Krása od Akamuti

15:35

So značkou Akamuti som sa zoznámila veľmi dávno a stala sa mojou srdcovkou. Má krásne obaly, zaujímavé vône a účinné produkty, ktoré si moja pleť zamilovala. Čoraz častejšie si kupujem kvetové vody po dve - tri balenia, aby som nemusela hneď na ďalší nákup. Naposledy mi tak padli do oka tri (dobre, chcela som všetky, ale neboli na sklade a navyše som si stanovila rozpočet, ktorý som neprekročila). Doma skončili kamilková, levanduľová a tea tree. Ťažko povedať, ktorú mám najradšej, lebo niečo do seba má každá z nich.


Kvetinové vody Akamuti si môžete kúpiť za fajn cenu. Balené sú v sklenej fľaštičke s kovovým vrchnáčikom a sú rozkošné. Každá má výraznú etiketu, na ktorej dominuje žena a nedá sa prehliadnuť. Objem 100 ml je tak akurát, ani veľký, ani malý a pri mojej spotrebe viem, že pokaziť sa nestihne :) Vybrať si môžete aj ružovú alebo kadidlovú, ale tie boli pri mojom nákupe vypredané. 

Akamuti Bio harmančeková kvetinová voda

Bio harmančeková kvetinová voda zloženie

harmančeková voda

Bio harmančeková kvetinová voda Akamuti

Milujem kvetinové vody a v mojej kozmetickej rutine majú nezastupiteľné miesto. Nakupujem ich niekoľkokrát ročne a nikdy neskončím len pri jednej fľaštičke :) Harmančeková voda je s krásnou žltou etiketou neprehliadnuteľná a tak voňavá♥ Jej ľahučká vôňa pripomína harmančekový čaj. Alebo západ slnka na rozkvitnutej lúke. Je opojná, lahodná, sladká a nežná. Ak obľubujete vôňu harmančeka v kozmetike, okamžite sa vám zapáči. 

Možností využitia je veľa - kvetinové vody môžete pridávať do prachových masiek, pleť dočistia a tonizujú, osviežia, môžu sa používať na vlasy. Vhodná je:
  • na upokojenie a osvieženie citlivej a podráždenej pleti. Večer prináša pleti úľavu po celom dni, je jemná, vláčna a menej citlivo reaguje na rôzne zmeny.
  • na upokojenie pokožky po holení, najmä moje nohy ju zbožňujú
  • priaznivo vplýva na psychiku
Harmančekovú vodu považujem za kvetinové pohladenie, ktoré hladí telo i dušu. Kupujú ju aj mamičky, pretože je vhodná aj na jemnú detskú pokožku. 

Akamuti Bio levanduľová voda

Akamuti Bio levanduľová voda zloženie

levanduľová voda

Akamuti Bio levanduľová voda

Levanduľová vôňa patrí medzi moje najobľúbenejšie vône a obdivujem jej krásu. Preto si pravidelne kupujem levanduľovú kozmetiku a hrdo si ju vystavujem na poličke. Pravdou však je, že v prípade levanduľovej kozmetiky ide o hop alebo trop - buď vonia naozaj ako levanduľa, alebo sa jedná len o niečo nevydarené. V tomto prípade sa môžete tešiť na nefalšovaný levanduľový zážitok, ktorý vám pripomenie vôňu rozkvitnutého záhonu. Je to ako dar pre dušu v tomto hektickom svete, kedy každý potrebuje spomaliť a upokojiť.

Levanduľová voda Akamuti pleť osviežuje, upokojuje a dočistí. Moja zmiešaná pleť z nej má radosť a to nehovorím o tom, ako spríjemní večerné čistenie pleti. Levanduľová vôňa zlepšuje spánok, navodzuje lepšie sny a človek sa cíti príjemnejšie. Pomáha mi aj v lete, kedy je pleť podráždená od slnka alebo poštípaná od hmyzu. Je to malý poklad, ktorý ocení každý člen rodiny. 

Akamuti Tea Tree kvetinová voda

Akamuti Tea Tree kvetinová voda  zloženie

Tea Tree voda

Akamuti Tea Tree kvetinová voda 

Posledným kúskom dnešnej recenzie je tea tree kvetinová voda, ktorá je vhodná najmä na zmiešanú a mastnú pleť  so sklonom k nedokonalostiam. Čajovník má antibakteriálne a antivírusové  a tiež silné protizápalové účinky. Čistí, zmatňuje, osviežuje a upokojuje zapálené miesta. To ale nie je všetko, pretože účinkuje aj na škrabance, uhryznutia hmyzom, popáleniny a rezné rany. 

Čajovníkovú vodu odporúčam kombinovať s čajovníkovým olejom. Neriedený (tu si treba urobiť patch test, aby ste vedeli, či vám pokožku nepodráždi) aplikujem napríklad na akné alebo na opary. Vysuší ich, rýchlejšie sa hoja a je menšie riziko vzniku jazvičiek. Čajovníkový olej je zázrak, ale tiež to s ním netreba preháňať, lebo pokožku vysušuje.

Kvetinové vody  Akamuti stoja 11,20 eur a nájdete ich v eshope Bionatural.


Máte obľúbenca od Akamuti? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe