Krásne oči s Gabriella Salvete

20:05

Občas sa na Facebooku alebo Instagrame objavia otázky, bez akého produktu by som neodišla z domu, čo nesmie chýbať v mojej  kabelke, aké tri kúsky dekoratívnej kozmetiky by som si so sebou vzala na opustený ostrov a podobne. Vždy sa nad tým zamyslím, lebo ako kozmetický nadšenec by som niektoré veci vyberala len ťažko. Stačí sa pozrieť na mojich 10 pleťových masiek uložených v kúpeľni a človek hneď pochopí, že len jedna by sa mi vyberala ťažko.  Podobne je to aj pri riasenkach. Keď mi Elnino poslalo prekrásny balíček dekoratívky od Gabriella Salvete, nevedela som sa naň vynadívať. Riasenky mi padli do oka okamžite. Predtým som jednu mala a bola som veľmi spokojná, tak som sa na ne tešila. Výsledok? Jeden miláčik, jeden zaujímavý kúsok a jeden, ktorý som posunula kamarátke. Gabriella Salvete má vo svojej ponuke skvelú paletku na úpravu obočia i ceruzky. Skúsila som oboje a kým jeden kúsok pokojne môžem vystaviť do mojej pomyselnej siene slávy, druhý nie je celkom moja šálka kávy. No rovnako musím povedať, že toto je skôr o zvyku. Nie o tom, že jeden je lepší ako druhý.

Gabriella Salvete riasenky

Gabriella Salvete Panoramico Argan Oil

Gabriella Salvete Panoramico Argan Oil maskara

Panoramico Argan Oil




Gabriella Salvete Panoramico Argan Oil 

Gabriella Salvete Panoramico Argan Oil ma upútala okamžite! Najskôr farbou obalu. Sýta ružová (fialovo - ružová?) mi udrela do očí medzi prvými a nevedela som sa dočkať, kedy s na ňu pozriem trochu lepšie. Metalický obal je doslova predurčený na to, aby som ho obdivovala a hrdo vystavila na poličke v kúpeľni. Je dosť masívny, takže sa stáva neprehliadnuteľným kúskom. Rovnako skvelý je aj hustý a bohatý štetec, s ktorým sa mi dobre líči Obsahuje arganový olej a riasenka je vhodná aj pre dámy s citlivými očami. 

Prvé líčenia boli mierne tragikomické, pretože riasenka mi trochu lepila riasy. Po otretí farby ale problém zmizne a riasy sa krásne tvarujú, vytáčajú a majú výrazný objem. Sýto čierna farba ich zahalí ako závoj a vydrží celý deň. Neopadáva z nich  a v jednej vrstve som nepostrehla ani hrudky, ani zlepené riasy. Už v dvoch vrstvách sa občas nejaká tá hrudka mihla, ale celkovo bolo líčenie veľmi dobré, oči boli zvýraznené a pekné. Odličuje sa celkom dobre a rýchlo. Trochu mi ale chýba výraznejšie predĺženie, pretože moje riasy sú objemné, len kratšie. Kamarátka ju skúsila a bola spokojná, takže ja som si nechala jej sestru v zelenom. Jej bežná cena je 6,18 eur.

Gabriella Salvete Panoramico Urban Protection

Gabriella Salvete Panoramico Urban Protection maskara

Panoramico Urban Protection




Gabriella Salvete Panoramico Urban Protection

Spokojnejšia som bola s Gabriella Salvete Panoramico Urban Protection. Riasenka obsahuje čierne japonské uhlie, ktoré chráni riasy pred toxínmi a postará sa o ich krásu. Krásny zelený obal konkuruje tomu predchádzajúcemu a vedľa seba vyzerali naozaj krásne. Hustý kartáčik je veľmi podobný ako pri predchádzajúcej riasenke a aj tu som musela farbu otierať, aby hneď nezlepila riasy. Potom som ich  prečesala suchou kefkou, ale nemám rada priveľa farby na oku. Riasenka má nádhernú sýtu čiernu farbu, dodá objem, dokonca som sa dočkala aj predĺženia, ktoré mi pri predchádzajúcej trošku chýbalo. Občas sa na riasach objavila nejaká hrudka, ale pri prečesaní rias suchou kefkou sa mi podarili odstrániť. Neopadávala, riasy vydržali pekne nalíčené celý deň. Aj jej cena je 6,18 eur.

XXPress Aqua

XXPress Aqua vodeodolná špirála

XXPress Aqua špirála





XXPress Aqua

Tramtadadááá, víťazom je XXPress Aqua! Vodeodolná objemová riasenka je peknou sestrou XXPress Curl maskary, ktorú som si veľmi obľúbila. Aj keď vodeodolných riaseniek mám doma pomenej, táto ma nadchla od prvého použitia. Je pravda, že oproti predchádzajúcim dvom je menej výrazná. Jednoduchý čierny obal, výrazný modrý vrchnáčik. Pekné, ale  v porovnaní s riasenkami Panoramico málo. Kefka je hustá, guľatá a vynikajúco sa mi s ňou líči. Riasy vôbec nelepí. Či je celkom nová alebo pár týždňov používaná. Občas ich jemne prečešem suchou kefkou, ale to je skôr zo zvyku ako z potreby.

Napriek tomu, že je objemová, riasy aj veľmi pekne predĺži. Sú bohaté, dlhé, pekne vytočené. Sýta farba je pekným bonusom a takto môžem vyraziť kamkoľvek, pokojne aj na kúpalisko. Nerobí hrudky, neopadáva a deň vydrží bez problémov. Odličujem ju micelárkou alebo odličovacím mliekom. Ak je micelárna voda slabšia (mám aj takú doma, že len machuľky pod očami urobí), siahnem po dvojfázovom odličovači, ktorý jemne, ale účinne a rýchlo odlíči aj vodeodolnú riasenku. Palec hore! Je skvelá a jej bežná cena je  okolo 5 eur. 

úprava obočia

Gabriella Salvete Eyebrow Palette

Gabriella Salvete Eyebrow Palette zloženie

Eyebrow Palette

paletka na obočie

Gabriella Salvete Eyebrow Palette


Gabriella Salvete Eyebrow Palette je tým typom paletky na úpravy obočia, ktorý mne veľmi vyhovuje. Umožňuje mi hrať sa s farbami a ak tieň nevyhovuje obočiu, môže poslúžiť ako bežný tieň na oči. Pekné plastové balenie je dosť pevné, aby ochránilo obsah pred znehodnotením. Na zadnej časti nájdete dobre čitateľné zloženie. Po otvorení ma čakalo niekoľko milých prekvapení. Prvým je dostatočne veľké zrkadielko,  ktoré môže zachrániť situáciu na cestách necestách, prípadne aj doma pri okupácii kúpeľne inými členmi rodiny. Druhým je malá pinzeta a štetec. Pinzetka je super, ale štetec nepoužívam, odkedy som si kúpila kefku na obočie s malým šikmým štetcom na nanášanie farby. Je to jednoduchšie a omnoho krajšie, líčenie je prirodzenejšie, dokonalejšie a nenanesiem si na tvár zbytočne veľa farby. 

V paletke je vosk a 3 odtiene hnedej. Dajú sa použiť samostatne, prípadne skombinovať alebo využiť aj ako tieň. Mne vyhovujú  a dá sa s nimi vytvoriť pekné líčenie. Používanie týchto paletiek bola pre mňa sprvu komplikované a nevedela som pochopiť, čo s tým všetkým treba robiť :) Lebo som už videla dva rôzne spôsoby aplikácie. Najskôr si obočie učešem kefkou (pokojne môže byť aj od starej riasenky, nemusí to byť priamo štetec na obočie). Potom nanesiem vosk, ktorý obočie  uhladí, zarovná a pripraví na tieň . Ten nanášam tenším štetcom, aby som sa  vyhla nadmernému množstvu tieňa na obočí. Prečešem a hotovo. 

Kamarátka si najskôr nanesie farbu a potom použije vosk, ktorý zafixuje tieň. Kým mne sa jej spôsob zdá divný, jej sa tak javí ten môj :) Je to asi len o zvyku, lebo efekt je pekný v oboch prípadoch. Obočie je uhladené, zvýraznené a vydrží celý deň. Nerozmazáva sa a otláča sa minimálne, len ak sa zabudnem a opriem si hlavu o ruku rôznymi divnými spôsobmi. Odličuje sa ľahko. Tento produkt mi vyhovuje o kúsok viac ako ceruzka, lebo som naň zvyknutá a ceruzky už pár rokov nepoužívam. Zdajú sa mi tvrdšie a dlhšie mi s nimi trvá vytvoriť prirodzené obočie. Bežná cena 4,35 eur vôbec nie je vysoká a je to jeden  z tých kúskov, ktoré sa míňajú pomaly. V ponuke je len v tejto farebnej kombinácii, možno by nebolo od veci pridať odtieň blondínkam alebo černovláskam. 



Gabriella Salvete Eyebrow Contour ceruzka


Ceruzku na obočie nepoužívam pár rokov. Pred pár rokmi ma ale zachránila, keď som si vyrobila malé faux paus. Spolu so zlupovacou maskou som si strhla aj polovicu obočia a keď som sa na seba s hrôzou pozerala v zrkadle, nevedela som, čo robiť. Smiať sa, plakať? Kričať? V duchu som si nadávala a jediným šťastím bolo, že ofina by to zakryla. Vtedy som si ho dokresľovala ceruzkou a bolo to prvý raz, čo som bola šťastná, že som si ju kúpila :) Odvtedy pár rokov ubehlo a o obočie sa príkladne starám. Dostáva ricínový olej, trhám len jemné chĺpky, ktoré kazia dojem a zvýrazňujem ho samými mňamkami. 

Gabriella Salvete Eyebrow Contour ceruzku na obočie nájdete v ponuke v 4 odtieňoch. Pre blondínky, brunetky aj čiernovlásky. Drevená ceruzka sa musí strúhať, ale neláme sa a dá sa ľahko zastrúhať, aby bola ostrá. Už sami skotúľala aj z umývadla a neláme sa, takže jednoznačne je to kvalitná ceruzka :) Lebo ak prežije u mňa, je odolná! Farba je sýta a intenzívna. Môj odtieň 01 Brown je pre brunetky a mojej farbe obočia celkom vyhovuje. Dá sa s ňou pekne zvýrazniť obočie, no ide mi to trochu  pomaly, lebo mi príde trochu tvrdá. Ako som spomenula, je to o zvyku, ale vyhovuje mi skôr vyššie spomenutá paletka. Líčenie vydrží celý deň, odoláva aj oteru (takému rozumnému) a nerozmazáva sa. Ceruzka sama o sebe je veľmi kvalitným kúskom, ktorý sa poľahky vojde do kozmetickej taštičky a môže cestovať kamkoľvek s nami. Jej bežná cena 3,62 eur a oba kúsky na úpravu obočia nájdete v eshope Elnino.

Aké sú vaše skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já snad od téhle značky neměla nikdy nic na oči. Ale kdysi dávno přišla s krásnými laky na nehty s pískovým efektem. Ten růžový byl super. Shodou okolností ten jako jediný přestali sem dovážet. :D
    Medvědova slečna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne viem, o ktorom hovoríš, aj ja som ho mala veľmi rada :)

      Odstrániť
  2. Řasenky vypadají celkem dobře, já měla jednu od GS a teda moc spokojená jsem nebyla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že som mala štyri. Dve super, jedna menej a jednu som dala preč :) Občas je to hop alebo trop.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe