Aby bola pleť matná a žiarivá

18:51

Mastná či zmiešaná pleť vie svoje majiteľky veľmi potrápiť. Leskne sa, je náchylnejšia k tvorbe nedokonalostí, vyrážky nielen nepekne vyzerajú, ale aj bolia. Nič príjemné. Všade sa píše, že takýto typ pleti potrebuje pravidelné čistenie, odporúča sa peeling, šetrný čistiaci gél, nesmie sa zabúdať na pleťovú vodu či krém. Mnohé výrobky sú ale dosť agresívne - pleť vysušujú, stráca svoj svieži nádych, môžu vznikať suché miesta so šupinkami. Najmä na strednej som mala tieto problémy, lebo som nepoužívala hydratačné denné ani nočné krémy, rovnako som vtedy ešte nepoznala čaro pleťových masiek. Dnes si môžem spokojne vydýchnuť, správnou voľbou kozmetiky som docielila, že pleť je čistá, takmer bez nedokonalostí (ach, tie čierne bodky) a zároveň je hydratovaná, vyzerá sviežo a ja sa cítim krásna (v rámci svojich možností). Jedným z mojich trikov je aj zmatňujúca pleťová maska pre mastnú a zmiešanú pleť od L´ambre.






O maske si môžete prečítať:

     "Maska je určená pre zmiešanú a mastnú pleť, účinne odstraňuje začervenanie pleti a zároveň ju zmatňuje. Dodáva pleti zamatovú hebkosť. Má veľmi účinné čistiace vlastnosti a reguluje produkciu kožného mazu. Ukľudňuje podráždenie a pôsobí bakteriostaticky. Maska zosvetľuje pigmentové škvrny, dodáva pleti zdravý vzhľad a sťahuje póry.
Vďaka bezpečnému a efektívnemu odstráneniu odumretých buniek dokáže pleť viditeľne rozžiariť. 
Pravidelným používaním masky je pleť hladšia, jemnejšia a postupne získava naspäť svoj mladistvý a svieži vzhľad.
Spôsob použitia: Po očistení pleti aplikujte na tvár a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Potom pleť opláchnite teplou vodou. Odporúča sa používať každý večer ako intenzívna kúra, alebo dvakrát týždenne pre podporu mladistvého a sviežeho vzhľadu. 
Balenie: 80 ml
Upozornenie: Výrobok prírodnej kozmetiky bez certifikátu, môže obsahovať chemické konzervanty alebo iné chemické prísady."

Jednoduchá biela tuba ukrýva pleťovú masku, ktorá poteší viaceré ročníky, od tých mladších po tie staršie. Obal sa podobá na hroznový peeling, je na ňom farebný pásik a dámska tvár. Spolu vyzerajú na poličke ako dvojičky pripravené postarať sa o moju pleť. Ako je už o mne známe, milujem pleťové masky a vyskúšala som ich desiatky. Od najlepších k najhorším a naopak. Ako obstála táto? Má veľmi príjemnú vôňu.Pripomína mi nejaké sladké citrusové ovocie, je nevtieravá, neumelá a nerušivá. Tesne po nanesení ju už nie je cítiť. Za to má u mňa bod. Konzistencia je riedka. Ako redší pleťový gél, preto som ju pri prvom použití hľadala v umývadle a utierala si ju aj z krku. Nevadí, keď už viem, do čoho idem, dám si pozor a pri ďalšom použití žiadne problémy ani zatúlané kvapky masky neboli. Je to len o zvyku a na riedku konzistenciu sa zvykne omnoho lepšie ako na tú betónovú, ktorá sa nedá ani poriadne rozotrieť. Hoci je riedka, nepotrebujem štetec, ľahko ju nanesiem aj bez neho. Pôsobiť by mala okolo 15-20 minút. Pleť si najskôr dôkladne vyčistím peelingom a pleťovým gélom. Potom použijem masku, ktorú nanesiem v tenkej vrstve a nechám pôsobiť 20 minút. Na pleti neštípe, ani nevyvoláva nepríjemné pocity. Po uplynutí tejto doby je možné, že nebudem mať čo zmyť, lebo maska sa pomaly vpíja do pleti. Nevadí, aj tak ju poriadne opláchnem teplou vodou a hubkou, použijem pleťovú vodu a na záver nočný krém. Výsledok vidno hneď po umytí - pleť je čistejšia, matná, hodvábne jemná, linky sú vyhladené a pleť žiari. Čierne bodky sú síce na mieste, ale na ne použijem čistiacu náplasť a pleť je tak naozaj krásna. Jedinou výčitkou je zloženie, ktoré okrem parabénov obsahuje ďalších špatiteľov, ktorí naozaj v kozmetike nemusia nič robiť.

Plusy:
  • príjemná vôňa, mne pripomína citrusy
  • redšia konzistencia, nepotrebujem štetec
  • nedráždi pleť
  • pleť hydratuje, čistí, zmatňuje a rozžiaruje 
Mínusy:
  • zloženie
Masku kúpite na stránke http://www.idunnashop.sk/, kde 80 ml tuba stojí 9,60.

Máte svoju obľúbenú masku?  :) 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe