Ako sa postarať o suchú či podráždenú pokožku? Pomôže Nežný nechtík

18:32

Stále hovorím, že slovenská prírodná kozmetika ma neprestane udivovať. Toľko nádherných obalov, nevšedných vôní, jedinečných kombinácií a kvalitných kúskov, aké máme, by nám vo svete mohli závidieť. Rokmi som si na nej vypestovala malú kozmetickú závislosť a každý nákup je pre mňa malou oslavou. Rada  nakupujem v malých obchodíkoch, kde nájdem pod jednou strechou rôzne značky, ale niekedy zavítam priamo k výrobcovi, pretože nutne potrebujem niekoľko jeho kúskov :) Od Soaphorie som toho mala už celkom dosť a našla som si pár stálic, na ktoré nedám dopustiť. Jednou z nich sú aj univerzálne balzamy, ktoré s láskou kupujem pre celú rodinu. Posledným do zbierky sa stal Nežný nechtík.

Soaphoria univerzálny balzam Nežný nechtík
Soaphoria Nežný nechtík

Soaphoria univerzálny balzam Nežný nechtík zloženie

Soaphoria univerzálny balzam

Soaphoria univerzálny balzam Nežný nechtík

Univerzálny balzam Nežný nechtík je pre každého, kto chce dať svojej pokožke poriadnu dávku hydratácie a rozmaznávať ju. Prvý takúto balzam som si kúpila pred rokmi a zistila som, že by som sa tým pokojne dokázala namazať aj celá :) Dobrý je na poškodenú a podráždenú pokožku, vysušenú, boľavú alebo poranenú. V okamihu, ako mi odpadne chrasta, vyťahujem balzam, aby sa pokožka dobre hojila, neostala mi jazva a nesvrbela. To však ani zďaleka nie je všetko.

Univerzálny balzam je naozaj veľký - má až 125 ml a je za vynikajúcu cenu, pri ktorej s kúpou naozaj nemusím váhať (každý mesiac mám na nákup kozmetiky limity, inak by som minula podstatne viac peňazí a potom by som premýšľala nad tým, kde skončili). Pekný sklený pohár môžete vrátiť alebo si ho nechať doma a zužitkovať. Do kuchyne je skvelý a rovnako sa vám zíde, ak si občas urobíte nejakú domácu kozmetiku. Sklené obaly sú možno trochu ťažšie a môžu sa rozbiť, ale na skladovanie sú veľmi dobré, lebo sa  nich nič neuvoľňuje.

Už cez obal môžete vidieť nádhernú zlatistú farbu, ktorá vyzerá ako nechtík. To ale nie je jediná mňamka, ktorá sa v balzame nachádza. Okrem neho je to aj včelí vosk, olivový olej a mandľový olej, čo je pre pokožku veľmi dobrá kombinácia. Jeho vôňa je ľahká, jemná a pekná. Balzam je hustejší, ale nedá sa povedať, že mastný, lebo sa dá dobre rozotrieť bez mastného filmu. Možností, ako ho používať, je niekoľko:
  • Nežný nechtík má výrazné hydratačné účinky. Môžete ho preto používať na vysušenú pokožku, kolená, lakte, čokoľvek. V zime, keď mám vysušenú pokožku tak, že sa mi robia šupinky, ho občas použijem namiesto telového krému a do rána po nich niet ani stopy.
  • mne vyhovuje aj ako balzam na pery, lebo ich hydatuje, vyživuje a zjemňuje. Ak sú boľavé kvôli oparu, upokojuje ich a zlepšuje jeho hojenie
  • ako som už spomenula, hodí sa na ošetrenie poranenej alebo namáhanej pokožky, lebo nielenže hydratuje, ale aj regeneruje a urýchľuje  proces hojenia. Či už som sa popálila na sporáku alebo poškriabala v záhrade, balzam pokožke uľaví
  • občas ho prenechám Richardovi pri masáži chrbtu a krku, ktoré ma pri sedavej práci zvykli bolieť. Keď som začala cvičiť a pridala som aspoň jednu masáž týždenne, cítim sa omnoho lepšie
  • odporúčam ho aj na suché chodidlá a päty
Univerzálne balzamy sú vydarenými pomocníkmi a výhodou je, že za málo peňazí dostanete veľa muziky, ktorá vydrží mesiace. Nájdete ich v eshope Soaphoria alebo v partnerských predajniach za 5,90 eur.


Obľubujete takéto univerzálne balzamy? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe