Ako som spoznala Preserve

17:53

Holenie nie je celkom obľúbenou činnosťou, no objavila som pomocníka, ktorý ma svojou jemnosťou a zároveň účinnosťou nadchol. Hodí sa aj k môjmu jalovcovému krému na holenie  a je unisex, stačí si len vybrať obľúbenú farbu. Reč je o holiacom strojčeku Preserve. Ak myslíte ekologicky, asi sa doň zbláznite rovnako ako ja. Je úžasný od hlavy po päty.

Preserve

holiaci strojček Preserve

holiaci strojček

strojček na holenie

preserve shave 5 náhradné hlavice

náhradné hlavice

Holiaci strojček Preserve 

Holiaci strojček Preserve je balený je v plastovom obale, do ktorého ho odkladám po každom použití. Žiletky nemajú ten malý plastový ochranný obal, ale nechýba mi. Vybrať si môžete z niekoľkých farieb, ja mám brusinkovo červený, no aj pre mužov sú tam krásne farby. Holiaci strojček je vyrobený recyklovaním jogurtových kelímkov. Spoločnosť Preserve je certifikovaná “B Corporation” spoločnosť. Je jedným z popredných výrobcov štýlových 100% recyklovaných výrobkov do domácnosti. Úžasné je, že firma  Preserve spája jednotlivcov aj spoločnosti v snahe recyklovať a jej cieľom je znížiť škody spôsobené priemyselnou výrobou. Pri týchto produktoch je vidno, že aj recyklované produkty sú štýlové a čo je dôležité, rovnako účinné ako tie celkom nové. 

Recyklácia aj výroba samotných produktov prebieha v Amerike. V ponuke nájdete okrem holiaceho strojčeka a náhradných hlavíc aj škrabku na jazyk a zubnú kefku, teda základné hygienické pomôcky, ktoré sa nájdu v každej domácnosti. Tento holiaci strojček je naozaj skvostný a ja som si naozaj chvíľku myslela, že sa mi to len zdá. Lebo nikdy predtým som zásadnejšie zmeny medzi bežne dostupnými holiacimi strojčekmi nevidela, odhliadnuc od počtu žiletiek. Tie zabezpečili hladšie oholenie a menej mi zarastali chĺpky. No inak nič. Až holiaci strojček od Preserve mi ukázal akúsi jemnosť a účinnosť, na ktorú som zvykla rýchlo. Výhody? Je ich veľa:
  • ako som už spomenula, je unisex. Červený, zelený, modrý, ružový - vyberiete si vy aj váš partner. Obal môžete využiť aj na cestovanie, ja si doň občas prihodím aj náhradnú čepieľku, keby náhodou. Keď holiaci strojček dobre uschne, vrátim ho do  obalu a odložím.
  • po použitý je plne recyklovateľný, vyrobený je z recyklovaných jogurtových kelímkov - skvelý kolobeh na ochranu životného prostredia
  • Ergonomická rukoväť má protišmykovú úpravu a kopíruje tak všetky nerovnosti. Kedysi sa mi bežne stávalo, že s obyčajným trojčepieľkovým holítkom som sa ľahko porezala. Tento strojček sa vynikajúco drží, krásne kĺže po pokožke a prispôsobí sa ploche. Nám ženám sa tak ľahko holia nohy aj podpazušie, mužom zasa tvár. Doposiaľ som sa ním ani raz neporezala a už to hovorí za všetko.
  • holiaci strojček Shave 5 má 5 čepieľok s keramickou úpravou. Pokožku dohladka oholia, bez podráždenia a začervenania. Je hladká, jemná, dokonalo oholená, vydrží mi tak aj dva dni a nezarastajú mi chĺpky. Čepele žiletky sú doplnené prúžkom, ktorý obsahuje kakaové maslo a Aloe vera, vďaka čomu je holenie ľahké a príjemné aj bez krému či peny na holenie. Vytvára to akoby taký sliz, žiletka kĺže a pokožka je jemná a nepodráždi ju. Neverila som,  no pri opakovanom používaní som prišla na to, že je to skrátka tak. 
Výhod je veľa. A ostane vo vás skvelý pocit. Už roky nepoužívam  igelitky. V obchode si rožky i chlebík radšej balím do papierových vrecúšok. Vymenila som odličovacie tampóny na zero waste. Je pravda, že nie úplne, lebo na odlakovanie ich ešte používam, ale menej ako kedysi. Najradšej kupujem kozmetiku v skle, lebo sklené obaly sa doma dobre využijú. Oblečenie občas nakupujem aj v second hande, lebo na nové sa míňa veľa prírodných zdrojov a nie vždy sú ľudia dobre zaplatení za svoju prácu. Sú to malé kroky, no napĺňajú ma lepších pocitom. Tak je to aj pri tomto strojčeku. 

Minimalizuje sa negatívny vplyv na životné prostredienie je testovaný na zvieratách a opätovne sa dá recyklovať. Cena strojčeka je okolo 13,60 eur a je porovnateľná so značkovými holiacimi strojčekmi v drogérii, ale vyhovuje mi podstatne viac ako Gillete, ktorý som si kupovala roky predtým. Vydržal mi síce neuveriteľne dlho (mám ho doteraz a kupovala som ho ešte na vysokej... a z tej som 4 roky preč), ale Preserve sa mi páči viac. 

Balenie 4 náhradných hlavíc vychádza okolo 16,30 eur. Výdrž jednej hlavice sa mi  ťažko porovnáva, lebo sú obdobia, kedy ju používam denne, inokedy menej. Keď to ale prerátam, vôbec to nie je také drahé. Ak si k tomu ešte prirátam penu či krém na holenie  (jalovcový krém bez problémov vydrží 3 - 4 mesiace, podľa intenzity používania), cenovo to je priaznivé. V ponuke je aj trojčepieľkový strojček Triple, ktorý je lacnejší a trochu škaredší :)


Oslovila vás filozofia značky Preserve? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Tak tuhle značku neznám ale vypadá fakt zajímavě :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi mi padla do oka, chcela by som si kúpiť aj ďalšie produkty :)

      Odstrániť
  2. Tak o této značce čtu opravdu úplně poprvé, ani mi nic neříká.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe