Zopár kúskov radosti

14:42

Už to bude nejaký ten piatok, čo som sa rozhodla nakúpiť si kozmetické štetce. Rozhodovala som sa medzi Hakurom a Zoevou, chcela som nejakú peknú sadu. Keď som si ale pozrela cenu, nakoniec som sa rozhodla kúpiť si len nejaké kusy. Lebo v tej sade vždy boli aj štetce, ktoré by pre mňa boli zbytočné. A krátko na to nám Dermacol poslal sadu štetcov. Keď som ich zbadala, bola som nadšená! Krásny obal, krásne štetce. Nadšenie ale relatívne rýchlo opadlo. Niektoré štetce mám rada, iné som posunula ďalej alebo vyhodila. Táto sada má svoje čaro, ale tiež dosť mínusov.






Ružový obal je na štetce perfektný. Je síce masívny a na cestovanie nie celkom vhodný, lebo zaberie dosť miesta. Pripomína mi kabelku a fakt ho považujem za super. 



Štetce sú ešte v plastovom obale, aby boli dobre chránené.





Veľký štetec na púder je pre mňa jedna veľká katastrofa. Je tvrdý, naberá sa naň dosť púdru, je ťažkopádny a úplne nepríjemný na dotyk. Vyhodila som ho, lebo sa mi s ním robilo veľmi zle.




Guľatý štetec na lícenku je menšou a o niečo lepšou verziou štetca na púder. Napriek tomu som ho ale posunula ďalej, lebo sa mi zdal veľký a pre mňa ako lícenkového začiatočníka nepraktický. Naviac sa mi zdalo, že už ako novému sa mu štetinky rozchádzali na všetky strany.




Suverénne najhorším štetcom je tento, vraj na make up. Pri prvom použití sa štetiny pochlpili, make up len akosi divne rozmazal a keď som ho okúpala, ostal ako zmoknuté kuriatko, zlepený a nepoužiteľný. Skončil v koši.




Tento štetec je celkom zaujímavý-slúži na odstraňovanie prebytočných líčídiel. Myšlienka je to naozaj super, ale takmer nikdy mi nenapadne použiť ho. Obyčajne radšej siahnem po suchej labutienke, ktorú používam len na to, aby som odstránila nános make upu či púdru. Keď mám na očiach štetec, použijem ho, inak naň nemyslím.











Tieto štetce na oči som si nechala všetky. Sprvu sa mi zdali zbytočne dlhé (tie dva),ale potom som si celkom zvykla a robí sa mi s nimi fajn. Keďže netieňujem a ani inak sa s tieňmi nevyhrám, tieto štetce mi stačia.



Tento štetec som si nechala len na rúže/lesky. Je šikovný, dobre sa drží, dobre sa s ním líči a aj po viac ako roku nemení tvar ani množstvo chĺpkov.



Nie som fanúšik týchto štetcov, ale tento je celkom fajn. Pár razy som ho použila, nebola to pohroma.




Úplne zbytočný štetec. Odkladám si kefky z mojich obľúbených riaseniek a používam ich, keď potrebujem rozčesať riasy.



Penový aplikátor na očné tiene je pre mňa zbytočný tiež, maximálne tak do cestovnej taštičky, kde ho nechávam stále. Inak opäť zas raz nepotrebný kúsok.

Štetce sú vyrobené z umelých vlákien - nylon a syntetický kaučuk, z prírodných vlasov - koza a pony alebo z kombinácie umelých vlákien a prírodných vlasov. Ako som už napísala, minimálne štetcov bolo pre mňa nepoužiteľných alebo zbytočných. To už je z 12 - kusovej sady celkom dosť. Jedným z dôvodov, pre ktoré by som si sadu nekúpila, je aj cena. Takmer 77 eur je pre mňa astronomických a keby si ju kúpim, otrieskala by som si potom hlavu o stenu. Za tú cenu môžem mať profesionálne štetce iných značiek a celkom isto by som si vybrala len tie, ktoré by som naozaj potrebovala, nie celú sadu, kde by sa mohol nájsť nejaký zbytočný štetec. Sú síce krásne, ale niektoré sú veľké a ťažké, zle sa s nimi pracuje a viem si predstaviť ľahšie štetce.

Celkové hodnotenie? Nie celkom vydarená predražená sada, síce pekná, ale nepraktická, mnoho štetcov u mňa nenašlo využitie. Dermacol mám ale veľmi rada, preto tieto štetce beriem len ako krok vedľa.

Čo si myslíte o tejto sade štetcov?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ty první štětce opravdu moc dobře nevypadají, ale určitě bych je nevyhodila, ještě když vím, jak jsou drahé.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V minulosti som si odkladala drahé veci, ktoré mi nesadli, lebo mi ich bolo ľúto a aj tak mi boli na nič :) Radšej ich posuniem ďalej, ak sú podľa mňa pre niekoho použiteľné, ak som úplne nespokojná, nebudem ich predsa niekomu núkať :)

      Odstrániť
  2. Za tu cenu mi štětce nepřijdou nic moc.. :(

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe