Ako som prišla na chuť enzymatickému peelingu

15:31

Kto môj blog číta, pozná moju lásku k peelingom akéhokoľvek druhu - pleťové, telové, na ruky, pery, nohy. Mám ich po ruke vždy niekoľko, pretože každý je iný - inak vonia, účinkuje, pôsobí na telo i dušu. Ak by ste sa ma spýtali, ktorý jeden by som označila za najlepší, asi by som dlho váhala, pretože poznám mnoho výnimočných kúskov. Enzymatický peeling som poznala, ale nemala som s ním veľa skúseností. Kvitok pravidelne prináša novinky, ktoré pohladia dušu aj pokožku. Enzymatický Peeling pre všetky typy pleti som si kúpila hneď, ako sa dalo a spoznala som tak nového šikovného pomocníka pre krásnu pleť. 

Kvitok Enzymatický Peeling pre všetky typy pleti

Kvitok Enzymatický Peeling pre všetky typy pleti zloženie

Enzymatický Peeling

peeling na pleť Kvitok

pleťový peeling

Kvitok Enzymatický Peeling pre všetky typy pleti

Enzymatický peeling od Kvitok je taký - iný. Je práškový a tak sa od všetkých mojich peelingov dosť líši. Nie je to však na škodu, pretože vyniká z davu, je iný a výhodou je, že ho môžete používať na všetky typy pleti. V pekne papierovej krabičke je plastový obal, v ktorom sa ukrýva 30 gramov zelenkavého (hnedého?) prášku s príjemnou, nevtieravou vôňou. 

Peeling si pripravíte jednoducho. V sklenenej miske zmiešam kávovú lyžičku peelingu a tak 2-3 lyžičky teplej vody alebo kvetovej vody. Zmes vymiešam na hustejšiu pastu a aplikujem na čistú, vlhkú pleť. Enzymatický peeling nechávam na tvári tak 5 minút, niekedy aj menej, ak sa ponáhľam. Peeling by nemal úplne uschnúť, takže ho pokojne môžete počas pôsobenia vlhčiť kvetinovou vodou a potom ho opláchnite vlažnou vodou. Potom pokračujem tonizáciou, ešte použijem sérum a krém. Tento kúsok môžete pokojne používať aj dva - tri razy týždenne. Enzýmy, ktoré obsahuje, postupne strácajú aktivitu, preto ho treba aplikovať hneď, ako si ho pripravíte.

Enzymatický peeling je vhodnou voľbou najmä preto, že je k pleti veľmi jemný a nežný. Ocení ho aj citlivá, aknózna a problematická pleť. Moja je zmiešaná so sklonom k akné, snažím sa jej vyberať samé lahôdky, aby bola zdravá a pekná. Vďaka enzýmom, ktoré peeling obsahuje, je dôkladne vyčistená a regenerovaná. Šetrne odstraňuje maz, nečistoty a odumreté bunky, preto je pleť po použití celkom jemná, žiarivá a svieža. Mierne redukuje aj počet čiernych bodiek a tvár je čistá, spokojná a pekná. To všetko dokáže bez toho, aby na nej štípal alebo ju podráždil. Nič také nehrozí, ani neviete, že ho máte na tvári.

Ak máte pred práškovým peelingom rešpekt, nebojte sa ho vyskúšať. Iste, treba ho pripraviť, nevytlačíte ho len tak z tuby. Tých pár sekúnd navyše je len okamih a výsledkom je zdravá pleť, ktorá vás pri pohľade do zrkadla uspokojí a ostane len dobrý pocit. Pleť navyše nie je napnutá ani vysušená, takže pocit po umytí je príjemný. Teraz v chladnom počasí navyše nemám ani žiadne šupinky okolo nosa alebo úst, takže ho považujem za must have.

Plusy:
  • šikovné balenie
  • príjemne vonia
  • ľahko sa pripravuje
  • stačí ho nechať pôsobiť 5 minút
  • neštípe, nedráždi, nevysušuje
  • pleť je čistá, matná, hodvábne jemná, žiarivá a krásna
Mínusy:
  • pri používaní sa môže troška vysypať
Nájdete ho v eshope Kvitok, stojí7,90 eur.  


Aký enzymatický peeling ste už skúsili? :)
 


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja som mala ten od značky Ziaja a bol skvelý. Asi ako jeden z mála dokázal aspoň na istý čas vymazať čierne bodky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S týmto som veľmi spokojná, rada by som keď tak skúsila nejaký ďalší prírodný, lebo ako píšeš, na čierne bodky sú veľmi fajn :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Tento kúsok odporúčam :) Pleť je po ňom nádherná :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe