AUSTRALIAN BODYCARE - Tea Tree oil Spot Stick

15:29

Už dlho tvrdím, že Tea Tree olej by nemal chýbať v žiadnej lekárničke. Tea tree olej je prírodné antiseptikum, čo znamená, že môže byť použitý na liečbu rán a popálenín. Je známy pre svoju schopnosť čistiť pleť. Do celkového ošetrenia Tea Tree olejom spadá hojenie rán, plesňové infekčné choroby kože, nechtov ale aj zápaly ďasien, liečba akné, ekzémov, oparov a herpesu, bradavíc, ošetrenie drobných popálenín, vaginálne kvasinkové infekcie, bodnutie hmyzom, prechladnutie, nádcha a ďalšie ochorenia nielen dýchacích ciest. Doma ho máme v kúpeľni, aby bol po ruke vždy, keď sa niekomu niečo stane. Pred nedávnom som si kúpila Tea Tree oil Spot Stick, ktorý je nesmierne praktickým pomocníkom vždy, keď potrebujem pomoc.


Ingrediencie: Aqua, Alcohol Denat., Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (9,1%), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polysorbate 60, Hamamelis Virginiana Water, Ceteareth-25, Triticum Vulgare Germ Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum (from Tea Tree Oil), Limonene, Linalool"

AUSTRALIAN BODYCARE - Tea Tree oil Spot Stick

Tyčinku mám doma pár mesiacov a neviem si ju vynachváliť. Je malá a praktická, možno ju mať ako doma na poličke, tak i taške, keď niekde cestujete, určite sa vám vmestí do kabelky a nebude zavadzať. Aplikácia je jednoduchá vďaka guľôčke, len si prejdete po postihnutom mieste, nemusíte nič rozotierať :) A navyše, ja zbožňujem vôňu čajovníkového oleja, aj preto tento výrobok patrí k mojim zlatíčkam.

Vyskúšala  som ju pri viacerých ťažkostiach:

  • aj v mojom veku sa moja pleť niekedy rozhodne vrátiť do pubertálnych čias  a potrápiť tak moje čelo, kde sa mi občas objavia vyrážky. Nezúfam, siahnem po tomto malom zázraku. Používam ho niekoľkokrát denne a môžem sledovať, ako sa vyrážka pomaly vysušuje, zápal sa sťahuje a pokožka sa pomaličky hojí. Pri používaní tohto výrobku hrozí menšie riziko vzniku jazvy a červených fliačikov. Používam ho aj po zahojení vyrážky, lebo pomáha pri hojení fliačikov
  • neviem, čím to je, ale niekoľkokrát v zime (nepochopiteľne aj v lete), trpím oparom, stačí, ak mi ostane trochu zima a šarapata je na svete (teda, na pere). Vtedy trochu šaliem, lebo jednak to bolí a jednak to dekoratívnou kozmetikou nezamaskujem, preto mi neostáva nič iné, len čo najviac urýchliť hojenie. Po prvom nanesení to nesmierne štípe a akoby sťahuje, ale postupne nepríjemný pocit ustupuje a rana sa začína hojiť, miznú pľuzgieriky. Potom už nanášam reparačný krém, aby som nemala jazvičku.
  • na popáleniny alebo obareniny je skvelý. Asi mesiac dozadu som sa obarila horúcou parou, ktorá šla z kanvice. Ranu som mala najprv pod prúdom ľadovej vody a potom som si niekoľkokrát denne nanášala čajovník. Za necelý týždeň som sa dívala na krásnu, zdravú, ružovú kožu, dnes už nie je po obarenine ani stopy
  • na rezné ranky si ho aplikujem bežne, rovnako aj môj otec, ak sa mu stane, že sa pri holení poreže. Síce to štípe, ale ranka je vydezinfikovaná a rýchlejšie sa hojí
  • ak vás štípne hmyz ( mňa najčastejšie komár, osy ani kliešte ma nemajú radi), stačí si štípanec potrieť touto tyčinkou. Prestane vás to svrbieť, pomaly zmizne začervenanie a za dva dni neviete, že ste nejaký hmyz stretli
Vďaka všestrannému využitiu je naozaj skvelým pomocníkom, ktorý vás zbaví bolesti či svrbenia a urýchli hojenie rany.

Na australian-bodycare ho kúpite za 4,9 eur. Balenie má 9 ml, vydrží dlho.

Poznáte účinky čajovníkového oleja? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. ja ho mam len ako cisty olej vo flasticke, tiez od australian body care...pouzivam ho na noc na vyrazky, na den mi pride prilis...aromaticky :) pocas dna teda pouzivam zit zapper od elfu, ten je tiez skvely :) L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To áno, vonia výrazne, čo mi moc neprekáža, ale napríklad môj ocino tú vôňu nemá rád. A Zit Zapper mám aj ja, tiež dobrá vec :) Pripravujem o ňom článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok! Čajovníkový olej v takejto koncentrácii som ešte nemala, vyzerá to však byť super vychytávka. Takže vdaka za tip a dúfam, že si ho čoskoro zaobstarám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je super a hlavne praktický, lebo sa môže naozaj nosiť všade so sebou a aplikácia je rýchla, ľahká :) Vrelo odporúčam :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe