Hydratačný gél a krém?

19:21

Hydratácia pleti je pre mňa dôležitým krokom. Najmä posledný rok, kedy som si všimla, že skôr vidím linky a jemné vrásky. S pribúdajúcimi rokmi sa tak nejak viac obzerám v zrkadle a sledujem, ako sa pleť mení. Preto siaham po krémoch či sérach pravidelne a ráno i večer pleti doprajem poriadnu dávku hydratácie. Milujem tento rituál, zvykla som si vyberať si vždy nejaký nový kúsok, aby som dva razy po sebe nepoužívala to isté. Jednak preto, aby si pleť nezvykla a jedna preto, lebo stále rada skúšam nové :) Tak som sa rozhodla skúsiť hydratačný gél - krém od Dermacolu. 

Aqua beauty HYDRATAČNÝ GÉL-KRÉM

dermacol Aqua beauty HYDRATAČNÝ GÉL-KRÉM

Aqua beauty HYDRATAČNÝ GÉL-KRÉM zloženie

Hydratačný gél-krém

Aqua beauty

O hydratačnom gél kréme si môžete prečítať:

      "TYP POKOŽKY: Pre všetky typy pleti
BENEFITY: Intenzívna hydratácia 24h - dermatologicky testované
Hydratačný gél-krém pre dennú a nočnú starostlivosť s komplexom AQUAXYL™ a KYSELINOU HYALURÓNOVOU optimalizuje obsah vody v pokožke a zabraňuje jej vysušovaniu. Extrakty z morských rias, vitamíny a prírodné oleje obnovujú elasticitu pleti, regenerujú ju a chránia pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Odľahčená textúra optimalizuje rovnováhu hydratácie v pleti a spomaľuje známky starnutia. Pleť je dokonale hydratovaná po celých 24 hodín.

Objem / hmotnosť: 50 ml"

Keď tak nad tým premýšľam, najradšej mám telovú i dekoratívnu dermacolovskú kozmetiku. Kedysi som k pleťovej inklinovala viac, dnes si vychutnávam najmä telové peelingy a sprchové gély, ktoré domov kupujem na litre. Gél krém bol preto celkom veľkou výzvou a tešila som sa naň. Je veľmi pekné. V sklenom obale s pumpičkou sa nachádza 50 ml niečoho medzi gélom a krémom. Celé je obalené etiketou, preto nevidno, koľko ho ešte ostáva, ale nie je to veľký problémom.

Sklený obal je trochu ťažší, preto s ním  treba opatrne, aby náhodou nespadol a niečo nerozbil. Na jedno použitie obyčajne stačia dve pumpičky, ale rýchlo zistíte, koľko ho potrebujete. Nevonia. Ani nesmrdí. Nič mi nepripomína, ale rozhodne to nie je vôňa, ktorú by som vyhľadávala. Na pleti ho ale nie je cítiť, preto sa netreba báť použitia ani v prípade, že by vám nevoňal. V popise sa uvádza, že je gél krém. Ťažko povedať, čo konzistenciou pripomína viac, povedala by som, že je skôr krémový. Je ľahký, nemastný a dokáže sa rýchlo vsiaknuť do pokožky.

Priznám sa, už pár razy som mala pocit, akoby pleť ostala taká... nie celkom lepkavá, ale cítila som akoby vrstvu toho krému, ktorú som si pri dotyku uvedomila. Napriek tomu je ale vďaka svojej ľahkosti ideálnym produktom aj pod make up, lebo pleť hydratuje a nezaťažuje. I keď sľubuje 24 - hodinovú hydratáciu, je to trochu nadnesené a celý deň nehydratuje. Skôr by som povedala, že svojimi hydratačnými účinkami postačuje na mastnejšiu alebo zmiešanú pleť, na suchú by bol slabší. Na doma ho používam rada, ale do práce či celodenné výlety siaham po iných produktoch, ktoré hydratujú trošku viac, prípadne ešte použijem svoj denný krém. Neupcháva póry, preto ho používam bez strachu, že sa mi zhorší stav pleti. Tento ľahučký krém je ideálny na jar či leto, na zimu siahnem po niečom výživnejšom.

Plusy:
  • pekný sklený obal s pumpičkou
  • nevonia
  • krémová/gélová konzistencia
  • rýchlo sa vsiakne bez mastného pocitu
  • hydratuje, zjemňuje pokožku, neostáva mastná, neupcháva póry
Mínusy:
  • nehydratuje celý deň, ale spolu s krémom to nie je problém
Krém - gél stojí 7,65 eur a nájdete ho na internete či v drogériách.

Obľubujete pleťovú kozmetiku od Dermacolu? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe