pred urieknutím, teda tiež by sme mohli povedať, že pred všetkým zlým. Pôsobí upokojujúco a uvoľňuje, lepšie sa vďaka nemu zaspáva a pôsobí aj pri bolestiach hlavy. Nabíja sa na nočnom svetle, na slniečku vám môže vyblednúť. Ametyst prináša svojmu nositeľovi trpezlivosť, rovnováhu, pokoj a mier. Hinduisti veria, že má pozitívne účinky na čakru srdca a pomáha posilňovať i intuíciu. Náramok je na gumičke, pekne drží a dlho vydrží. Cena náramku sa pohybuje okolo 6 eur. 

polodrahokamové šperky

polodrahokam

riečne perly

Na Polodrahokam  chodím obdivovať aj šperky z riečnych perál, ktoré majú certifikát pravosti. Naposledy som si kúpila nastaviteľný prstienok, ktorý obsahuje perly rôznych veľkostí s odtieňmi ružovej a fialkovej farby. Na svetle hádže veľmi pekné odlesky a hodí sa na bežné nosenie. Stojí 2,86 eur.

jadeit

Posledným kúskom je nastaviteľný prsteň modrý jadeit. Modrý (alebo  niekedy aj modrozelený) jadeit symbolizuje pokoj. Prináša vnútornú vyrovnanosť a trpezlivosť. 

Sila polodrahokamov je známa tisícročia a každý kameň píše svoj vlastný príbeh. Je na každom z nás, či v ich silu uverí alebo nie. A ak aj nie, sú nádherným  a štýlovým doplnkom :) Na Polodrahokame nakupujem veľmi rada nielen pre cenovo výhodné poštovné, ale aj pre rozmanitosť tovaru, k nákupu dostanem drobné organzové taštičky, ak by som ich chcela niekomu venovať a vďaka vernostnému program zbieram body a ušetrím pri ďalších nákupoch.

Vlastníte doma polodrahokamy? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe