Môj malý obľúbený

16:17

Lakov na nechty mi už rukami prešlo veľmi veľa. Naozaj veľmi. Sú to stovky a stovky rôznych farieb, tvarov, značiek. Stále ma baví skúšať nové a nové. Akurát už nakupujem s rozumom a v jednom nákupe nemám 10 lakov. Stačí jeden, dva. Aby som ich aj stihla minúť, lebo je škoda, keď uschne. Za tie roky som skúsila mnoho klasických lakov, ktoré ale nemajú vždy najlepšie zloženie. Pravdou je, že pri niektorých lakoch sa zloženia ani nedopátram. Na mini laky sa ani nevmestí a eshopy sa neraz vôbec neobťažujú zloženie uviesť na stránkach. Trochu ma to mrzí, lebo by som rada vedela, čo používam. Preto si cením, keď nájdem produkt, ktorý zloženie zverejní. Občas som si pomyslela, či tie zdravšie laky nie sú menej kvalitné. Povedala som si, že je na čase to zistiť a rozhodla som sa skúsiť niekoľko lakov na nechty, ktoré nemajú také kritické zloženie. Začala som krásnym hnedým odtieňom od Avril.








O laku na nechty NUDE N°566 Avril si môžete prečítať:

     „ Detaily
•Ľahká aplikácia
•Dlhotrvajúci efekt
•80% zo všetkých zložiek je prírodného pôvodu
•Vyrobené vo Francúzsku
•Neobsahuje parabény, ftaláty (dibutyl phthalate), toluén, xylén, gáfor, formaldehyd, živice
•Objem: 7ml
•Netestované na zvieratách
•Made in France
Zloženie: Butyl acetate, ethyl acetate, nitrocellulose, isosorbide dicaprylate/caprate, adipic acid/neopentyl glycol/trimellitic anhydride copolymer, alcohol, stearalkonium bentonite, phosphoric acid, diacetone alcohol, silica, alumina, trimethylpentanediyl dibenzoate, styrene/acrylates copolymer, benzophenone-1,  May contain (+/-): iron oxide (ci 77491), ultramarines (ci 77007), red 7 lake (ci 15850), iron oxide (ci 77499), red 6 lake (ci 15850), titanium dioxide (ci 77891), yellow 5 lake (ci 19140)

Na stránke bolo týchto lakov veľa. Chvíľami som si nevedela vybrať farbu. Najskôr som chcela takú, akú ešte nemám. Ale potom som si povedala, že najradšej by som si vzala takú, ako rada používam, aby som ju naozaj využila. Očarila ma škála ružovej. Toľko dievčenskej farby naraz! Ale ani fialová nebola zlá...a modrá bola ako šíre nebo. A tá zlatá! Normálne že dilema. Nakoniec vyhral pekný hnedý odtieň. Tá farba ma v poslednej dobe nadchýna. Na hnedý očný tieň nedám dopustiť od 15 rokov, kedy som sa začala maľovať. Zapáčila sa mi aj hnedá ceruzka, rúž i lesk. V mojich antistresových omaľovánkach s motívom prírody po nej siaham pomerne často. Asi aj preto som si ten lak vybrala s veľkou radosťou. Laky Avril sú v menších kockových obaloch a majú 7 ml. Menšie, ale šikovné. Neobsahujú látky ako sú parabény, ftaláty, toluén, xylén, gáfor, formaldehyd, živice. Značná časť zložiek je prírodného pôvodu. Štetec je pomerne maličký, ale dobre sa s ním lakuje. Dobre, ľahko a rýchlo. Veľmi milo ma prekvapila pigmentácia. Už v prvej vrstve je farba dosť sýta a pekne prekryje aj moje biele nechty. To sa často nevidí, pri väčšine lakov musím použiť dve a viac vrstiev, aby som dosiahla želaný efekt.  Schne dobre, nevznikajú bublinky ani ryhy. A čo je podstatné, schne rýchlo. Do pár minút je lak suchý a môžem sa tak venovať hocijakej činnosti, lebo ja bez roboty neobsedím. Výborne sa aj odlakuje, stačí pár ťahov a lak je preč. Čo sa výdrže týka, zhruba dva dni po nalakovaní sú končeky obité, ale nie je to výrazné ani príliš viditeľné. Keď nanesiem vrstvu laku, opraví sa to a lak vydrží ďalšie dva, tri dni v dobrom stave. Neolupuje sa ani nepraská, len na koncoch nechtov sa jemne obíja, najmä pri umývaní a podobných manuálnych prácach. Mám laky, čo vydržia aj týždeň v skvelom stave. Tento tak nevydrží, ale obľúbila som si ho veľmi rýchlo. Ak ma náhodou za pár dní omrzí, nalepím na ne nálepku alebo nanesiem trblietavý lak a ešte pár dní vydrží. Som s ním spokojná a neplánujem ostať len pri jednej farbe. Skúsim aj ružovú :)

Plusy:
  • Malý, pekný, všade sa vmestí
  •  Malý tenký štetec, dobre sa s ním lakuje
  • Sýta, intenzívna farba už v jednej vrstve
  • Rýchlo schne
  • Pri schnutí nevznikajú bublinky ani ryhy
  • Dobre sa odlakuje
  • Vydrží 2 – 3 dni, potom treba opravu
Mínusy:
  • Nenašla som
Lak na nechty NUDE N°566 Avril stojí 3 eurá a kúpila som ho v eshope Rosemont.


Aký prírodný lak ste skúsili?

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Presne tento mam aj ja doma. Avril boli prve prirodne laky, ktore som vyskusala a mam ich aj najradsej, aj ked mam uz laky od zao, 100%pure ci sobio etic. Pomer cena kvalita, vyber farieb a aj vydrz u mna vyhrava. Este mam doma fialovy, dva odtiene ruzovej a urcite este kupim dalsie odtiene :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja sa chystám na ďalšie :) S podkladovým lakom mi teraz týždeň vydržal :)

      Odstrániť
  2. tak ten je naozaj nádherný, máš nádherné nechty ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Avril má ešte niekoľko krásnych farieb :) Ďakujem, na nechty si potrpím, ale teraz sa mi dolámali a úplne ma jeduje, keď sú také krátke :(

      Odstrániť
  3. Máš krásný tvar nehtů. Já jsem tenhle lak ještě nezkoušela ale odstínem je fakt krásný :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, o nechty sa dosť starám :) Mám rada, keď sú upravené :) tie laky sú krásne, nie drahé a držia :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe