Voňavý hroznový

17:51

Pokojne by som si mohla hovoriť, že som maniak do pleťových peelingov. V poslednej dobe som si obľúbila tie od Hristiny. Majú veľký obsah rozomletých zrniečok, jadierok, kôstok z broskýň či marhúľ, kávových zŕn, otrúb či škrupiniek mušlí a tak je každý niečím úplne zvláštny. Zaujímavý je aj obsah rastlinných olejov, ktoré hydratujú pleť. Preto čistia a zároveň nevysušujú, nie sú agresívne. Dnes si niečo povieme o hroznovom, ktorý som začala používať prvý raz minulý rok v lete, kedy horúčavy pokožke nerobili najlepšie.

Prírodný peeling z hroznových semienok



Prírodný peeling

O hroznovom peelingu od Hristina si môžete prečítať:

        "Bohatý na bioflavonoidy, antioxidanty, má omladzujúci efekt. Odporúčame pre citlivú pokožku, jemne vyhladí pokožku a zanecháva ju hebkú, pevnú, čistú a hladkú.
Ako používať: naneste na tvár peeling rovnakým spôsobom, ako keď si umývate tvár: najprv navlhčite pokožku teplou vodou a dajte si malé množstvo peelingu na prsty ruky. Jemne krúživými pohybmi naneste na celú Vašu tvár. Potom jednoducho opláchnite a ucítite hladšiu pleť. Používajte 2-3 krát týždenne
ZLOŽENIE: VODA, KAOLÍN, ČASTI HROZNOVÝCH SEMIENOK, OLEJ Z HROZNOVÝCH SEMIENOK, HARMANČEK PRAVÝ EXTRAKT, CHMEĽ EXTRAKT, PROPOLIS
INGREDIENTS: AQUA, KAOLIN, GRAPE SEEDS  BRAN, GRAPE SEED OIL,  CHAMOMILLA RECUTITTA EXTRACT, HUMULUS LUPULUS EXTRACT, PROPOLYS" 

Peelingy používam od základnej školy, kedy sa stav mojej pleti začal zhoršovať. Nikdy to nebolo ideálne, ale v prvom ročníku na strednej sa u mňa objavilo typické pubertálne akné a vlieklo sa so mnou až na vysokú. Nemusím asi hovoriť, že pre mladé dievča to bola malá nočná mora. Nebolo časti tváre, ktorá by nebola poznačená vyrážkami. Dlho som si kupovala bežne dostupnú drogériovú kozmetiku, potom som prešla na kozmetiku z lekárne a nakoniec na tú prírodnú.

Používanie peelingov mi pomohlo lepšie vyčistiť pleť a zmierniť vznik nových nedokonalostí.  Až pred asi tromi rokmi som mohla naozaj spokojne povedať, že pohľad do zrkadla až tak nebolí. Teraz mi pomáha aj Hristina. Plastový téglik obsahuje až 200 ml krásne voňajúcej masy. Vonia úžasne hroznovo, ako nejaká ovocná maškrta. Myslela som si, že bude farbou aspoň trochu ako tmavé hrozno, ale nie je :) Nie že by to bolo podstatné, to bolo len také malé očakávanie, keď som si ho kupovala. Má hustú konzistenciu, je skôr krémový a dobre sa z balenia vyberá. Postačujú prsty. Ako peelingové čiastočky  slúžia časti hroznových semienok, na ktoré som bola veľmi zvedavá. Najradšej mám piesok, prípadne pomleté jadierka, ktoré sú citeľné, ale stále dostatočne jemné, aby pokožke neublížili.

Tento jemný rozhodne je. Čiastočky sú drobné a nie ostré, pokožku nepodráždia a nemala som problémy ani so začervenaním líc. Použitie je jednoduché a príjemné. Na navlhčenú pleť stačí naniesť trochu peelingu a krúživými pohybmi jemne čistiť. Opláchnem ho vlažnou vodou a hotovo :) No, s čiernymi bodkami si veľmi neporadí.  Pekne ju rozžiari a naozaj pôsobí sviežim, mladším dojmom. Skoro ako po výdatnom spánku. Veľmi šetrným spôsobom pomáha pokožku vypínať a pripraviť ju na denný a nočný krém. Rozhodne to nie je zlý peeling, aj keď som zvyknutá na trochu iné. Zmena to bolo príjemná a keď ho miniem, pozriem sa aj po ďalších kúskoch.

Plusy:
  • šikovný obal, pekne vyzerá
  • Príjemná hroznová vôňa
  • Hustý, krémový
  • Nedráždi pokožku
  • Čistí, zjemňuje, vyhladzuje, pokožka je svieža a oddýchnutá

Mínusy:
  • nenašla som


Za 4,69 eur ho nájdete v eshope Hristina.

Aký peeling si vás v poslednej dobe získal? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe