Čistiaca pleťová pena s vitamínom C

16:52

Niektoré látky v kozmetike som začala používať pomerne neskoro. Najmä retinol, AHA či BHA kyseliny a vitamín C. Mala som voči nim rešpekt, bála som sa, ako na ne bude moja pleť reagovať, a zároveň som ich veľmi chcela vyskúšať. Postupne sa u mňa mihli všetky a ja som sa učila, ako ich kombinovať, používať, pridala som SPF na každý deň (to považujem za jedno z mojich najlepších rozhodnutí). Dnes u mňa nájdete súčasne všetky vyššie spomenuté aktívne látky a mrzí ma, že som ich nezačala používať skôr. Keď som prišla na to, ako a kedy sa môžu používať, pleť nielen opeknela, ale aj omladla a zbavila sa pigmentových škvŕn a fliačikov. Vitamín C je nenahraditeľný pomocník v boji za sviežu a mladistvú pleť, a tak som si kúpila aj čistiacu penu s jeho obsahom. 


Missha Čistiaca pena s vitamínom C zloženie

Missha Čistiaca pena s vitamínom C

Missha VITA C PLUS Clear Complexion Foaming Cleanser

Missha Čistiaca pena s vitamínom C 

Čistenie pleti nepodceňujem už roky. Keď sa mi na vysokej konečne podarilo poraziť akné, sľúbila som si, že urobím všetko pre to, aby sa už nevrátilo. Znamená to nielen výber kvalitnej kozmetiky, ale aj dodržiavanie beauty rituálov, ktoré ma však stále veľmi bavia. Na čistenie pleti používam sonickú kefku alebo klasickú kefku/silikónovú hubku a nejaký poriadny čistiaci gél, čistiacu penu a v prípade dvojkrokového čistenia aj balzamy alebo oleje. Dnes bude reč o šikovnom kúsku, ktorý si chcem kúpiť zasa. Missha Čistiaca pena s vitamínom C si ma získala veľmi rýchlo. 

Kórejská kozmetika je mojou srdcovkou už veľmi dlho a neprestane ma prekvapovať. Kupujem si ju často a verím, že ešte nájdem plno pokladov, ktoré sa skvele starajú o pleť i pokožku celého tela. Čistiaca pena s vitamínom C  je jednoduchom plastovom obale a má 120 ml. Na jedno použitie jej stačí len máličko, takže vydrží mesiace (podľa toho, ako často ju budete používať, ja som ju používala ráno niekoľkokrát týždenne). Na prvý pohľad možno vyzerá nenápadne, ale to len klame telom.

Čo sa vône týka, je ľahká, svieža a pekná, naozaj mi pripomína niečo citrusové, no nič konkrétne. Pri používaní ju ani nie je veľmi cítiť. Konzistencia je hustá, ale keď penu dobre napeníte, vznikne bohatá pena (okej, táto veta je trochu divná, ale naozaj to tak je). So sonickou kefkou ju napeníte ešte viac a môžete tak veselo čistiť pleť. Na tvári neštípe, no keď sa náhodou dostane do očí, tam to už príjemné nie je. Pena je žltá a vyzerá tak optimisticky. 

Úplne najradšej ju používam ráno. Aj keď mám za sebou ťažkú, dlhú noc bez dostatočného spánku, Missha Čistiaca pena s vitamínom C pleť pekne rozžiari a zanechá ju sviežu, hydratovanú a jemnú. Zároveň ju dobre čistí, no s čiernymi bodkami si veľmi neporadí. Nepovažujem to však za mínus, to je veľký výkon aj na enzymatické peelingy, ktoré používam. Je jemná, žiarivá a spokojná. Ešte použijem pleťovú vodu, sérum a krém so SPF a je to. Takúto penu s vitamínom C som mala prvý, ale určite nie posledný raz, prispieva aj k zjednotenému tónu pleti a to je už úplná paráda. 

Plusy:
  • jednoduchý, ale šikovný obal
  • na jedno použitie jej netreba veľa
  • vytvára bohatú penu
  • pekne vonia
  • dobrá konzistencia
  • na pleti neštípe
  • pleť dobre čistí, rozžiaruje, zjemňuje hydratuje, zjednocuje sa jej tón
Mínusy:
  • nenašla som
Kupovala som ju v eshope Missha, kde stojí 15,10 eur. 


Zaradili ste do svojej kozmetickej rutiny produkty s vitamínom C? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe