Absolútna levanduľová dokonalosť

16:44

Značka Stop the water while using me ma uchvátila okamžite. Možno preto, lebo si uvedomujem, aká vzácna je voda. A ako málo si ju niektorí vážia. Koľkým ľuďom na svete chýba a s trpezlivosťou čakajú na každú ďalšiu kvapku. Táto nemecká spoločnosť nielenže vyrába šetrnú kozmetiku, ale lobuje aj za to, aby ľudia vodou šetrili. Veď aj preto to majú v názve firmy. Produkty vhodné pre vegánov obsahujú biologicky odbúrateľné látky, preto nezaťažuje vodu. Neobsahuje žiadne umelé látky ani produkty z ropy, podiel prírodných surovín je 100%-ný. Okúzlila ma, nebudem klamať. Tento ekologický prístup je presne to, čo v dnešnej dobe potrebujeme, aby sme nezabúdali na to, čo je naozaj dôležité. V ponuke majú šampóny, krásnu ekotašku, zubnú kefku, telové mliečka, zubnú pastu, balzam na ruky či mydielko na ruky. Samé zaujímavé vône alebo príchute. Niektorým sa môže zdať táto kozmetika drahšia, ale je to spôsobené tým, že ingrediencie sú prírodné, podporujú sa miestni a lokálni výrobcovia, niektoré výťažky sú vzácnejšie. Nič nie je umelé a nepochádza to z laboratórií. Pravdou však ostáva, že za dobré sa oplatí zaplatiť.






Zloženie produktu: Složení: voda, lauryl glukosid, glycerín, coco glukosid, coco sulfát sodný, cocoyl glutamát disodný, inulín, pca glyceryl oleát, cocoyl glutamát sodný, glyceryl oleát, hydrolyzovaný pšeničný protein, denaturovaný alkohol**, extrakt z květů levandule*, extrakt ze santálového dřeva, hydrogenovaný citrát palmových glyceridů, fytát sodný, vitamín E, alkohol, levulinát sodný, anisát sodný, kyselina citrónová, vůně, linalool**. * = Z certifikovaného ekologického zemědělství . ** = Z přírodních esenciálních olejů.

Snaha urobiť niečo pre svoju planétu sa u nás doma začala pred niekoľkými rokmi. Najskôr sme zavrhli igelitové tašky. Každý dostal plátennú alebo tú pevnú skladaciu, ktorú so sebou nosíme všade. Postupne som prestala brať igelitové sáčiky v obchode, ak sa dá, používam len papierové obaly. Doma sa všetok odpad recykluje do nádob na sklo, plasty, papier a konzervy. Niektoré obaly od kozmetiky nevyhadzujem, ale opakovane používam. Chytáme dažďovú vodu, s ktorou polievame skoro celý rok, s výnimkou zimy. Pokojne nakúpim aj v second hande, kde majú neraz nádherné kusy oblečenie, niekedy aj úplne nové. Snažím sa, aby sa nevyhodili žiadne potraviny. A tak... potom sa pridružila aj prírodná kozmetika a ekodrogéria. Nie je to úplne super, ale je to omnoho lepšie, ako to bolo kedysi. Vylepšíme to postupne :) Človek vychytá muchy a zistí, čo je naozaj dobré a čo nie. Keď mi do života zavítalo Stop the water while using me, prišiel s ním aj nový závan. Keď zrazu nad niečím začnete premýšľať a neviete to dostať z hlavy. Obaly sú úplne jednoduché a pritom úúúplne úžasné. Je plastový s pumpičkou a veľkým nápisom. Padli sme si do oka. A ja som si vybrala levanduľový šampón so santalovým drevom. Ja viem, že zasa levanduľa :) Ale neviem jej odolať. Bola som zvedavá, ako bude voňať spolu so santalovým drevom. A vonia nááádherne! Po prvom ovoňaní som sa do nej zbláznila a pokojne by som prijala aj parfum, ktorý vonia takto isto. Sladšie, kvetinovo, neskutočne žensky. Levanduľu cítiť, ale je tak dobre okorenená santalovým drevom,  že výsledkom je niečo skvostné. Už len preto sa teším každý druhý deň na umývanie vlasov ♥ Ostávajú voňavé a vonia aj kúpeľňa. Je to síce len na okamih, ale je čarovný. Tekutý šampón dobre pení, nerozteká sa kade tade a ani veľmi neštípal v očiach, keď mi tak stiekol. Viem, že sa k nemu vrátim. V prvom rade preto, lebo ma vôbec nesvrbí pokožka hlavy. Ekzém nesvrbí, nezväčšuje sa, vyzerá o trochu nenápadnejšie. Už len to je na ňom vynikajúce, pretože niekedy aj prírodný šampón môže moju pokožku dráždiť. Druhou úžasnou správou je, že s vlasmi tiež robí divy. Ostávajú krásne jemné a poddajné. Dobre sa češú, pekne držia objem, sú ľahké a vzdušné.  Nelámu sa, nie sú suché ani krepovité. Aj tužidlo, lak či iné vlasové stylingové produkty zvládajú bez väčších problémov. Z týždňa na týždeň vyzerajú krajšie a spolu s prírodným kondiocionérom Ponio mám úplne úžasné vlasy. Určite siahnem aj po ďalších šampónoch tejto značky, pretože na môj ekzém je vynikajúci. Nie často sa mi totiž stane, že pokožka vôbec nesvrbí.

Plusy:
  • Krásne obaly
  • praktické, s pumpičkou
  • Ponuka zaujímavých kúskov
  • Krásna vôňa
  • Dobre pení
  • Nerozteká sa
  • Pokožka po jeho použití vôbec  nesvrbí, vlasy sú jemné, lesklé, majú objem a dobre sa češú, nelámu sa, nie sú suché
Mínusy:
  • Nenašla som


Nájdete ho v eshope Krásna každý den kde stojí 359 Kč.


Páči sa vám ponuka tejto značky? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Skoda sodium coco sulfatu v zlozeni. Popravde, pri drahsich prirodnych samponoch sa divim, preco sa mu vyrobca nesnazi vyhnut, lebo da sa to. Patrim medzi tych, co im drazdi pokozku, tak zial tento samponik neskusim, ale mozno sa poohliadnem po nejakom inom ich produkte :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcela by som ešte nejaký sprchový gél, lebo značka sa mi veľmi zapáčila :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe