Krásna a účinná

20:34

Pri nákupoch sa snažím byť racionálna a nakupovať to, čo potrebujem. Občas sa mi ale stane, že ma očarí nejaká značka tak, že si kúpim jej veci len preto, lebo sú krásne. To som zažila aj pri poľskej  prírodnej kozmetike Nacomi. Obaly a etikety v štýle Shabby Chic ju robia výnimočnou, krásnou a neprehliadnuteľnou. Kúpiť som si ju chcela už začiatkom roka, ale vždy som si našla výhovorku, prečo o odložiť. Teraz už nebol dôvod niečo odkladať, pretože doma sa mi minulo čierne mydlo i olejový peeling na ruky. Oba tieto produkty sú moje must have, takže s nákupom som neotáľala dlho.

Nacomi 


kozmetika Nacomi

Nacomi savon noir

nacomi savon noir zloženie

mydlo nacomi

čierne mydlo

mydlo na čierne bodky

nacomi čierne mydlo

O čiernom mydle Savon Noir si môžete prečítať:

        "SAVON NOIR, prírodný produkt vyrobený v Maroku,  čistí pokožku na princípe enzymatického peelingu. Pokožku dôkladne vyčistí, zbavuje ju odumretých kožných buniek a aktivuje procesy odstránenia toxínov z organizmu.  Dôkladne očistená pokožka je okysličená, príjme viac vitamínov, minerálov a výživných látok obsiahnutých v pleťových maskách, telových balzamoch, maslách a iných výrobkoch, ktoré použijeme nasledne.
Mydlo SAVON NOIR je určené pre osoby s mastným typom pokožky, so sklonom k tvorbe nedokonalostí  a čiernymi bodkami. Je vhodné aj pre ľudí pohybujúcim sa v znečistenom životnom prostredí.
Mydlo  SAVON NOIR je bohaté na vitamín E – vitamín mladosti. Bojuje proti voľným radikálom a spevňuje pokožku, vďaka čomu oddiaľuje predčasné starnutie pokožky. Podporuje regeneráciu pokožky a zabraňuje tvorbe neestetických škvŕn a rozjasňuje už existujúce škvrny. Po použití je pokožka očistená, hydratovaná a rozjasnená.

Použitie: Mydlo SAVON NOIR je určené na pravidelnú, ale nie na každodennú starostlivosť o pokožku tela a tváre.
Telo: Mydlo natrite na vlhkú pokožku a nechajte pôsobiť 10-20 minút v závislosti od typy pokožky. Osoby so suchou a citlivou pokožkou max. 10 minút.
Tvár: Navlhčite pokožku teplou vodou, umyte si tvár s čiernym mydlom s vynechaním očného okolia, potom opláchnite vodou.  
Zloženie: aquapotassium olivate, Sodium Cloride, glycerínPOTASSIUM HYDROXIDE"

Čierne mydlá sú súčasťou mojich kozmetických rituálov už niekoľko rokov. Obľúbila som si ich pre jemnosť a účinnosť, za ktorú sa pokožka poďakuje. Skúsila som ich viacero a rada nájdem ďalšie nové. Nacomi má naozaj krásne obaly. Tento je plastový, pevný a ten milý dojem vytvára etiketa,  ktorá je v štýle akejsi nedbalej elegancie. Elegancie, ktorá je poznačená romantikou, hravosťou a nadčasovosťou. Je to životný štýl a ukazuje, že svet je krásnym miestom a treba si užívať krásu okolo nás. Mydlo má etiketu do zelena a zajme hneď, ako ho otvoríte. 

Má 120 ml a keď ho zbadáte, pomyslíte si, že je to čokoľvek, len nie mydlo :) Je veľmi husté a pripomína mi trochu plastelínu. Ako ho potiahnete, tak ostane, ako ho stlačíte, tak je ako žuvačka. Je to zábava, ale len ťažko by som asi doma vysvetľovala, že sa hrám s mydlom :) Takéto niečo som ešte nemala a práve preto som bola taká zvedavá. Nevonia. Teda, vôňu má, ale  je taká zemitá, ťažšia, niekedy mám pocit, akoby som cítila vôňu novej knihy. Tú vôňu, ktorej sa musím nadýchnuť v okamihu, ako sa kniha stane mojou a ja sa dotknem jej strán horiac túžbou čítať ju. Zaujímavé je aj použitie. Mydlo je vhodné na tvár aj telo. Dobré je používať ho s určitou pravidelnosťou, ale nie denne. Skúsiť ho môžete pri problémoch ako akné, čierne bodky, celulitída a jeho úlohou je detoxikovať

Mydlo je trošku lepkavé, ale keď ho začnem krúživými pohybmi na tvár, pomaly sa začne akoby topiť a meniť sa na jemnú penu. Nespôsobuje pnutie ani začervenanie a ak sa aj dostane do očí, príliš neštípe. Vhodné je aj na telo, no mne vyhovuje namiesto pleťového gélu. Používam ho každý druhý - tretí deň, podľa potreby. Pleť hĺbkovo vyčistí, pomáha odstraňovať čierne bodky a pokožka je po jeho použití nielen hodvábne jemná, ale aj žiarivá so zdravým nádychom. Akoby sa oslobodila od všetkého, čo ju ťaží a znovu mohla dýchať. Tento pocit pozná asi každá z nás, ktorá sa denne líči. Make up síce zakryje to, čo nás trápi, ale neraz pleť trpí a najmä v lete sa neviem dočkať toho, ako sa odlíčim. Pokožka ostáva po použití matná a postačuje mi už len trocha kvetovej vody a krém či sérum. Veľmi ma prekvapila konzistencia, ale som spokojná. Je to vydarený kúsok, ktorý môže využiť celá rodina a dokáže pomôcť s problematickou pokožkou. Jeho cena je 4,50 eur.

nacomi malinový peeling

nacomi malinový peeling na ruky

nacomi malinový peeling na ruky zloženei

malinový peeling

cukrový peeling

peeling na ruky

O peelingu na ruky si môžete prečítať:

       "Cukrový peeling na ruky s osviežujúcou vôňou malín a prírodným zložením odstraňuje odumreté kožné bunky, vyhladzuje pokožku  a vyrovnáva farebný tón pokožky. Cukrový peeling na ruky obsahuje cukor, bambucké maslo,  šípkový olej, kokosový olej a olej zo sladkých mandlí.   Šípkový olej je bohatý na vitamín C, redukuje nevzhľadné zafarbenie pokožky, škvrny. Cukor mechanickou aplikáciou peelingu odstraňuje odumreté kožné bunky.  Bambucké maslo a kokosový olej poskytnú pokožke potrebnú hydratáciu, výživu a regeneráciu už počas ošetrenia rúk - peelingu. Olej zo sladkých mandlí pokožku hydratuje a vyhladzuje.
Výhodou tohto peelingu je, že vzhľadom na prítomnosť olejov už nie je potrebné po ošetrení použiť ďalšie krémy, balzamy, masla na ruky.
Na pokožke ostáva jemná olejová vrstva, ktorá nahrádza použitie ďalších krémov.
Použitie: Primerané množstvo peelingu naneste na vlhkú pokožku rúk a jemne masírujte pokiaľ sa cukor nerozpustí. Potom ruky umyte.  Po použití peelingu je pokožká rúk jemne hladká a hydratovaná
Zloženie: SUCROSE, Butyrospermum Parkaii Butter, Prunes Amygdalus Dulcid Oil, Cocos nucifera Sees Oil, Rosa Moschata Seed Oil, CI 75470"


Peeling na ruky sa stal mojím tohtoročným objavom a zrazu som mala nutkanie nakúpiť si ich niekoľko. Ovládla som sa, jeden som minula, druhý kúpila, aby som mala v kúpeľni maximálne dva. Tak sa aj stalo a mám len dva (zatiaľ). Každý je iný, každý je niečím  výnimočný. A ten od Nacomi je navyše aj na zožratie. A to nielen preto, lebo je ružový, chutný a pripomína koláčik a atmosféru nejakej fajn cukrárne. Dokonalým ho ale nerobí len ten milý obal s ružovou etiketou. Peeling je ružový a nadýchaný ako obláčik, ktorý okamžite opantá zmysly vôňou sladučkých malín. Vôňa je intenzívna, výrazná, ale prirodzene ovocná a to mám veľmi rada. Neprekážajú mi aromatické kúsky, dokonca by som vlastne mohla povedať, že ich vyhľadávam o kúsok viac ako tie menej parfumované.

Peeling je cukrový, môj obľúbený a z olejov je v ňom zastúpený šípkový, kokosový, mandľový a bambucké maslo. Všetky tieto prírodné poklady dokonale hydratujú, regenerujú a vyživujú pokožku a po aplikácii peelingu už nepotrebujete krém. Na noc si ho ale dávam, aby som sa ráno zobudila s úplne jemnučkou pokožkou. Ruky obyčajne dosť trpia, pretože kúpeľňu umývam bez rukavíc, denne mi rukami prejdú stovky papierov, koža je vysušovaná, niekedy aj popraskaná a boľavá. Peeling je ideálnym pomocníkom, ktorý udržuje pokožku nielen jemnú,  ale aj vyživenú a zdravo vyzerajúcu. 

Dobre sa používa, je to ako čistenie rúk mydlo, ibaže cukor má citeľný exfoliačný účinok, ktorý odstraňuje odumreté bunky a do pokožky ľahšie preniknú krémy alebo oleje, ktoré ju udržia vo forme. Pokožka po umytí má ľahký film, ale nie je vyslovene mastná. Je to ako maska, ktorá sa postupne vsiakne do pokožky a necítiť ho. Objem 125 ml je dosť veľký a na jedno použitie stačí len maličké množstvo. Používam ho dva alebo tri razy týždenne, podľa toho, ako to vyzerá s mojimi rukami. Je to super vec a odkedy používam peelingy, nepraská mi koža, takže už len preto ich odporúčam všetkými desiatimi. Za 6,50 eur ho nájdete spolu s ďalšími krásnymi kúskami Nacomi  v eshope Naureus. V eshope plnom prírodnej kozmetiky a zdravých maškŕt :)

Poznáte túto značku? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Aj mňa celkom zaujala táto kozmetika, ale zatiaľ som nič nevyskúšala. :-) Momentálne som prišla na chuť kozmetike Navia, doteraz mám len peeling, ale pravdepodobne to neostane len uňho. :-D Ale snažím sa v poslednom čase tiež trošku rozmýšľať pri nákupoch, pretože na kozmetiku míňam veľa a veľakrát sa stane, že sa mi toho doma nakopí veľa a potom to nepoužívam. Takže sa snažím spotrebovať to, čo mám a postupne si dokupovať, čo sa mi minie a čo naozaj potrebujem. Aj keď nie vždy sa mi to darí a niekedy si proste kúpim hocičo. :-D Cukrový peeling musí byť skvelý, s cukrovým mám zatiaľ skúsenosť len od značky Ziaja a ten vonia neskutočne. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tomu veľmi dobre rozumiem :) kedysi som mesačne minula desiatky, niekedy až stovky eur na kozmetiku, lebo som to proste chcela :) A zrazu toho bolo moc, tak som rozdala veci len aby sa nepokazili. Našťastie prírodná kozmetika ma naučila neškrečkovať zásoby, ale mať len pár kusov, ktoré míňam a keď jeden miniem, druhý kúpim :)

      Odstrániť
  2. Ty jo, něco málo se mi vybavuje, ale jen matně, takže si netroufám tvrdit, zda značku opravdu znám nebo ne. Každopádně mě z tvé recenze velmi zaujala :-) mrknu se na ní více!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ju všimla pred asi pol rokom a odvtedy ma pokúšalo niečo kúpiť :)

      Odstrániť
  3. čím dál víc mě tyhle přírodní věci lákají
    V3ronika life

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe