Taká milá guľôčka

15:36

Už prešiel nejaký ten piatok odvtedy, ako som si kúpila dezodorant v guľôčke alebo v spreji. Bez zaváhania som ich vymenila za tuhé a krémové dezodoranty, ktoré som si zamilovala. Nedajú sa výdržou porovnať s antiperspirantmi, ale vôbec mi to neprekáža. Sú zdravé, voňavé a použiť ich viac razy denne nie je až taký problém. Hliníka v kozmetike som sa vzdala dobrovoľne a vôbec to neľutujem. Aj v lete som si už na ne zvykla a nemám chuť meniť to. Pravdou ale je aj to, že niekedy s ten krémový a tuhý nanáša v pracovných podmienkach trochu horšie. Sú dni, kedy sa nedostanem ani k poháru vody, nie ešte si nájsť chvíľku na aplikáciu krémového dezodorantu. Preto som sa rozhodla kúpiť si prírodný guľôčkový dezodorant, ktorý by sa dobre nosil v kabelke a ľahšie by sa aplikoval. Teda, skôr rýchlejšie.










O organickom roll on dezodorante Avril si môžete prečítať:

      „Detaily
•obsahuje extrakt kvetu harmančeka
 •obsahuje aloe vera
•Kontrolované podľa Ecocert
•nie je testovaná na zvieratách
•vegan produkt
•vyrobené vo Francúzsku
•objem: 50 ml
Zloženie:  Aqua, alcohol, anthemis nobilis flower extract*, glycerin, octyldodecanol, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol,sodium stearoyl glutamate, parfum, xanthan gum, aloe barbadensis leaf juice*, sodium benzoate, potassium sorbate, sodium usnate, hibiscus sabdariffa flower extract*, citric acid, linalool, geraniol, limonene.
* Ingredients from organic farming
99% of the total ingredients are from natural origin
10% of the total ingredients are from organic farming
Natural and Organic Cosmetic certified by Ecocert Greenlife according to Ecocert Standard available at http://cosmetics.ecocert.com“

Kedysi by som tvrdila, že potiť sa je hrozné. Človek sa cíti mokrý, špinavý, oblečenie sa lepí, je fľakaté, mokré, všetko to vidieť a cítiť. Dnes, o pár rokov, si uvedomujem, že potiť sa je zdravé. Telo sa ochladzuje a zbavuje sa toxínov. Napriek tomu sa ale snažím, že aj keď sa potím, nech to nie je cítiť. Avril gulička sa mi zapáčila na prvý pohľad. Trošku mi pripomenula Fenjal značku, ktorú má veľmi rada moja mamina. Certifikovaná kozmetika ponúka veľké množstvo produktov, ktoré by som časom skúsila a začala som aj s dezodorantom. Vyzerá ako také pekné biele vajíčko, ozdobené je modrou etiketou. Pýši sa certifikátom Ecocert, neobsahuje hliník ani nič škaredé. Prekvapil ma obsah alkoholu, ale necítiť ho. Dočítala som sa, že obsahuje extrakt kvetu harmančeka, preto som dúfala, že ho bude cítiť. Vôňa je jemná a ľahká, sladká a príjemná, ale od harmančeka vzdialená. Napriek tomu som si zvykla rýchlo. Našťastie sa nebije s parfumom, takže ju možno použiť s akoukoľvek toaletnou či parfumovanou vodou. Guľôčka pekne vyzerá, pekne vonia. Biely dezodorant nelepí a celkom rýchlo ho pokožka absorbuje, možno sa obliecť už krátko po nanesení. Pokožku nedráždi a nevysušuje. Aplikácii po holení sa vyhýbam, ale aj sa náhodou stane, že nestíham a ponáhľam sa, viem, že dezodorant možno aplikovať bez bolesti, hoci obsahuje aj alkohol. Nezabraňuje poteniu, ale zápachu. V pokojnom dni v pohode vydrží celý deň voňať, ak sa ponáhľam, spotím, je ozaj teplo, je potrebné aplikovať ho aj druhý raz. Myslím, že je to doposiaľ najlepší guľôčkový dezodorant, aký som kedy mala. Lepší ako dezodoranty z drogérie či lekárne. Väčšinou ho stačí aplikovať len raz, vydrží pekne voňať, nebije sa s parfumom a nedráždi pokožku.

Plusy:
  • Milý obal, pripomína mi vajíčko
  • Príjemne vonia
  • Certifikovaná kozmetika, zloženie
  • Nelepí, nedráždi pokožku
  • Rýchlo sa vsiakne, nefarbí oblečenie, pokožku nevysušuje, pohodový deň prežije bez problémov
  • cena

Mínusy:
  • nenašla som

Organický roll on dezodorant som kúpila v eshope www.rosemont.sk, kde stojí 2,50 eur.


Aký prírodný dezodorant práve používate? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tento som si uz viac krat chcela kupit najma pre priaznivu cenu, ale vzdy bol akurat vypredany. A co sa tyka vydrze kolko hodin vydrzi?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekedy aj celý deň, všetko závisí od podmienok :) Stres a fyzickú záťaž nesie ťažšie, ale pohodový deň zvládol celý. V lete ale asi bude potrebný dva razy.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe