Medová maska s kozím mliekom pre citlivú pleť

12:30

Začiatok tohto roka mi priniesol kadečo. Dobré i zlé, aj keď som mala pocit, že zlého bolo viac. Na našej pleti sa odráža všetko, čo zažijeme a tak som vlastne ani nebola prekvapená, keď sa mi na tvári objavil ekzém. Teda, myslela som si, že je to ekzém, ale nič na to nezaberalo a tak to vlastne mohlo byť čokoľvek. Prekážala mi kozmetika, ktorú som predtým bežne používala, nemohla som si vyberať nič príliš voňavé a make up bol tabu. Nič nepomáhalo a prepadalo ma zúfalstvo. Záchrana prišla v podobe prírodných olejov a mastí, no trvalo mi týždne, kým som si pleť dala ako tak do poriadku. Veľmi mi pomáhali aj masky na upokojenie pleti, ktoré som si dovtedy kupovala len pre istotu. No, teraz mi zachránili krk a už mi doma nesmú chýbať. 


Kvitok Medová Maska s Kozím Mliekom zloženie

Kvitok Medová Maska s Kozím Mliekom

upokojujúca pleťová maska

Kvitok Medová maska s kozím mliekom

Pleťové masky skrátka zbožňujem, mám ich doma plný košík a plánujem nakúpiť ďalšie. Nestihnú sa mi pokaziť, lebo ich používam pravidelne tri razy týždenne vždy podľa toho, čo pleť práve potrebuje. Sú čistiace, detoxikačné, regeneračné, upokojujúce, osviežujúce, na upchaté póry, vrásky, no na všetky možné problémy. Najradšej má stále takéto roztierateľné, ale prišla som na chuť aj tým plátienkovým, ktoré vedia veľmi milo prekvapiť. Ak chcem vsadiť na istotu, vyberám masky od slovenských výrobcov prírodnej kozmetiky.

Kvitok Medová maska s kozím mliekom je určená pre suchú a citlivú pleť. S objemom 30 ml sa radí k mojim menším kúskom a balená je v peknom sklenom obale. Obsahuje maškrty ako marhuľový olej, kozie mlieko, med, prášok Tulsi (poznáte ju aj ako bazalku posvätnú), jojobový olej, hroznový olej, bambucké maslo, vitamín E a esenciálne oleje (harmanček a levanduľa). Med a mlieko sú ingrediencie, ktoré používala už sama Kleopatra a o nej sa hovorilo ako o vychýrenej krásavici (dnes by sme o tom pravdepodobne polemizovali, ale nevadí), takže v kozmetike musia mať svoje miesto. 

Táto medová maska má niekoľko zaujímavých vlastností. V prvom rade musím vyzdvihnúť krásnu vôňu, ktorá je najmä levanduľová, ale niekde v pozadí sú ešte iné bylinky. Vzniká harmonická a vyvážená jemná vôňa prírody, ktorá upokojuje aj myseľ. Večer si vychutnávam ten okamih, kedy nanesiem masku, všetko okolo vonia a nemusím myslieť na nič a na nikoho. Zaujímavá je aj konzistencia. Ako môžete vidieť aj na fotke, maska vyzerá byť tuhá a tvrdá. V skutočnosti sa nanáša štetcom dobre a na pleti vyzerá stále mokrá. Úplne nezaschne a tak sa aj lepšie umýva z pleti.

Použitie je sprvu možno trochu neohrabané, ale keď si zvyknete, ide to dobre. Naneste malé množstvo medovej masky na navlhčenú pleť, ktorú dôkladne vyčistíte (urobím si pred tým peeling a použijem čistiaci olej a gél), nechajte aspoň 15 minút pôsobiť a umyte teplou vodou. Potom nasleduje už len tonikum, pleťové sérum, nočný a očný krém. A čo od nej môžete čakať?
  • viditeľne upokojuje pleť, redukuje začervenanie a pálenie, ekzém (alebo čo som to na tej tvári mala) sa pomaly zmenšoval a menej bolel. Proste mini zázrak, ktorý zabral a splnil to, po čom som dúfala
  • pôsobí aj na vyrážky, sťahuje zápal a prispieva k rýchlejšej regenerácii
  • to, samozrejme, nie je všetko, lebo pleť je čistejšia a nádherne jemná ako detská prdelka
  • osviežuje, vyživuje, nevysušuje 
  • máte pocit, akoby ste na pleť použili nejaký super hydratačný zázrak
  • neupcháva póry
Celkovo musím povedať, že patrí medzi najlepšie masky, aké som mala a uistila ma, že od Kvitok musím skúsiť aj ďalšiu pleťovú kozmetiku, lebo moja tvár si po nej krochá blahom a nebojím sa potom pozrieť do zrkadla. A to je pocit na nezaplatenie :)

Plusy:
  • pekne balená v sklenom obale
  • malá, ale nemíňa sa rýchlo
  • krásne vonia
  • zaujímavá konzistencia
  • nikdy úplne neuschne, pleť vôbec nevysušuje
  • upokojuje, zjemňuje, regeneruje, hydratuje pleť, je príjemná na dotyk, čistá, zmierňuje zápal
Mínusy:
  • treba sa naučiť, ako ju nanášať, potom to už ide ľahko
Nájdete ju v eshope Kvitok alebo v partnerských predajniach, kde stojí 7,90 eur. 


Aké produkty od Kvitok máte najradšej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe