Pre krajšie bruško a stehná

18:06

Na telové zábaly som si veľmi zvykla. Sú veľmi dobrým doplnkom v starostlivosti o telo. Tak, ako pleťová maska dodá pleti hydratáciu či inú špeciálnu starostlivosť, presne tak isto sa zábal stará o pokožku nášho tela. Ak doma nemám nejaký originál, namiešam si  ho sama, aby som dopriala pokožke extra starostlivosť. Dnes bude reč o dvoch zábaloch, jeden je proti celulitíde a jeden je na bruško, aby bolo pevnejšie, mal by tiež  pôsobiť na strie. Tak som sa dala do používania, bez veľkých očakávaní, aby som nebola nemilo prekvapená, ale s istou dávkou elánu, že skúšam niečo nové.




O zábal na bruško si môžete prečítať:

    "Kompozice bahna a mořských řas GUAM® v kombinaci s hlínou účinně absorbují nevylučitelné látky a čistí póry. Připravují pokožku na hluboké pronikání aktivních složek bahenní masky: přírodních výtažků, esenciálních olejů, escinu a kofeinu za účelem účinného štěpení tukových buněk, posílení periferického krevního oběhu (zmenšení otoků) a posílení tonusu pokožky delikátních oblastí.
Indikace: tukové polštářky v oblasti břicha, pasu a hýždí (včetně v případě kontraindikace použití horkého nebo studeného bahna). Ochablost pokožky, strije. Období po porodu.
Kontraindikace: individuální nesnášenlivost, obecné kontraindikace zábalů.
Upozornění: Před použitím je nutné udělat test.
Způsob použití: před použitím zamíchat! Lze také zabalit do igelitové folie.
Doba působení 40 minut.
Po ukončení procedury opatrně  rozříznout folii a smýt masku vlažnou vodou.
Balení: 500 g"

Keďže to nebol môj prvý zábal od Guam, vedela som, do čoho idem. A tešila som sa, lebo táto kozmetika sa síce vyznačuje vyššou cenou, ale taktiež vysokou kvalitou, o čom sa presviedčam už niekoľko mesiacov. So zábalom na brucho som nemala žiadne skúsenosti, preto som bola veľmi zvedavá na účinky. Maska/ zábal je dosť hustá, zelená masa, ktorá sa dobre rozotiera. Vonia veľmi príjemne, sviežo a dosť výrazne, preto je používanie voňavé a relaxačné. Použitie je aj v domácom prostredí veľmi jednoduché, stačí len zábal a obyčajná kuchynská fólia. Nanáša sa dobre, potom už stačí len zabaliť a chvíľu oddychovať. Krátko po nanesení je cítiť teplo, ktoré sa začne rozlievať po pokožke. Nie je veľmi intenzívne, ale stále dosť citeľné. Na pokožke nepáli, nepichá ani neštípe. Odporúča sa urobiť si test znášanlivosti, lebo mnohým ľuďom s citlivejšou pokožkou by to mohlo spôsobiť problémy. Pôsobiť má 40 minút, ale ja túto dobu občas prekročím, čo mi, našťastie, nespôsobuje žiadne problémy. Umývanie môže trošku robiť problémy, lebo ak zábal zaschne, ide ťažšie. Ak je dobre zakrytý fóliou, nič také nehrozí a pekne a rýchlo ide dolu. Čo sa týka výsledkov, sú celkom pozoruhodné. V prvom rade -  s tukovými vankúšmi nerobí nič. Pravidelné požívanie ale dokázalo s pokožkou celkom zaujímavý pokrok - je pevnejšia a krajšia. Strie celkom nezmizne, ak sa vyskytne, dá sa už len zjemniť, aby bolo menej nápadné a tento zábal tomu pomaly napomáha. Je to dlhodobý proces, spolu s olejom proti striu môžem konštatovať, že isté zlepšenie tu je ( z olejov odporúčam Antistri od Saloosu, Bi Oil alebo olej s Q10 od Nivea). Nemožno očakávať zázraky, ale pri striách je každé zjemnenie malou výhrou, najmä teraz, keď som vytiahla plavky a stopy po chudnutí sú viditeľné. Spolu s cvičením a zdravšou stravou sú výsledky viac ako prijateľné :)

Plusy:

  • príjemná vôňa
  • dobrá konzistencia, ľahko sa rozotiera
  • po nanesení sa pokožkou rozlieva príjemné teplo
  • pomáha spevniť pokožku, ktorá je na pohľad krajšia
Mínusy:
  • s tukovými vankúšikmi nijaké zmeny nerobí. Ale ako doplnok po cvičení je dobrý, lebo pomáha spevňovať pokožku
Zábal má 500 gramov a jeho cena sa pohybuje okolo 1300 českých korún, čo je asi 48 eur.



O zábale si môžete prečítať:

     "Kompozice bahna a mořských řas GUAM® v kombinaci s hlínou účinně absorbují nevylučitelné látky, čistí póry a posilují periferický krevní oběh. Připravují pokožku na pronikání aktivních složek bahenní masky: přírodních výtažků, esenciálních olejů, kofeinu a kyseliny glykolové za účelem účinného štěpení tukových buněk, posílení periferického krevního oběhu a tonusu pokožky.
Indikace: celulitida různých stadií se sníženým tonusem pokožky (včetně fibrózní stadii). Strije.
Kontraindikace: individuální nesnášenlivost.
Upozornění: Před použitím udělejte test.
Opatrně na citlivou pokožku! Lze také zabalit do igelitové folie. Doba působení 45 minut. Po ukončení procedury opatrně rozříznout folii a smýt masku vlažnou vodou.
Balení: kelímek 1 kg."

     Keďže toto je už môj tretí zábal bojujúci s celulitídou, viem ich trochu porovnať. Chladivý zábal skutočne príjemne chladil a aj keď bolo vonku horúco, vďaka nemu som cítila zimomriavky. Zahrievajúci zábal nehrial veľmi, ale stále dosť citeľne, aby som vedela, že ho mám a že ozaj hreje. V porovnaní s nimi tento nijako špeciálne na pokožku nepôsobí - trošku cítiť teplejší pocit, ktorý jmne bodá, ale inak nič. Napriek tomu som si ho ale obľúbila viac ako ten, ktorý mal ohrievať, lebo ten na pokožke vyvolával pocit akoby som sedela na špendlíkoch (samozrejme, jemnejší). Vonia a rozotiera sa tak, ako aj ti ostatné, je im veľmi podobný. Nanáša sa na čistú pokožku, zabalí sa do fólie a nechá sa pôsobiť 45 minút. Umýva sa dobre, pokiaľ niekde nezaschne. A výsledky? Pekne pomáha spevniť pokožku, redukovať prejavy celulitídy. Pokožka sa prekrví, preto je trošku červená, ale perfektne pripravená na aplikáciu krému proti celulitíde. Najefektívnejšie je zábal použiť po cvičení, vtedy vidím, že pokožka je naozaj oveľa krajšia a  výsledky trvalejšie.

Plusy:
  • príjemná vôňa
  • dobrá konzistencia
  • po nanesení trošku pichá (jemné bodanie), trošku hreje, ale neštípe
  • pokožka môže byť trošku červená, čo je znak prekrvenia, ale zábal ju pomáha spevňovať a redukuje prejavy celulitídy
  • najlepšie je aplikovať ho po cvičení a hneď po umytí naniesť krém proti celulitíde alebo spevňujúce telové mlieko
Mínusy: 
  • treba sa o seba starať, cvičiť, piť veľa vody  a zdravo jesť, kozmetika sama o sebe neurobí dokopy nič
Cena za kilogram je asi 2410 českých korún, čo je asi 89 eur. 

Výrobky Guam kúpite na stránke http://guamcosmetics.cz/.

Skúsili ste už telové zábaly aj na bruško?

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe