Aby bola pleť jemná a čistá

18:50

Odkedy blogujem, sa na mňa niekedy obracajú ľudia z môjho okolia s prosbou o radu. Niekedy sa to týka konkrétneho problému, niekedy to je tip na kozmetiku alebo starostlivosť. Keď popíšem moju dennú rutinu, vypočujem si občas vety typu:

Koľko času tráviš v kúpeľni?To sa ti fakt chce?Mne by sa teda nechcelo toľko sa s tým crcať.Ten produkt je podľa mňa úplne zbytočný.No muselo by mi šibať, aby som sa mazala toľkými produktami.

Vtedy taktne mlčím, pretože každý má právo na svoj názor. Ale vždy ma poteší spätná väzba, keď mi povedia, že som dobre poradila. Vtedy si tak spokojne poviem, že to má zmysel. Naposledy sa mi tak známa poďakovala za radu používať peeling. Vraj zmeny postrehla okamžite. Nuž áno, kvalitný peeling by v kozmetickej rutine nemal chýbať.

Origin hĺbkový čistiaci krémový peeling 


hĺbkový čistiaci krémový peeling

hĺbkový čistiaci peeling

jemne odstraňuje nečistoty a odumreté kožné bunky

Naobay

O hĺbkovom čistiacom krémovom peelingu od Naobay si môžete prečítať:

        "Tento hĺbkový čistiaci peeling jemne odstraňuje nečistoty a odumreté kožné bunky z pokožky. Zanecháva pocit čistoty, jemnosti a upokojenie. Peeling neobsahuje mydlo ani sulfáty a nenarušuje tak prirodzenú obranyschopnosť pleti. Obsahuje ryžový *, olivový * a šáchorový * olej. Tieto cenné oleje výnimočne vyživujú, hydratujú a zjemňujú. Majú antioxidačné účinky a chránia pleť proti voľným radikálom. To všetko ešte zintenzívnia výťažky z malín *, citrónu * a jablká *, ktoré antioxidačné účinky ešte zvyšujú. Peeling navracia pokožke jej živosť, jas a mladosť.

Zloženie: Citrus Auratium Dulcis Fruit WATER*, aqua, Coco-Caprylate/ Caprate, Perlite, glycerin, Olea europea Fruit Oil*, cetearyl alcohol, Caprylic/Capric triglyceride, POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE, Cyperus Esculentus Root Oil*, Oryza Sativa Oil*, Polyglyceryl-10 Stearate, Rubus Idaeus FRUIT EXTRACT*, Pyrus Malus FRUIT EXTRACT*, CITRUS LIMON FRUIT EXTRACT*, Althea Officialis Root Extract, Oryza Sativa Starch, benzyl alcohol, Pottasium Sorbate, sodium benzoate, Dehydroacetic Acid, CITRIC ACID, parfum, xanthan gum, limonene, linalool."

Bez peelingu si to už nejako neviem ani predstaviť. Od mojich 15-rokov som prešla rôznymi etapami, od spokojnosti po stavy hraničiace s hystériou a zúfalstvom. Ešte na vysokej som trpela výraznejším akné, ktoré sa mi pod kontrolu podarilo dostať až potom, ako som začala kupovať kvalitnú kozmetiku (neskôr prírodnú kozmetiku) a sledovala, ktoré potraviny mi jeho stav zhoršujú. Bol to beh na dlhé trate a niekedy si pri pohľade do zrkadla poviem, že to predtým ani nebolo možné. Veľké tvrdé vyrážky, potom zasa fľaky, potom malé hrčky - sprevádzali ma roky. Dnes mám pleť úplne jemnú a zjemnila som aj červeň a žilky. Stálo to veľa času a peňazí, ale ten pocit je na nezaplatenie. Do veľkej miery za to môže pelling. Dnešný mi poskytol eshop Naureus, ktorý ponúka veľké množstvo prírodnej kozmetiky a zdravú výživu. Po vynikajúcej skúsenosti so zmatňujúcim gélom a tonikom som nemohla povedať peelingu nie. 

Naobay si ma získala krásnymi obalmi. Aj peeling je podobný - plastová tuba je ozdobená dreveným vrchnáčikom a nesie sa v ružových tónoch. Je na zjedenie, aj preto, lebo je menší, má 75 ml. Krásne sa vyníma pri ostatných naobayových kúskoch a veľmi rada ich používam všetky v jeden deň. Odporúča sa používať ho raz týždenne. Ja zvyknem hovorievať, že používať by sa mal podľa potreby a zmiešaná/mastná pleť ho pokojne znesie aj dva razy týždenne. Toto je na každej z nás, predsa len najlepšie vieme, čo je pre ňu najvhodnejšie. Vonia ovocne. Môžu za to výťažky z malín, citrónov  a jabĺčka. Ovocné výťažky v kozmetike sú veľmi žiadané, pretože majú antioxidačné účinky, obsahujú vitamíny a neraz zvyšujú účinok iných látok. Preto odporúčam kupovať si ovocné prášky do domácich pleťových masiek. Dokážu malé zázraky. 

Peeling je krémovej konzistencie a je dobré ho občas pretrepať, lebo mi pár razy vytiekol olejček a vyzeral trochu zgrcnuto. Peeling obsahuje ryžový (ten milujú Japonky, lebo omladzuje a spevňuje pleť), olivový (starý známy, ktorý hydratuje a regeneruje) a šáchorový  (má  výnimočné hydratačné účinky, zabraňuje tvorbe vrások). Je jemný, ale stále dostatočne citeľný. Vďaka tomu pleť dobre čistí. Odstraňuje odumreté bunky, pokožku vyhladzuje a rozžiari. Je pravda, že s čiernymi bodkami si až tak neporadí, ale neprekáža mi to. Na to mám iné produkty a ílové masky, ktoré si neraz vyriešia aj so zdanlivo neriešiteľné problémy. Pokožka je nielen čistejšia. Je pevnejšia a pružnejšia, látky obsahnuté v tomto prírodnom poklade ju chránia pred voľnými radikálmi a tak prispievajú k mladšiemu a zdravšiemu vzhľadu. Používanie peelingu zabezpečí aj to, že cez vyčistené póry preniknú hlbšie výživné látky a  pokožka tam bude vyzerať omnoho lepšie. Treba si ho vyberať podľa typu pleti a jej potrieb, aby naozaj účinkoval a výsledky sa dostavia. Tento  je jedným z mojich hydratačných obľúbencov. Používam ho  raz týždenne (ale peelingy všeobecne dva až tri) a potom, keď je pleť dôkladne vyčistená, ešte nanesiem hydratačnú masku a na záver nočný krém. Neskromne si dovolím tvrdiť, že vďaka tým krokom vyzerá moja pleť veľmi pekne.

Plusy:
  •  pekný obal
  • príjemná vôňa
  • krémová konzistencia
  • jemný, ale citeľný
  • obsahuje samé dobré veci
  • pleť čistí, zjemňuje a pomáha v bojí so starnutím pleti, rozjasňuje
  • stačí použiť raz týždne, skvelé je doplniť ho hydratačnou maskou
  • nedráždi pokožku
Mínusy:
  • konzistencia mi celkom nevyhovuje, ale dá sa na ňu zvyknúť

Za 23 eur ho nájdete v eshope Naureus.

Používate pleťové peelingy? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe