O neobyčajnej zubnej paste

18:11

Hneď na úvod tejto recenzie musím povedať, že je úplne iná, než na aké som zvyknutá. Sprvu ma šokovala, zvykala som si na ňu ozaj dlho. Po dlhej dobe sa k značke Jason zasa vraciam, lebo moja prvá pasta od nej ma očarila natoľko, že o nej rozprávam ako o pani superpaste. Teraz som dlho používala len Ecodenty, lebo som chcela skúsiť všetky. Zažiadalo sa mi ale zmeny. Váhala som medzi dvomi pastami, ale nakoniec som sa rozhodla pre Healthy Mouth, ktorá obsahuje škoricu a čajovníkový olej. Vskutku neobvyklá kombinácia bola výzvou.

JĀSÖN healthy mouth zubná pasta

JĀSÖN healthy mouth zubná pasta zloženie

 healthy mouth zubná pasta

JĀSÖN healthy mouth

zubná pasta so škoricou

Do zelena ladený obal ukrýva plastovú tubu so 119 g pasty. Nezvyklé číslo, že? :) Obal je rovnako ako krabička pekný, plastový a s pripevneným vrchnáčikom, takže ten som ešte po kúpeľni nenaháňala. Táto pasta bola od začiatku akousi skúškou trpezlivosti. Má veľa vlastností, ktoré môžete milovať, ale rovnako tak aj nenávidieť.

Skvelé na nej je to, že úžasne pení. Stačí úplná trocha, asi ako o veľkosti hrášku a aj tak vytvorí veľa bohatej peny. Vonia veľmi pekne, sviežo. Prvým šokom bola príchuť. Spojenie čajovníka a škorice, ktoré na prvý pohľad vyzerá skvelo, je zvláštna. Chuť je nesmierne intenzívna, výrazná, takmer až odradzujúca. Trvalo mi týždeň, kým som si ako tak zvykla. Nemôžem povedať, že by mi nechutila. Lebo škorica je tam príjemná. Len tej čajovník je na moje pomery dosť citeľný. Vzniká však zaujímavá harmónia, ktorá môže byť pre niekoho až štipľavá. Preto nesmiem použiť pasty viac, ako treba. Potom mi začala chutiť.

Mám ju radšej ako akúkoľvek pastu z drogérie. Tie sú aj tak na jedno kopyto a nie je medzi nimi väčší rozdiel. Prírodné pasty sa vyznačujú úžasnými variantmi a aj týmito neobyčajnými chuťovými kombináciami. Bojuje proti zubnému kameňu a úplne skvele odstraňuje zubný povlak, dokonca aj  existujúci vodný kameň. Zuby sú jemné celý deň a priaznivo vplýva aj na ďasná, ktoré vôbec nekrvácajú. Oceňujem, ako veľmi osviežuje dych a svieži pocit pretrváva ešte dlho po umytí zubov. Áno, je pravda, že sprvu to bol veľký boj. Asi ako so soľnou pastou, ktorá bola taká slaná, že som si prestala soliť jedlo, lebo mi hneď napadla pasta. No potom sa to zlomilo a ja ju zbožňujem. Aj moje zuby.

Plusy:
  • Šikovné balenie
  • Krásne vonia
  • Výborne pení
  • Stačí maličké množstvo na jedno použitie
  • Zuby výborne umýva, odstraňuje zubný povlak, osviežuje dych, ošetruje ďasná

Mínusy:
  • Niekomu sa tak môže javiť intenzívna, možno až štipľavá chuť

Za 5,40 eur ju nájdete v eshope Krásná každý den

Skúsili by ste  pastu s čajovníkom?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Značku Jason znám, měla jsem od ní kdysi deodorant a ten byl fajn :-) pasty používám různé, zrovna na jaké narazím v obchodě.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dezodorant zháňam aj ja, len teraz som si kúpila iný, tak ho chcem najprv minúť :)

      Odstrániť
  2. Nedoporučuji: Zaprvé carrageenan (karagenan / karagen), a to ve vysoké koncentraci! - sice se používá i v potravinách (např. smetana bez něho už téměř není), to však neznamená, že není škodlivý:

    Malé molekuly carrageenanu dokáží proniknout přes sliznici střeva a mohou způsobit nádory střev, ty se však údajně nevyskytují v potravinách (velikost molekul carrageenanu v zubní pastě je otázkou - proto jsou např. také tak nebezpečné nanočástice jinak neškodných látek).

    Jenže, NENÍ JASNÉ, zda se náhodou větší molekuly VE STŘEVĚ NEŠTĚPÍ PRÁVĚ NA TYHLE MALÉ POTVORY!

    Vyšší dávky zabraňují vstřebávání minerálů (např. draslíku) - v pastě to může být dle rčení stokrát nic umořilo i vola.

    A proto vědci nabádají k opatrnosti u malých dětí: potraviny (a zubní pasty) pro děti by CARRAGEENAN NEMĚLY OBSAHOVAT! A můj názor: Carrageenanu se vyhýbám jako čert kříži. Od malička se štítím chemie - a v poslední době, kdy se tomu více věnuji, zjišťuji, že vše, co mi je nanejvýš nepříjemné, je VYSOCE ŠKODLIVÉ!
    (https://www.codecheck.info/inhaltsstoff/Carrageen

    Zadruhé Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil: narušuje imunitní systém, schopnost vyvolat u citlivých osob alergii či asthma.
    (https://www.codecheck.info/inhaltsstoff/Cinnamomum-Zeylanicum-Bark-Oil)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, samozrejme, máte svoj názor. Podľa stránky https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/karagenan-carrageenan/?, kde som sa o zložení dočítala veľmi veľa, sa jedná o derivát prírodných látok. Druhá vec, áno, škorica alebo škoricový olej môžu vyvolať alergickú reakciu, to je známy fakt. Mnoho ľudí ju nemôže, rovnako napríklad propolis, ktorý je tiež zdraviu prospešný a nie je pre každého.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe