Bylinkový miláčik

17:04

Havlíkovu Apotéku obdivujem už veľmi dlho. Ale až teraz som konečne začala spoznávať jej neobyčajné čaro. Kráľovské raňajky pre pleť sa stali jednou z mojich najobľúbenejších pleťových masiek a s veľkou radosťou som sa rozhodla vyskúšať ďalšie kúsky. Mám ich vo wishliste niekoľko a pomaly si budem plniť sny. Naposledy mi radosť urobila bylinková pleťová voda.










O bylinkovej hydratačnej vode si môžete prečítať:


     "Rozjasňující pleťová voda s látkou Pentavitin a s extrakty rakytníku, medu, kopřivy a brambory. Přípravek je vyvinut pro všechny typy pleti, s důrazem na pleť suchou, podrážděnou, dehydrovanou a unavenou pleť z vytápěných či klimatizovaných prostor. Lze používat opakovaně po celý den i na make-up. V letních měsících také na celé tělo místo tělových olejů. 

Účinné složky: Rakytník představuje vysoce účinný přírodní antioxidant s antiseptickými účinky. Je bohatý na fytosteroly, vitaminy, karotenoidy a flavonoidy. Med je cenným produktem včel medonosných, má antiseptické účinky. Působí též antibakteriálně a dezinfekčně. Kopřiva má protizánětlivé účinky. V produktu je vysoce kvalitní extrakt, ideální na detoxikaci a osvěžení pleti. Obsahuje zejména hořčík a vitaminy B1, B2 B6 a C. Brambora obsahuje především škroby, cukry, proteiny a minerály. Působí chladivě a zklidňuje.

Výsledky klinické studie s látkou Pentavitin® potvrdily schopnost hydratace pokožky, posílení její bariérové funkce, zjemnění povrchu kůže, včetně vymizení suchých šupinek, a to při pravidelném používání již po dvou týdnech.

Složení: Aqua (demineralizovaná voda - nosič vodorozpustných látek), Glycerin (surovina rostlinného původu - hydratuje pokožku), Propandiol (hydratační látka přírodního původu z kukuřice), Urtica Dioica Extract (bio extrakt z kopřivy dvoudomé), Saccharide Isomerate (PENTAVITIN®), Solanum Tuberosum Pulp Extract (extrakt z brambor), Mel Extract (extrakt z medu), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (extrakt z rakytníku řešetlákového), Caprylyl Glycol (podporuje konzervační systém), Lavandula Angustifolia Oil (esenciální olej z levandule úzkolisté), Polyglyceryl -10 Laurate (solubilizátor olejů přírodního původu), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate (konzervanty přírodního původu), Alcohol (rozpouštědlo pro účinné látky přírodního původu), Sodium Levulinate, Sodium Anisate (sodné soli organických kyselin s bakteriostatickou funkcí - chrání produkt před znehodnocením), Sodium Phytate (látka přírodního původu-váže ionty kovů do sloučenin), Sodium Citrate (úprava finálního pH), Citric Acid (úprava finálního pH), Parfum (pochází z přírodních esenciálních olejů), Linalool (pochází z esenciálních olejů)"

Havlíkova Apotéka má veľmi peknú filozofiu. Zjednodušene možno povedať, že od prírody sa máme čo učiť a keď z nej použijeme to najlepšie, odmení sa nám v podobe zdravia a krásy. Veď aj naše staré mamy používali bylinky a bežne dostupné produkty, ktoré máme tiež doma. Veľmi ma zaujíma, ako to kedysi bolo a stále viac ma to ťahá k prírodnej kozmetike. Hydratačná bylinková voda si ma získala zložením. Je v tmavom ľahkom obale s praktickým rozprašovačom. Vďaka nej môžete bylinkovú vodu nastriekať na pleť i na telo, v lete nielen osvieži, ale aj hydratuje pleť. Vôňa ja famózna. Bylinková, svieža, úplne prirodzená a nevtieravá. Pripomína mi jedno leto na Liptove. Keď lúka kvitla a bola som príliš mladá na to, aby som videla okolitý svet taký, aký naozaj je. Videla som len to, čo som vidieť chcela. Čistotu a krásu. Pokoj a radosť zo všedných dní. Aj kvôli vôni som si ju obľúbila okamžite, na prvé ovoňanie aj použitie. Nedráždi pokožku, možno ju bez obáv používať aj keď je pokožka podráždená alebo zapálená. Pomáha ju upokojiť a uľaviť jej od pnutia, začervenania alebo pálenia z chladu či vetra. Veľmi rada ju používam do prachových masiek, najradšej do ílov. Keďže tie nemajú svoju vôňu, voda im ju prepožičia a premení tých 15 - 20 minút na relaxačný zážitok. Rozhodne ju odporúčam všetkým, ktorí milujú prírodné značky a nedajú dopustiť na nádhernú vôňu byliniek.

Plusy:

  • šikovný obal s rozprašovačom
  • zloženie
  • nádherná vôňa
  • neštípe, nedráždi
  • upokojuje, čistí a hydratuje pleť, osviežuje ju, uľavuje od pnutia, ideálna do pleťových masiek
Mínusy:
  • nenašla som
Za 8,70 eur ju kúpite v eshope www.krasnaprirodou.cz, kde sa dá nakúpiť za veľmi príjemné ceny.


Patria bylinkové pleťové vody k vašim obľúbeným? :)




You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Pleťové vody nijak zvlášť nepoužívám, jen micelárky na odličování a pleťové čistící gely. Od Havlíkovy apoteky mám ranní čistící masku a je super :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pleťové vody se teprve učím používat :) A pomáhá mi s tím právě tahle bylinná od Havlíka. Taky jsem na ní psala recenzi a je prostě skvelá :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už som ich mala veľa, ale táto sa zapáčila okamžite :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe