Biely íl od Saloosu

16:04

Značka Saloos ponúka pekne balené íly. Skúsila som zelený a keď sa mi minul, vrhla som sa aj na biely. Kedysi, keď som ich začínala používať, som mala pocit, že všetky íly sú rovnaké. Nie je to celkom tak. Rokmi, keď sa moja pleť mení a je citlivejšia ako kedysi, vidím, ako reaguje. Niektorý je jemnejší, iný štípe, iný viac hydratuje ako čistí. Biely má svoje prednosti, ktoré som si obľúbila pred asi 10 rokmi a odvtedy mám doma vždy minimálne jedno balenie. Dnes ma teší Saloos biely íl.

Biely íl od Saloos 
Biely íl


Biely íl zloženie

Saloos zloženie

Biely íl

Ako som povedala, nie je íl ako íl a nie je to len preto, lebo sú inej farby. Kaolín je veľmi jemný íl (jeden z tých najjemnejších), ktorý patrí v kozmetike k tým najčastejšie používaným. Detoxikačný íl preniká hlboko do štruktúry pokožky, účinne a šetrne odstraňuje odumreté bunky, pokožku čistí, yyhladzuje, regeneruje a revitalizuje. Je vhodný pre všetky typy pleti a ako jediný z ílov hypoalergénny. Nič to nemení na tom, že je rovnako účinný ako zelený. Táto zemina  bielej farby je tiež známa ako kaolín, ktorý  je bohatý na minerálne látky a stopové prvky, najmä oxid kremičitý, magnézium, draslík, kalcium, ktoré blahodarne vplývajú na našu pokožku.

Zasa je z neho skvelá maska alebo kúpeľ. Biely íl najradšej miešam iba s kvetovou vodou a esenciálnym olejom. Vznikne hladká pasta, ktorá sa štetcom dobre nanáša na pleť. Väčšinou ma neštípe a nespôsobuje začervenanie, ale môže sa to stať. Nechám ho zaschnúť a umyjem vlažnou vodou a hubkou. Íl pokožku dôkladne vyčistí, vypne a napomáha ku  zlepšeniu stavu pokožky, ktorá  ekzémom alebo akné. Je skvelým regeneračným prostriedkom, celkovo zlepšuje štruktúru kože, pomáha redukovať jej suchosť. Preto je veľmi vhodný aj na suchú a citlivú pleť. I keď veľmi dobrý na čistenie pleti, ako stvorený je na hydratovanie a vyhladenie pleti. Do kúpeľa sa môže pridať tiež, avšak potom treba byť veľmi opatrný, pretože vaňa je klzká a stáva sa tak poriadne nebezpečná.

Ak milujete pleťové masky, skúste si ich oživiť a zistíte, že s jedným ílom môžete mať razom mnoho úplne odlišných masiek:

  • namiesto vody môžete  dať kvetinovú vodu, aloe vera gél, bylinkový čaj či jogurt
  • môžete pridať trochu kozmetického oleja
  • ja mám veľmi rada sušené kozie mlieko, ovocné prášky, drť zo sušených byliniek ako levanduľa či zelený čaj
  • môžete to ozvláštniť kvapkou čistého esenciálneho oleja vybraného podľa typu pleti či požadovaného účinku (čistiaci, omladzujúci, rozžiarujúci účinok)
Ak si doma robíte kozmetiku, je skvelý do mydiel i peelingov.

Plusy:

  • šikovné balenie
  • veľa možností využitia
  • dobrý do kúpeľa, do pleťových masiek a na domácu tvorbu kozmetiky
  • pokožka je jemná, čistá, vyživená, nie je suchá
  • najbežnejšie používaný íl
  • vhodný pre rôzne typy pleti

Mínusy:

  •  nenašla som
Ak by ste chceli íl skúsiť, tak už 9.7.2018 sa spúšťa Letný Black Friday! Minulý rok sme si mohli vychutnať 25% zľavu na značky ako Lacoste, Cerruti, L´Oreal, Listerine, Gilette, Remington, Rowenta, Neutrogena, Naturalium či GOT2B. Aj tento rok sa môžete tešiť na vynikajúce parfémy a kozmetiku  v akciách. Nakúpite potrebné veci na dovolenku a samozrejme, tak aj ja, si urobíte radosť :) A ušetríte.

Nájdete v eshope Notino.



Aké produkty od Saloosu si najradšej objednávate? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Produkt vypadá pěkně, ještě jsem ho nezkoušela mám raději čistící krémy nebo gely :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Íl používam výlučne ako masku a odvtedy mám pleť omnoho zdravšiu a krajšiu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe