Konopnou kozmetikou ku krajšej pleti

17:54

Dávno tu nebola recenzia na pleťovú masku, preto som sa rozhodla napraviť to. Najmä preto, že sa mi doma kopia prázdne obaly a mnohé z tých výrobkov si recenziu zaslúžia. Rovnako aj čistiaca a ošetrujúca maska Cannaderm. Cannaderm je česká prírodná kozmetika s konopným olejom. Má certifikát pre prírodnú kozmetiku CPK a CPK BIO. Základom je konopný olej lisovaný za studena, ktorý obsahuje cenný komplex bioaktívnych látok s priaznivými účinkami na ľudské zdravie a pokožku.Neobsahuje takmer žiadne balastné látky ani bielkoviny a tiež neobsahuje žiadne návykové - psychoaktívne látky ako je THC. Tento konopný olej je lisovaný výhradne zo schválených odrôd konopy siatej, ktorá je špeciálne šľachtená tak, aby obsahovala minimum týchto látok. Konopná kozmetika je vhodná najmä pre ľudí trpiacich veľmi suchou, atopickou pokožkou (mám odskúšaný olej, naozaj je výborný), no poteší každého.







O maske si môžete prečítať:

     "Ošetrujúca maska z čistého konopného oleja, s alantoínom, klinčekom a vitamínom E na ošetrenie normálnej, mastnej a podráždenej pokožky tváre, krku a dekoltu. Účinné látky sa rýchle vstrebávajú a prispievajú k okamžitému upokojeniu, regenerácii a hydratácii všetkých vrstiev pokožky. Ošetrujúca krémová maska prispieva k regulácii tvorby kožného mazu, sťahuje póry, okamžite upravuje stav pleti a obnovuje jej prirodzenú hydratačnú a pH rovnováhu. Pleť je po aplikácii masky výrazne zjemnená, rozjasnená, pružná a hladká, bez výrazných rozšírených pórov alebo mastných miest.

Použitie: Pomocou prstov aplikujte tenkú vrstvu krémovej masky na celú tvár, krk a dekolt. Účinnosť pôsobenia masky môžete prehĺbiť jemnou mikromasážou alebo zábalom ošetrených miest. Masku nechajte pôsobiť 15-20 minút, následne umyte čistou vodou alebo zotrite kozmetickým obrúskom.

Zloženie: Aqua, Cannabis Sativa Seed Oil, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Sodium Lactate, Sodium PCA, Glycine, Fruktose, Urea, Niacinamide, Inositol, Lactic Acid, Glucose, Bisabolol, Eugenia Caryophylus, Allantoin, Glucose Oxidase, Lactoperoxidase"

Maska je dosť malá, má 5,5 g. Vystačí na jedno použitie, preto je dobré kúpiť si ich naraz viac, aby ste mohli vidieť, ako účinkuje. Dá sa kúpiť aj po jednom, ale odporúčam buď tubu, ktorá má 75 ml, alebo balenie 10 masiek, vyjde to lacnejšie. Ja som si ich kúpila v tom balení po desať kusov, 8 som už minula, dve si ešte šetrím :) Obal masky je zelený, s lístkom konope. Maska má zelenú farbu, takú trávovú. A ako tráva mi aj voňala. Čerstvo pokosená, krásna vôňa trávy. Človek z mesta si ju veľmi neužije, preto ma tak veľmi potešila. Ako som už spomenula, je to malé balenie a pri prvom použití som mala pocit, že jej ani nebude dosť. Neskôr som sa s týmto problémom vysporiadala a uvedomila som si, že ju treba rozotrieť len v tenučkej vrstve. Ach, aká zmena, lebo ja si zvyknem miešať prachové masky a ak mi ujde ruka a je jej viac, nanášam hrubšie vrstvy :) Maska je celkom ako pleťový krém, ľahučká, dobre sa rozotiera, nepotrebujem ani štetec. Používam ju na poriadne vyčistenú pleť, nechávam pôsobiť 15 minút. Na pleti neštípe, ani na vyrážkach. Umýva sa ľahko, keďže sa nanáša len v tenkej vrstve, časť sa vsiakne do pokožky a niekedy ani nie je čo zmývať :) Po odstránení je vidno, že pleť je čistejšia, ale maska si neporadí s čiernymi bodkami. Tie zostali na mieste. Pleť je však pekne zmatnená, čistejšia, jemná na dotyk, rozjasnená a jemné linky na čele vyhladené. 

Plusy:
  • môžete si vybrať, či chcete tubu alebo balenie na jedno použitie
  • príjemná vôňa
  • ľahká, krémová konzistencia
  • ľahko sa zmýva
  • pleť je zmatnená, čistejšia, jemná, rozjasnená a hydratovaná
Mínusy:
  • neporadí si s čiernymi bodkami 
Masku kúpite na internete, cena sa pohybuje rôzne, podľa toho, akú variantu si vyberiete. Ako som pozerala, kus sa dá kúpiť asi od 1,5, väčšie balenia od 13 - 16 eur.

Akú sú Vaše skúsenosti s konopnou kozmetikou? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já žádnou kosmetiku s konopím doma nemám, ale tahle maska by rozhodně stála za vyzkoušení! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odporúčam niečo vyskúšať. Myslím si, že neoľutuješ :)

      Odstrániť
  2. Konopnú kozmetiku nájdete aj na stránke www.naturalisvita.sk. Ja osobne používam emulziu na intímnu hygienu a regeneračný krém....sú super. Mám dojem, že vyskúšam aj nejakú masku od nich :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús ich masky :) Sú jedny z tých najlepších.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe