Výbava každej správnej lakomaniačky aneb ako sa správne postarať o nechty

17:47

Každá žena, ktorá si pravidelne sama lakuje nechty, pozná niektoré problémy - napríklad ich zafarbenie, lámanie, štiepenie a tak. Ono to nie je len o kráse, ale aj o poriadnej starostlivosti, ktorú považujem za riadnu drinu. Práve koronakríza mi ukázala, ako veľmi môžu trpieť nechty - kvôli častejšiemu umývaniu a dezinfekcii. Samozrejme, nenechala som to len tak a nakúpila som si rôznych pomocníkov. Okrem toho mi Elnino v spolupráci s Gabriellou Salvete poslalo balíček šikovných pomocníkov na nechty a tak sa mi doma nazbieralo niekoľko vydarených kúskov.


Gabriella Salvete Nail Care Calcium Extra Care Starostlivosť na nechty

Gabriella Salvete Nail Care Calcium Extra Care Starostlivosť na nechty 

Začala by som kalciovým regeneračným lakom Gabriella Salvete Nail Care Calcium Extra Care, na ktorý som sa veľmi tešila. Priesvitné regeneračné laky kupujem najmä od Eveline (nájdete ju aj v drogérii, je poľská, lacnejšia a neuveriteľne účinná) a tak je každá iná značka výzvou. Pekný hranatý flakónik obsahuje 11 ml laku, ktorý je nebíčkovo modrý, ale na nechtoch je priesvitný.

Lak má pomerne výraznú vôňu, ale potom, ako uschne, sa stratí. Nie je veľmi riedky, dobre sa s ním pracuje a pomerne rýchlo schne. Používam ho buď samostatne, alebo ako podkladový lak pod rôzne farebné a pieskové laky. Ich výdrž nijako zvlášť nepredĺži ani nezlepší ich vlastnosti, ale lepšie chráni nechty. Čo sa účinkov týka, tak zlepšuje stav nechtov, ale treba ho používať pravidelne. 

Starostlivosť o nechty Gabriella Salvete Nail Care Calcium Extra Care pomáha na problémy, ktoré ma naozaj trápia. V kombinácii s podpornými vitamínmi prispieva k ich spevneniu, obmedzuje štiepenie a lámanie a rastú pekne, rovno (občas mi rastú ako mačacie pazúriky, ale laky im pomáhajú). Nevšimla som si, že by pri výraznejších lakoch zabránil ich zafarbeniu, tak ho používam s telovými či ružovými odtieňmi. Bežne stojí okolo 3,30 eur a za vyskúšanie stojí.

Urýchľovač schnutia laku Dry in 30 seconds Gabriella Salvete

Pred časom som mala asi najlepší urýchľovač schnutia lakov a tiež bol od Gabriella Salvete (prečítať si o ňom môžete TU). Bol úžasný, fungoval, laky schli takmer okamžite, svet bol gombička. Problém nastal, keď som si po niekoľkých týždňoch všimla, že nechty sú mimoriadne suché a štiepili sa vo veľkých kusoch. Nikdy som nič podobné nezažila a keď som prestala používať tie kvapky, zmiernilo sa to. Odvtedy po takých produktoch siahnem len výnimočne, keď sa naozaj ponáhľam a potrebujem krásnu manikúru takmer okamžite. 

Urýchľovač schnutia laku Dry in 30 seconds Gabriella Salvete vyzerá ako klasický priesvitný lak na nechty s typickou vôňou a redšou konzistenciou. Ak ho chcete naniesť, chvíľku počkajte, aby farebný lak trošku uschol (krajšie to vyzerá, je menšie riziko vzniku bubliniek alebo šmúh). Mám pocit, že naozaj urýchľuje schnutie (nie tak ako kvapky, ale je to cítiť) a značne mi tak uľahčuje existenciu. Navyše, pomaly sa míňa a môžete ho použiť na všetky farby aj typy lakov.

Gabriella Salvete Nail Care Cuticle Remover Starostlivosť na nechty

Gabriella Salvete Nail Care Cuticle Remover 

Priznám sa, že tomuto kúsku som absolútne neprišla na chuť a buď ho neviem používať alebo veľmi nefunguje. Gabriella Salvete Nail Care Cuticle Remover sa používa veľmi jednoducho. Nanesiete ho na prebytočnú nechtovú kožtičku, necháte pôsobiť 30 sekúnd a zotriete. Nuž, urobila som to tak a nemala som pocit, že by sa nejako zmenil vzhľad alebo stav kožtičky. Musím však vyzdvihnúť, že nesmrdí, krásne vyzerá (trbliece sa ako šperk) a ľahko sa aplikuje štetčekom. Nič teda, ostávam pri zatláčaní kožtičky a orezávatku na nechtovú kožtičku . 

 

Gabriella Salvete Nail Care White & Hard

Tento lak je celkom zaujímavým kúskom. Gabriella Salvete Nail Care White & Hard má hneď niekoľko úloh: má nechty vyživiť, regenerovať, vyhladiť a zanechať ich prirodzenú farbu. Možno sa to stáva aj vám. Použijete nejaký krásny výrazný lak na nechty a keď ho odlakujete, nechty ostanú zafarbené a nepekné. Niektoré podkladové laky tomu dokážu zabrániť, niektoré nie. Treba len hľadať, aby ste si zachovali nechty v tom najkrajšom stave. 

Gabriella Salvete Nail Care White & Hard starostlivosť o nechty môžete tiež používať samostatne alebo pod farebný lak. Vďaka nemu sú nechty pevnejšie, odolnejšie a menej sa lámu a štiepia. Nielenže ich pekne vyhladí (farebný lak tak lepšie priľne), ale tiež skrášľuje. Mizne zafarbenie a nechty pôsobia prirodzene. Samozrejme, nejde to len tak z hodiny na hodinu, ak boli nechty dosť zničené, chvíľku trvá, kým sa opäť dostanú do formy. Obľúbila som si ho aj samostatne, keď sa mi nechce použiť žiaden farebný lak. Vtedy siahnem po tomto a mám istotu, že budú vyzerať pekne. 


                                 olej na nechtovú kožtičku

Gabriella Salvete Nail Care Nail & Cuticle Caring Oil Starostlivosť na nechty 

Toto je podľa mňa must have každej ženy. Oleje na nechty a nechtovú kožtičku ich hydratujú a zabraňujú vysušovaniu a vzniku škaredých a bolestivých záderov. Používam ich večer, keď si nakrémujem ruky. Nanesiem ešte olejček a niekedy si dávam aj bavlnené rukavičky. Ak dodržím tento rituál, zádery ma obchádzajú a manikúra vyzerá výborne. 


Gabriella Salvete Nail Care Nail & Cuticle Caring Oil pekne vyzerá a jemne, príjemne vonia. Nanášať sa môže na nechty a nechtovú kožtičku, ktorú môžete aj pomasírovať. Keď sa trochu vsiakne, dávam si rukavičky a ráno sa budím s jemnou a hydratovanou kožtičkou, nechty sú menej suché a krajšie. Mám viacero olejčekov a tento sa zaradil k mojim obľúbeným. Bonusom je príjemná cena, stojí 2,60 eur.

Gabriella Salvete Nail Care Top & Base Coat

Gabriella Salvete Nail Care Top & Base Coat

Na záver som si nechala pomocníka v podobe podkladového a vrchného laku Gabriella Salvete Nail Care Top & Base Coat. Je priesvitný, rýchlo schne a môžete ho použiť súčasne ako podklad aj vrchný lak. Neviem, kedy funguje viac, ale aj vďaka nemu farebný lak vydrží krásny o niečo dlhšie. Končeky sa neobijú tak ľahko a nepuká. Niekedy ho použijem aj na pieskový lak. Neuberie mu na kráse, ale zjemní ho, preto sa nemusím báť, že by som sa o niečo zachytila (povrch nie je taký drsný, čo mi v období nosenia pančúch vyhovuje). 

Celkovo hodnotím tieto laky ako šikovné a okrem Gabriella Salvete Nail Care Cuticle Remover  by som nemala problém kúpiť si každý kúsok ešte raz. Eveline síce konkurovať nemôžu, ale zmena to bola príjemná. 


Aký je váš vzťah k značke Gabriella Salvete? Obľubujete ju alebo nie? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe