4 balzamy, lepšie i horší

16:32

V dnešnom článku si budete môcť prečítať o 4 rôznych balzamoch. Pôvodne som chcela o každom napísať zvlášť, ale minula som ich zhruba v rovnakom čase, preto som sa rozhodla, že skončia v jednom článku :) Prázdne tuby mám už týždne nachystané na stole, aby som si ich všimla a konečne o nich napísala, ale až teraz som sa rozhodla, že je na to ten správny čas. Sú 4, sú aj fajn, aj menej fajn.

















Happy Lips od značky Blistex som vyhrala v jednej giveaway a nešťastne som musela skonštatovať, že u nás a našich českých susedov je takmer nemožné (ak nie úplne nemožné) zohnať ho. Je to veľká škoda, pretože tento balzam ma uchvátil prakticky okamžite. Milý hravý a pútavý obal zaujal a asi by som sa po ňom pozrela aj v obchode. Vonia tak neskutočne ovocne, až som mala chuť zahryznúť sa. Bolo to ako ovoniavať sladkosť, jednoducho som mala pocit, že sa jedná o ovocný cukrík. Nielenže nádherne vonia, ale aj veľmi príjemne chutí a nezanecháva v ústach nepríjemnú chuť. Pery hydratuje, zjemňuje a chráni pred počasím. Jedinou výčitkou je zloženie.

O balazme na pery s arganovým olejpm od Ryor si môžete prečítať:

      "Balzam je vyrobený z prírodných látok. Obsahuje arganový, avokádový a jojobový olej a prírodnú rastlinnú vazelínu. Parfumácia so zložením grep + čierne ríbezle. Dermatologicky testovaný."
Ach jaj! Ryor ma vždy veľmi lákal, ale asi nemám šťastie na výber produktov, lebo z troch mi nesadli dva. Tento balzam, nech je akokoľvek pekný a voňavý, sa k obľúbeným produktom nezaradil. V peknej krabičke sa nachádza tuba, ktorá má 15 ml. Je mäkká a balzam sa z nej dobre vytláča. Vonia prekásne a veľmi zaujímavo chutí. Malo by to byť niečo medzi grapefruitom a čiernymi ríbezľami, ale nie som si istá, čo cítim. Viem len toľko, že to veľmi dobre chutí. Je redší, ale nie úplne tekutý a nanášanie uľahčuje šikmo skosený aplikátor. Pekne sa viaskne do pier a okamžite ich zjemňuje. U mňa je ale problém s hydratáciou. Ak sa o pery nestarám, okamžite sú suché. No a balzam ich hydratuje minimálne. Keď som si ho naniesla večer a ráno som sa zobudila, pery boli suché a ani som nevedela, že som si ich večer predtým natrela. Veľmi podobne to bolo aj cez deň, napriek obsahu olejov mi pery hydratuje len priemerne, možno aj podpriemerne. Vonia božsky, super chutí, má fajn konzistenciu, ale hydratuje slabo. Kúpite ho na internete za nejakých 3,50.
O bio karité balzame na pery os Saloos si môžete prečítať:
      "Výživný Bio karité balzam s hojivými účinkami rakytníka rešetliakového spoľahlivo chráni a ošetruje pokožku pier. Regeneruje ju a zvláčňuje počas celého roka a účinne ju ošetruje za každého počasia.  Blahodárne účinky spolu s príjemnou vôňou ruže a vanilky sú pre vaše pery skutočným balzamom. Chráni pery pred popraskaním, vznikom oparov a ústnych kútikov, vzniknuté poranenia hojí a ukľudňuje. Čistý prírodný produkt v biokvalite."
Saloos mám veľmi preveľmi rada. Vďaka nemu som spoznala hydrofilné odličovacie oleje a pleťové oleje, ktoré patria k mojim najobľúbenejším kozmetickým vychytávkam. Preto bolo celkom prirodzené, že po dobrých skúsenostiach som sa začala obzerať aj po iných výrobkoch tejto značky. Kúpila som si balzam na nechtovú kožtičku, o ktorom ste si už mohli prečítať a balzam na pery, ktorý mám už druhý. Je v malom, peknom plastovom obale, ktorý balzam dobre chráni. Vyzerá, že je tuhý a tvrdý, ale nanáša sa dobre a pri kontakte s pokožkou sa pomaly topí. Vonia príjemne a tak bylinkovo rastlinkovo a tiež dobre chutí. Nie je to síce chuť, ktorú by som mala potrebu ochutnávať, ale v ústach nezanechá nepríjemnú chuť, čo je pre mňa dosť dôležité. Má veľmi dobré hydratačné schopnosti, chráni ich pred praskaním a vysušením.  Upokojuje ich, ak sú náhodou zničené zimou, kútikom alebo oparom, prináša úľavu, ak pery bolia a tiež pôsobí preventívne pred vznikom spomenutých problémov. Je to jeden z mojich najobľúbenejších balzamov na pery, nemám mu čo vyčítať. Kúpite ho na internete alebo v kamenných bioprwdajniach či lekárňach, stojí okolo 4,50.
O balzame MedPlus od Blistexu si môžete prečítať:
    
     "Blistex MedPlus vo forme krému obsahuje aj mentol a gáfor.
  • je ideálny na aplikáciu na silne poškodené, páliace a popraskané pery,
  • zaisťuje intenzívnu starostlivosť a dlhodobú ochranu pier,
  • podporuje aj obnovu prirodzeú vlhkostnú rovnováhu na ich povrchu,
  • bezprostredne po aplikácii sa dostavuje pocit chladu, ktorý prináša okamžitú úľavu,
  • má tiež priaznivé účinky na pokožku poškodenú nádchou a uvoľňuje dýchanie,
  • dermatologicky testované"
Z týchto 4 balzamov na pery vám predstavujem ten najlepší! Blistex MedPlus si ma získal prakticky okamžite a opäť za to vďačím zľavovému kupónu z DM-ky. Mala som 25% zľavu na balzamy, tak som si dva kúpila. Tento je dokonalý. V modrom obale sa ukrýva mentolovo gáfrový poklad, ktorý svojou sviežou vôňou prevonia nielen pery, ale aj celý deň. Chuť je ostrejšia, ale vôbec nie nepríjemná. Balzam je hustý, ale nie je hutný, pri dotyku s perami sa okamžite topí. Neuveriteľne príjemne chladí, čo sa mi hodila najmä v lete, keď sa pre horúčavy nedalo normálne existovať, ale aj vtedy, keď mám opar. Balzam ho schladí a prinesie vytúženú úľavu od pnutia a bolesti. Pery chráni, hydratuje a upokojuje, nie sú popraskané, ale hodvábne jemné. Ak máte nádchu, svieža vôňa uvoľňuje aj dýchacie cesty, preto je vynikajúcim spoločníkom v chladnom a zimnom období. Je to jedna z mojich kozmetických lások  ♥ Stojí okolo 4 - 5 eur a ozaj stojí za skúšku.
Mali ste niektorý z týchto balzamov? :)

You Might Also Like

9 Vaše komentáre

  1. vyzerajú dobre :) ja ulietavam zas na figs and rouge :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. med plus mám už dávno a ked som mala nádchu tak som ho použila a celkom pomohol na dýchanie nosom:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten MedPlus je božíííí, nedávno som naň písala recenziu... Jednoznačne jeden z TOP balzamov u mňa - a že som ich už poskúšala ;)
      saveonbeauty

      Odstrániť
  3. Já mám nejradši jelení lůj. Teď používám ten s placentou a super.
    SimonetaBlog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám oba od Blistex :) Ten medplus mám moc ráda kvůli mentolovému nádechu. O tom happy lips bude na mém blogu co nevidět soutěž :) pěkný článek :)
    http://veronicaslife8.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe