Ako som sa neskamarátila s pekným šampónom

18:57

Bežne si vyberám šampóny, ktoré sú určené na lupiny a na problematickú pokožku hlavy. Dokážu mi pomáhať s mojím atopickým ekzémom a cítim sa potom lepšie. Pocit, kedy hlava nesvrbí, je skrátka na nezaplatenie :) Mám svoju overenú klasiku, na ktorú vsadím vždy, keď sa zhorší, ale tiež rada skúšam novú kozmetiku, aby som mala čo porovnávať. Tak som sa dostala aj k pre mňa novej značke Inebrya, ktorá vyzerala celkom lákavo. Nuž, po nejakej dobe zasa musím priznať, že to bol menší krok vedľa.

Inebrya Cleany šampón proti lupinám pre citlivú pokožku hlavy

Inebrya Cleany šampón proti lupinám pre citlivú pokožku hlavy zloženie

Inebrya Cleany šampón

Inebrya Cleany šampón proti lupinám pre citlivú pokožku hlavy

Inebrya Cleany šampón proti lupinám pre citlivú pokožku hlavy ma zaujal svojím zeleným obalom. Myslím, že už som spomínala, že pre túto farbu mám slabosť od detstva a tak sa po zelených obaloch rada pozriem. Objem 300 ml mal tiež svoje čaro a tak som s nákupom neváhala. Značku som vôbec nepoznala a tak mala u mňa svoju veľkú premiéru. 

Po otvorení ma čakalo prvé nepríjemné zistenie. Šampón mi nevoňal. Teda, on vôňu má, ale pripomína mi nejaký lacný čistiaci prostriedok na jar. Bol tam nejaký kyslejší citrusový závan a žiaľ, ani trochu sa mi nepáčil. Ok, povedala som si, pokiaľ bude účinný, frknem si do vlasov trochu parfumu a všetko bude v poriadku. Lenže nebolo. Druhým zistením bolo, že je pomerne riedky. S tým by som tiež vedela žiť, veď si dám pozor, aby mi nestekal kade tade. Problémom však bolo, že penil len minimálne a ja som márne čakala na pocit dokonale umytých vlasov.

Ďalší problém nastal, keď som si chcela umyť vlasy po olejovom zábale. Po prvom umytí to ani nevyzeralo, že olej sa vymyl. Pri druhom to už bolo lepšie, ale potrebovala som tretie umytie. To už bolo ozaj trochu moc a siahla som po overenom šampóne. Nechápala som, prečo mu to vôbec nejde, ale to ani zďaleka nebolo všetko.

Po osušení vlasov som síce skonštatovala, že sú čisté, no boli také mdlé, bez objemu. Akoby mi len spľasli okolo tváre a koniec. Nepotešilo ma to a jedinou záchranou bol sprej na objem, ktorý to ako tak zachránil. Inak katastrofa. Za výhodu však považujem to, že ekzém sa mi nezhoršil a pokožka  nesvrbela viac ako obvykle. 

Priznám sa, že ak by som mala bodovací systém, tak na stupnici od 0 - 10 bodov by získal asi len ten jeden bod. Vôbec mi nevyhovoval, neskamarátili sme a mohla by som ho označiť aj za jedno z tohtoročných sklamaní. Možno skúsim ešte niečo iné, niektoré produkty majú celkom dobré hodnotenie. No šampón to už asi nebude :)

Plusy:
  • pekný obal
  • nezhoršil mi ekzém
Mínusy:
  • nevonia mi
  • dosť riedky, málo penil
  • nedokázal umyť vlasy od olejového zábalu
  • boli mdlé, bez objemu
Nájdete ho v obchodíkoch s kaderníckymi potrebami, stál okolo 7 eur.

Aká kozmetika vás tento rok sklamala? 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe