O pleťovej maske, ktorej som sa naozaj bála

17:55

Minulý rok som sa rozhodla pre predplatné časopisu Elle. Kupovala som si ho občas v Tescu, občas v stánku, tešila som sa každý mesiac na poriadnu dávku módy a kozmetiky. Nemám však rada, keď sa mi do rúk dostane poškodený kúsok - či už chýbal darček, vzorky alebo boli pokrčené stránky. K predplatnému bol aj výborný darček - pleťová maska a krém od Ecooking. Túto značku som mala v hľadáčiku celé mesiace a nevedela som sa odhodlať na nákup. Moja dilema sa vyriešila a tak si v schránke každý mesiac nájdem časopis a doma mi robí radosť táto kozmetika.


Eccoking Peeling mask zloženie

peeling mask

Eccoking Peeling mask


Viac som sa tešila na Eccoking Peeling mask, ktorá sa stala jednou z najlepších masiek, aké som maa. Zároveň ale musím dodať, že je to prvá maska, ktorú som sa naozaj bála použiť. Kedysi som si mohla dať na pleť čokoľvek a neostala červená, podráždená ani boľavá. S každým ďalším rokom je citlivejšia, zraniteľnejšia a nemôžem na ňu pacnúť hocičo. Za chvíľku pochopíte, prečo som sa jej bála.

Eccoking Peeling mask má 50 ml a je v peknom tmavom sklenom obale. Spolu s plastovým vrchnáčikom pôsobí elegantne. Pochádza z Dánska a je prírodná, luxusná a obsahuje samé zaujímavé veci. Keď som ju prvý raz otvorila, ostala som mierne zaskočená. Maska bola riedka, mliečnej farby a dosť kyslo smrdela. Obsahuje totiž aktívne látky kyselín (AHA kyselina, kyselina mliečna)  a treba s ňou zachádzať dosť opatrne. Takýto typ masky bol pre mňa novinkou a bála som sa, že budem chodiť červená ako paprika.

Na to, aby maska pomohla a neublížila, treba dodržiavať pár dobrých rád:

  • aplikovať ju treba najskôr na pár minút, potom sa to trochu predlžuje.  Pri 1 a 2 aplikácii by ste ju mali mať 4-6 minút, pri 2 a 3 aplikácii 7-9 minút od 3 aplikácie 10-12 minút, pričom tých dvanásť minút rozhodne neprekračujte
  • vyhnite sa očnému okoliu, nosu aj perám, tam to štípe
No, prečítala som si návod, uistila som sa v tom, že nič sa mi nestane a hurá na použitie. Vtipné je, že prvé použitia som ju takmer necítila. Pleť ma síce trochu pálila, ale neostala červená. V okamihu, ako som mala masku na tvári 10 minút (k tým dvanástim som sa nikdy nedostala), ma pálila, bola citlivá na každý dotyk a umyť som sa musela len v celkom vlažnej vode, inak som mala pocit, že je ako v ohni. Začervenanie mi ustúpilo do pár minút a potom som sa pri pohľade do zrkadla nestačila čudovať.

Zmizli mi čierne bodky. Hľadala som ich hore dole, neboli tam. Prvý raz v živote vyzeral môj nos krásne. Dokonca až tak, že stále chodím bez make upu a vôbec mi to nevadí. Samozrejme, nemiznú navždy, objavujú sa, ale je ich podstatne menej, sú menej výrazné a niektoré ani nevidno. Inak ako wauuu to povedať neviem. Obyčajne som skeptik, ak niečo sľubuje, že čierne bodky zmiznú. Tu som nadšená. Inak pleť je celkovo čistá a nenormálne jemná.

Druhá vec, o ktorej sa musím zmieniť, je omladenie pleti. Po použití peelingovej masky je úplne pevná, pružná a vyhladená. Aj moja hlbšia linka na čele, ktorá nemizne a na nej testujem účinnosť kozmetiky, nie je taká nápadná (mám ju odkedy sa pamätám, lebo mám vysoké čelo a mračím sa, pekelne zlá kombinácia). Pleť je žiarivá, bez akné a krásne zjednotená.

Mala som z nej veľký strach. V podstate opodstatnený, lebo pleť v ohni nie je dva razy príjemný pocit. Nechávam si ju preto len do desať minút a hneď umývam studenou alebo vlažnou vodou. Hoc to nie je najpríjemnejšie, tie výsledky jednoducho stoja za to a asi ešte nikdy som nemala tak čistú pleť bez čiernych bodiek.

Pátrala som, kde by sa dala kúpiť a našla som ju napríklad v Douglas, kde nakúpime zo Slovenska i z Česka :) 

Ecooking nočný krém

Ecooking nočný krém zloženie

nočný krém

Ecooking nočný krém

Druhým kúskom z balíčka bol nočný krém s objemom 15 ml (klasická veľkosť má 50 ml). Tiež je v peknom tmavom obale a vyzerá milo. To však musím vyzdvihnúť krásnu bylinkovú vôňu, ktorá si ma podmanila. Presne takéto môžem a teším sa na večer, kedy mi prevonia moje kozmetické rituály. Konzistencia je hustejšia a bála som sa, že bude mastný, ale opak je pravdou. Moju zmiešanú pleť nezaťažil, neostala vôbec mastná a netvorili sa mi nové nedokonalosti.

Sprvu som mala pocit, akoby na mňa ani nepôsobil. Vždy si však musím uvedomiť, že pokožka sa obnovuje približne po 28 dňoch a účinky kozmetiky, ktorú používam, sa na nej naplno prejavia. Po niekoľkých dňoch som začala badať, že pleť je vyhladená, pružnejšia a nádherne jemná na dotyk. Myslela som si, že ho veľmi rýchlo miniem, ale stačilo ho len máličko a vydržal viac ako mesiac. Vedela by som si predstaviť skúsiť aj ďalšie produkty tejto značky. Vďaka maske, ktorú by som si chcela kupovať pravidelne, si ma naklonila na svoju stranu a kade chodím, tade ju chválim :)

Aj nočný krémik nájdete na stránke Douglas.


Máte skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe