Zdravé okienko - škoricová káva i voda Kaqun

17:41

Dovolím si o sebe tvrdiť, že som milovník kávy. Či leto, či zima, sobota alebo streda, káva musí byť. Rada si rozširujem obzory a skúšam nové a nové druhy. Nech ideme s mužom kamkoľvek na výlet, vždy tam musíme aspoň v jednej kaviarni ochutnať nejakú tú kávičku. Bez nej by sa deň ani nepočítal. Teraz sa mi ale dostala do rúk káva, na akú zvyknutá nie som. Volá sa Slimming Café Caramel a o tom, či zoštíhľuje a ako pôsobí na organizmus, si môžete prečítať nižšie.

Altevita  SLIMMING.CAFE


 SLIMMING.CAFE

instantná káva s karamelovou arómou

škoricová káva

SLIMMING.CAFE CARAMEL

instantná káva

Brala som ju zo zvedavosti a nečakala som zázraky. Zaujalo ma jej zloženie, ktoré obsahuje samé fajnové látky, takže si myslím, že šancu sa jej oplatí dať. V papierovom balení je 100 gramov kávy, ktorá prekrásne vonia po škorici. Na jednu kávičku sa dáva lyžička instantnej zmesi a môžete si ju urobiť horúcu i studenú. Balenie je zhruba na 20 káv a vypiť ich môžete maximálne 3 denne. Ja som si zvolila jednu denne občas som si dala aj menej ako lyžičku, lebo chuť sa mi zdala dosť výrazná. Čo je na káve iné? Obsah. Ten je takýto:

  • inulín: teda rozpustná vláknina z čakanky. Nájdete ju napríklad aj v ajurvédskych kávach, ktoré sú bezkofeínové a zamerané na určité problémy, s ktorými dokážu bojovať. Skúsila som viaceré, keď som mala zdravotné problémy a existovala som bez kofeínu a uznávam, že hoci sa to na kávu príliš neponáša, chuť je zaujímavá. Konzumácia čakanky zabezpečuje detoxikáciu organizmu a zníženie hladiny tukov. Inulín je skutočne vzácna vláknina, prebiotikum, ktoré zabezpečuje zachovanie prirodzenej črevnej flóry. Organizmus chráni pred nádorovými a zápalovými ochoreniami, predovšetkým pred vznikom rakoviny hrubého čreva, pričom zabezpečuje správne trávenie a rýchlymi pocitmi sýtosti žalúdka, prechádza nadmernej konzumácii potravín. Vďaka nemu sa lepšie absorbujú minerály a trávenie funguje tak, ako má.
  • Garcínia kambodžská: tento plod asi netreba predstavovať tým, ktorí vyznávajú zdravý životný štýl. Využíva sa najmä v ajurvéde a v prostriedkoch podporujúcich spaľovanie tukov a  zlepšenie metabolizmu. Niektoré štúdie ale ukázali, že čistá garcínia nie je na chudnutie účinná, musí byť v kombinácii napríklad s kofeínom alebo zeleným čajom. Garcinia cambogia obsahuje HCA (kyselinu hydroxycitrónovú), ktorá je prírodná netoxická látka potláčajúca apetít. Kyselina hydroxycitrónová ovplyvňuje pečeň, ktorá vysiela signál do mozgu, kedy telo prijalo dostatok potravy. V skratke, skôr sa človek cíti sýty, menej zje, nie je hladný. A podporuje trávenie a metabolizmus.
  • Zelený čaj Matcha je kúskom, o ktorom ste si nedávno mohli prečítať recenziu. Podľa mňa je to jeden z najkvalitnejších čajov, aké som mala a kupujem ho pravidelne
  • Bromelain  je enzým, ktorý sa získava z ananásu a prispieva k procesu štiepenia bielkovín, k správnemu tráveniu, redukcii hmotnosti a prevencii rakoviny. 
  • škorica je tiež pokladom, o ktorom sa veľa hovorí
Bolo pre mňa dosť dôležité počkať s recenziou, kým nebude po celom balení :) Aby som si bola istá tým, aká káva je. V prvom rade, je chutná. Vôňa a chuť škorice sú pre mňa okúzľujúce a nemáte chuť, že pijete lacné capuccino zo sáčku zo supermarketu. Naopak, je to kvalitná, lahodná káva, len iná. Skôr vám ostane aj jemná usadenina v šálke, no umyje sa ľahko. Môžete si do nej pokojne pridať aj mlieko. A teraz sa pozrime na účinky.

Po zhruba mesiaci nečakajte nijaký rapídny pokles hmotnosti ani centimetrov. Ja cvičím, ak ma nebolia kolená, takže ak príde zmena k lepšiemu, v prvom rade je to výsledok driny a potu. No káva pomáha inak. Naozaj zlepšuje metabolizmus a trávenie. Nemala som problémy so zápchou, ktorá ma kvôli histamínovej intolerancii občas potrápi. Káva nie je zázrak. Nie je to o chudnutí, že si popíjate kávičku a čakáte na veľkosť 36. Káva je chutným pomocníkom, ktorý naštartuje metabolizmus. Správne vyvážený jedálniček (žiadne hladovanie, ale zdravšia strava a občasný prehrešok v podobe toho, čo milujete, u mňa je to pizza a víno) a pohyb sú základ, káva doplnok. Zdravší a chutnejší, akoby sa čakalo. Za mňa je to teda jednoznačné áno! Raz denne si na nej veľmi pochutím, teším sa, ako sa okolo mňa rozleje jej prekrásna aróma a potom je všetko o niečo krajšie. Balenie stojí 14,99 eur a nájdete ho v eshope Altevita

KAQUN

Druhým kúskom, o ktorom by som vám povedala pár slov, je voda Kaqun. Jedná sa o výnimočný a zaujímavý produkt.  Voda s alkalickým pH 7,5 obsahuje viac ako 14mg kyslíka na liter. Pravidelné pitie vody Kaqun pomáha v tele udržiavať zdravú rovnováhu medzi tzv. reaktívnymi kyslíkovými formami a antioxidantmi. To je veľmi dôležité pre imunitu organizmu, jeho vitalitu a spomalenie starnutia. Strata tohto balansu sa nazýva oxidačný stres, ktorý je spoluzodpovedný za množstvo zdravotných komplikácií. Zatiaľ som mala len jednu fľašu a tak úplne presne neviem popísať všetky účinky na organizmus.

Voda Kaqun chutila lepšie ako voda či minerálka a bola taká ľahká, úplne jemná, ani neviem, ako inak by som vyjadrila jej vlastnosti. Nie je perlivá a pila som pol litra denne, fľaša mi teda vydržala tri dni. Neviem, či som si to nahovárala alebo fakt účinkovala, ale cítila som sa lepšie, mala som viac energie a nebolo mi tak zle z histamínovej intolerancie. Plánujem kúpiť aspoň 6 fliaš, aby som zistila, či naozaj účinkuje. Oplatí sa to v akcii 5+1 zadarmo (vzala by som 1,5 l balenie), lebo cena vody je o niečo vyššia a balenie 6 fliaš by vyšlo necelých 20 eur. Netušila som, že niečo také existuje, kým som ju v eshope Altevita nevidela, ale je od nás z Piešťan, takže na ňu určite ešte narazím.

Poznáte tieto produkty? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe