Pleťové mlieko s vanilkou a kamilkou

18:50

K tomuto mliečku som sa dostala úplnou náhodou. Som si tak so šálkou kávy sedela večer v pokoji pri stole a surfovala som po stránkach, kde zvyknem nakupovať. Kupovala som nejaké veci mamine, nejaké sestre, ja som toho ani veľa nepotrebovala. Pár týždňov pred tým som si kúpila jazmínové pleťové mliečko, z ktorého som bola unesená. Vtedy som si naň spomenula a pozrela som si, aké ďalšie sú v ponuke. Keď som zbadala fialovo oblečené mliečko s harmančekom a vanilkou, okamžite som ho chcela. Asi pre tú vanilku. Nadchlo ma viac ako to jazmínové.






Sladká kozmetika

Vanilku v kozmetike milujem. Teda, nielen v kozmetike, ale aj v kuchyni. Pre jej nádhernú vôňu a lahodnú chuť. Ako malá som si do kyslej smotany sypala vanilkový cukor a mala som večeru aj dezert, viac mi nebolo treba :) Raz som si ju ale pomýlila s kypriacim práškom do pečiva a v živote som nevidela tak rýchlo utekať jogurt z obalu ako vtedy... svoj objem znásobil veľakrát :) V kozmetike mi vanilka vyhovuje pre jej upokojujúce účinky. 

Príjemné zloženie

V tomto mliečku sa spája sila jemného harmančeka a voňavej vanilky. Vanilka vyrovnáva tvorbu mazu, harmanček má zase antibakteriálne účinky, ktoré pomáhajú hĺbkovému čisteniu pokožky. Obsahuje azulén a redukuje začervenanie a zápal. Práve preto som sa rozhodla skúsiť mliečko, ktoré sa pre moju zmiešanú a problematickú pleť javilo ako to pravé orechové. Krásny kovový obal oblečený vo fialovej etikete má praktickú pumpičku na dávkovanie. Objem 100 ml sa mi sprvu javil ako veľmi malý, ale zistila som, že na jedno použitie mi postačujú zhruba dve stlačenia pumpičky, takže sa až tak veľmi rýchlo neminie. Striedam ho aj s inými kúskami, ale k tomuto sa vraciam najradšej.

Vonia a účinkuje

Jeho vôňa je veľmi nežná, jemná a hoci si  nie som istá tým, čo v nej cítim najviac, svojou ľahkosťou si  ma získala okamžite. Mliečko je veľmi riedke, musím si dávať pozor, aby mi nestieklo zo zero waste tampónu, už som ho naháňala po umývadle. Najprv mi to prekážalo, ale asi vďaka tejto konzistencii tak rýchlo odličuje a čistí pleť. Môžete ho používať na odlíčenie alebo miesto čistiaceho pleťového gélu, možností je dosť. Nezanecháva po sebe mastný ani lepkavý pocit, preto občas neskoro večer iba nastriekam na pleť trochu hydrolátu a nanesiem večerný krém alebo olej. Viac mi ani nie je treba. Pleť je celkom jemná, hydratovaná a pekne vyzerá. Rozhodne je to skvelá voľba a hoci sa dajú kúpiť aj lacnejšie alternatívy, k tomuto ma to veľmi ťahalo.

Plusy:
  • pekný obal s pumpičkou
  • jemná vôňa
  • redšie, ale dobre sa s ním odličuje
  • ľahko odstraňuje make up
  • nedráždi pokožku
  • čistí, zjemňuje, rozžiari pleť, nie je mastná ani lepkavá

Mínusy:
  • nenašla som

Nájdete ho na oficiálnej stránke PHB Erthical Beauty za necelých 15 libier. Tovar zasielajú aj na Slovensko, pri nákupe nad 50 libier je doprava zadarmo. A verte mi, tých 50 eur som mala využitých rýchlo :)

Patria pleťové mlieka k vašim obľúbeným produktom? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Moc produktů s konzistencí mlék k odličování nesnesu, kvůli očím. Tohle mě ale zaujalo vůní a obalem lahvičky :-)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe