Masky od Q+A, ktoré milo prekvapili

9:18

Sú dni, kedy sa ledva dovlečiem z práce domov. Naložila som si na plecia viac, ako by mi bolo milé a tak len čakám na to, kedy bude trochu lepšie. Nedostatok spánku, stres, nestíhanie raňajok a obeda - to všetko sa podpisuje nielen na zdraví, ale aj kráse. Asi sa na nás naozaj odrazí viac to negatívne ako pozitívne. Moja pleť sa zhoršila, je rovnako unavená ako ja a aj preto sa jej teraz snažím viac venovať bez ohľadu na to, že by som už radšej spokojne spala v posteli. Teraz je pre mňa dôležitejšie ako hocikedy predtým rozmaznávať ju, dopriať jej masku, masáž alebo aspoň pár hodín spánku navyše. Momentálne sú mojimi pomocníkmi aj pleťové masky Q+A a musím povedať, že milo prekvapili.


Q+A Detoxikačná maska s aktívnym uhlím pre mastnú a zmiešanú pleť

Q+A Detoxikačná maska s aktívnym uhlím

Q+A Detoxikačná maska

Q+A Detoxikačná maska s aktívnym uhlím pre mastnú a zmiešanú pleť

Vybrala som si dve masky, jednal zo zvedavosti, či sa dajú porovnať, a tiež preto, lebo som si nevedela vybrať, ktorá ma láka viac :) Q+A Detoxikačná maska s aktívnym uhlím pre mastnú a zmiešanú pleť bola jasnou voľbou, pretože kozmetiku s čiernym aktívnym uhlím považujem za spásu pre zmiešanú pleť so sklonom k akné. Stále ma trápia čierne bodky, občas sa vyhodí nejaká tá vyrážka alebo podkožné akné. Je to skrátka beh na dlhé trate a stačí stres alebo nedostatok spánku a som tam, kde by som byť nechcela. 

V jednoduchej papierovej krabičke sa nachádza tmavý sklený obal s plastovým vrchnáčikom, podľa mňa ideálne balenie. Môžete ho recyklovať alebo odložiť, takéto poháriky sa doma zídu. Maska má tmavú farbu po uhlí a jej vôňa mi pripomína, ako to napísať... vôňu zeme. Nie je to smrad ani nič ťažké a výrazné, je to len závan, ktorý mi pripomenie vôňu zeme po daždi. Takže toho sa netreba báť :) Jej konzistencia je presne podľa môjho gusta, hustejšia, krémová, so štetcom ju dokážete rozotrieť v tenučkej vrstve. 

Najlepšie výsledky pri maske dosiahnete, ak ju aplikujete na dôkladne vyčistenú pleť (mne sa osvedčilo použiť peeling a následne čistiaci gél, prípadne nejakú penu). Ako som spomenula o pár riadkov vyššie, ľahko sa rozotrie v tenučkej vrstve a pôsobiť ju nechávam, kým trochu nezaschne, približne 10 - 15 minút. Potom ju zotriem hubkou alebo mušelínovým obrúskom (je to rýchlejšie aj príjemnejšie, ako taká masáž) a môžem sa veselo pozrieť do zrkadla. 

Q+A Detoxikačná maska s aktívnym uhlím je šikovným pomocníkom, ktorý hĺbkovo čistí pleť. Poradí si aj s niektorými čiernymi bodkami, nie všetkými, ale aj tak sú póry viditeľne čistejšie a pleť je tak žiarivejšia. Okrem toho aj jemnejšia, sviežejšia a menej sa na nej tvoria drobné vyrážky. Musím povedať, že ju používam rada a bonusom je aj jej cena, pretože bežne stojí okolo 6,50 eur. 


Q+A Omladzujúca pleťová maska s kakaom a ovsom zloženie

Q+A Omladzujúca pleťová maska s kakaom a ovsom

Q+A Omladzujúca pleťová maska

Q+A Omladzujúca pleťová maska s kakaom a ovsom

Druhou maskou, ktorú mám, je Q+A Omladzujúca pleťová maska s kakaom a ovsom. Produkty tejto značky spája to, že sú bez silikónov, umelej parfumácie aj minerálnych olejov, väčšina z nich je vhodná aj pre vegánov, netestujú sa na zvieratkách a snažia sa o prijateľné zloženie založené na sile prírodných ingrediencií. Spájajú ich aj pekné obaly, trochu minimalistické, trochu hravé, ale pekné. Maska je balená rovnako ako detoxikačná maska a v kúpeľni ich mám v košíku pekne vedľa seba.

Podobná je aj vôňa (je však jemnejšia a akoby sladšia) a konzistencia, takže rovno môžem povedať, že v tomto sú ako sestry a aj preto obe používam rovnako rada. Táto maska však nielenže jemne čistí, ale tiež prispieva k hydratácii a spevneniu pleti. Vyhladzuje jemné linky aj vrásky, upokojuje podráždenú pokožku a zanecháva ju hodvábne jemnú a sviežu. Po jej použití pleť vyzerá oddýchnuto a tak sviežo, akoby som sa konečne dobre vyspala. 

Q+A Omladzujúca pleťová maska s kakaom a ovsom je mojou voľbou cez týždeň, kedy cítim, že idem už len výpary a potrebujem sa dať rýchlo dokopy. Spolu s detoxikačnou maskou sú vydarené duo, každá z nich poskytne pleti niečo iné a pekne sa o ňu postarajú. Večer to zavŕšim masážou kameňom guasha a aj vďaka tomu sa ráno sama seba nenaľakám.

Značku Q+A nájdete v eshope Elnino za fajn ceny a rozhodne odporúčam mrknúť sa aj na jej pleťové séra :)


Máte svojho favorita od tejto značky? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe