Nákupy v zdravom obchodíku

18:49

Smoothie som dlho neobľubovala. Videla som, akým hitom sa stalo, na instagrame, Facebooku, v časopisoch sa to ich fotkami len tak hemžilo. Bolo to pekné, ale ja som si ovocie dala radšej v celku. Iste, je pravda, že tú odporúčanú dennú dávku človek občas nezje, lebo nestíha, zabudne, nemá chuť a podobne a vďaka smoothie ho vypije rýchlejšie. Všetko sa u mňa zmenilo po tom, ako som minulý rok prvý raz vyskúšala Neeru, detoxikačnú kúru. Jej blahodárne účinky som si vyskúšala na vlastnej koži, ale po týždni bez jedla bol návrat k normálnemu stravovaniu krutý. Polievky na obed boli samozrejmosťou skoro tri týždne, ale s raňajkami to bolo ťažšie. Jogurty som jedávala pomenej, pretože nie vždy mi robili dobre a po ovocnej šťave som bola hladná ako Čenkovej deti. Tak som si začala robiť smoothie a naučila som sa kombinovať ovocie, zeleninu, sladké, nesladké, zelené i farebné. Keď som ráno zistila, že doma niet ani kúska ovocia, normálne som ostávala smutná, že čo teraz budem robiť. Aj pre podobné prípady som sa rozhodla vyskúšať smoothie nápoje, ktoré sú v prášku, ale obsahovo sú to zdravé bomby.

smoothie

Netušila som, čo ma čaká, ale rozhodla som sa kúpiť zvýhodnené balenie troch rôznych smoothie nápojov. Každý balenie má 140 gramov a je v oválnom obale, ktorý je z tvrdšieho kartónu a je dosť pevný. Každé balenie je výnimočné niečím iným.

black detox smoothie

detoxikačné smoothie

smoothie na detoxikáciu

smoothie detox

Pre mňa najzaujímavejším kúskom je Black detox smoothie určený na detoxikáciu, teda na dôkladné prečistenie organizmu. Obsahuje  45% aktívneho uhlia vyrobeného z kokosových škrupín. Okrem neho sa v tomto smoothie nachádza aj čierny čaj, čučoriedky, grapefruit či čierne ríbezle. Práve posledné spomenuté ovocie mi v tomto nápoji vyznieva najviac a hoci som sa chuti bála, veľmi sa mi zapáčilo.

green smoothie mix

spirulina a chlorella smoothie

zelené smoothie

zdravé zelené smoothie

Green smoothie mix je mix zelených sušených rastlín a obsahuje hlavne sójový lecitín, spirulinu, jačmeň, alfaalfa, chlorellu, ženšeň, juku ako aj výživnú zeleninu – brokolica, špenát, uhorka a mnoho ďalších rastlín. Zelené rastliny účinne vyživujú a posilňujú organizmus, sú ľahko stráviteľným zdrojom vitamínov, minerálov, ale aj bielkovín pre udržanie zdravého tela aj ducha. Na chlorellu, spirulinu či zelený jačmneň som zvyknutá. V prášku si ich kupujem už pár rôčkov a pridávam si ich do smoothies, ale napríklad aj do niektorých pokrmov. Toto smoothie mi chutí najmenej, ale keď ho vypijem na dva razy, nie je to až také tragické.

redberries smoothie

červené smoothie

smoothie s vitamínmi a antioxidantmi

červené smoothie

ovocné smoothie

Redberries mix je exotické smoothie, ktoré v sebe kombinuje silu červených plodov ako napríklad baobab, goji, papája, fialová mrkva. Je plené vitamínov a antioxidantov a musím povedať, že zo všetkých mi chutí najviac. Je to ovocná, lahodná chuť pripomínajúca niečo exotické

Zarába sa so studenou vodou a zasa musím povedať, že vody treba pridať podľa chuti. Ja si dávam polievkovú lyžicu smoothie do necelého pol litra vody. Oficiálne sa odporúča 7g na 250ml vody.Treba to vymiešať a nechať trochu rozpustiť, inak sa môže stať, že vám bude pod zubami škrípať ako piesok. Môžete ho mať na raňajky, desiatu, v priebehu dňa. Ak si ho dávam na raňajky (moje sú okolo 6:40), obyčajne dom okolo desiatej trochu hladná, no zachraňujem to ovocím alebo orieškami.

Celá sada ma vyšla na necelých 27 eur, ale dajú sa kúpiť aj samostatne.

                                         Altevita fľaša

                                   zdravá fľaša

Keď som si kupovala smoothies, rozhodla som sa dokúpiť k nim aj zdravú fľašu. Jednak preto, aby so mnou mohli všade tam, kde idem ja a jednak preto, lebo nie každý plast je zdravý a snažím sa produkovať čo najmenej odpadu. Unikátny a špeciálny design fľaše je navrhnutý pre ľahké miešanie a šejkovanie nápojov a smoothie každý deň. Fľaša:
  • má 500 ml
  • BPA Free
  • odoláva mrazu
  • možno ju umývať v umývačke
  • nesmie sa do nej liať nič horúce, len teplé
Používam ju pár mesiacov a zatiaľ sa to na nej neodzrkadlilo. Viem, že časom ju budem musieť vymeniť, ale teraz som spokojná. Stála 1,50 eur.

                             smoothie drinky

                            zdravé drinky

                                    energy drink

                                    matcha smoothie

                                     redberry smoothie

obezin smoothie

Tieto smoothie nápoje som si dokúpila potom, ako som bola veľmi spokojná s tými predchádzajúcimi. Vyzerali veľmi zaujímavo a navyše ich príprava je veľmi jednoduchá. 11 gramov prášku je vo veľkom kelímku. Odporúča sa zmiešať ho s asi 350 ml vody, premiešať a nechať tak 4 minúty odstáť. Na obale je vyznačená ryska pre ideálnu hladinu vody, no záleží to aj od chuti, akú preferujete. Ak si smoothie zarábam doma, nalejem si vodu odmerkou, v práci idem odoka.

Nápoj neobsahuje žiadne farbivá, lepok a je vyrobený z GMO free surovín. Smoothie drinky neobsahujú ani žiadne konzervanty a je sladené sú iba kokosovým cukrom, ktorý udržuje nízky glykemický index. Naštartujú metabolizmus, dodajú energiu, pokojne nahradia aj kávu a mám ich na desiatu alebo olovrant, prípadne hocikedy, keď na niečo dostanem chuť. Chutia mi menej ako tie predchádzajúce, sú výraznejšej chuti, ktorá nie je úplne - chutná. Dá sa na ňu zvyknúť, ale rozhodne to nie je niečo, čo by som si vychutnávala.  Bežne stojí balenie 1,79 eur, ale dajú sa kúpiť lacnejšie  v akciách alebo v zvýhodnených baleniach.

Všetky produkty nájdete v eshope Altevita.

Chceli by ste niečo zdravé a radi nakupujete? :) Teraz mám pre vás kupón na zľavu 11% v eshope Altevita.Stačí zadať kód LUCIA11 a je to!

Ako si najradšej pripravujete smoothie? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe