Eco cosmetics a starostlivosť o krásne vlásky

19:15

Prírodné šampóny som si obľúbila tuhé. Už dávno, keď sa v našich končinách udomácňovali. Prvý bol od Ponia, potom som spoznávala nové značky. Tuhé šampóny sa zapáčili aj mamine a tak som ich kupovala častejšie. Veľmi som si zvykla na jeho výhody a stal sa jedným z najúžasnejších produktov, aké som našla. Posledné mesiace som ale kúpila aj pár tekutých. Jednak zo zvedavosti a jednak z pohodlnosti, lebo večer je vďaka nemu umývanie vlasov rýchlejšie. Objavila som aj značku Eco Cosmetics, ktorú som predtým nepoznala. Jej ponuka je pestrá, okrem vychválených produktov na opaľovanie nájdete aj šampóny, kondicionéry, dezodoranty či sprchové gély. Mamine som sa ku dňu matiek rozhodla kúpiť menší kozmetický balíček, ktorý som vyskladala podľa potrieb jej vlasov. V košíku skončil kondicionér s jojobou a zeleným čajom a do oka nám padol aj hydratačný šampón.

eco cosmetics hydratačný šampón

eco cosmetics hydratačný šampón zloženie

hydratačný šampón

Nemecká značka ponúka prírodnú kozmetiku s certifikátom Ecocert za celkom priaznivé ceny. Dbá na vysoký podiel bio surovín z použitých rastlinných zložiek. Hydratačný šampón je určený pre suché a namáhané vlasy, vyhovovať by mal citlivej pokožke hlavy. V bielej tubičke s modrým písmom nájdete 200 ml šampónu. Tuby mi celkom vyhovujú, ľahko sa ukladajú a doposiaľ sa mi ani pri cestovaní v kufri neotvorili. Pôsobí jednoducho, pekne  a v podobnom duchu sa nesú aj ostatné produkty.

Hustý biely šampón má len jemnú, osviežujúcu vôňu, ktorá môže vyhovovať ako ženám, tak i mužom. Jemne pení a vo vlasoch zanechá pekný šampónový závan. Na moju citlivú a ekzémom postihnutú pokožku pôsobí priaznivo. Hydratuje ju, zjemňuje a menej svrbí. Ekzém sa nezväčšuje a nebudím sa s rozškriabanou pokožkou. Už len za to mal veľké plus, lebo v poslednej dobe ma môj ekzém veľmi trápi a mám dni, kedy sa len zhoršuje. Po jeho použití je dobré siahnuť po kondicionéri alebo maske, aby sa dobre rozčesávali. Sú jemné, lesklé a pružné. Nemajú výraznejší objem, ale nie sú ani úplne spľasnuté popri hlave. Je to dobrý šampón, ktorým nič nepokazíte a na bežné používanie je vhodný. Balenie stojí 6,10 eur.


KONDICIONÉR S jojobou a zeleným čajom Eco cosmetics

KONDICIONÉR S jojobou a zeleným čajom Eco cosmetics zloženie

KONDICIONÉR S jojobou a zeleným čajom Eco cosmetics zloženie

kondicionér

Kondicionéry som sa naučila používať pravidelne a na vlasoch sa to odrazilo okamžite. Považovala som ich za zbytočný luxus, dnes sa bez neho nezaobídem. Do určitej miery je to spôsobené aj tým, že už mám podstatne dlhšie vlasy a jednoducho sa o ne treba starať viac, aby neboli suché, nekrepovateli a nelámali sa. Netrápi ma už ani štiepenie končekov, čo bolo donedávna jedno z mojich malých vlasových trápení. Balený je podobne ako šampón,  v bielo modrej tube. Objem 125 ml je menší, no pri prírodných kondicionéroch pomerne bežný. Jeho vôňa je svieža, taká  čajovo citrusová, pekná. Je krémový a použiť ho treba málo, i keď čím dlhšie vlasy, tým viac kondicionéru, takže to treba posudzovať aj podľa toho.

Je veľmi dobrý, ale musím ho nanášať tak od polovice vlasov, lebo inak sa mi  mastia. Na tejto jav nie som zvyknutá, a preto ma prekvapil, ale rýchlo som pochopila, že stačí málo, aby sa to zlepšilo. Nenanášam ho na pokožku, len na vlásky a sústredím sa na končeky, aby boli chránené pred poškodením. Keď sa vyhnem korienkom a pokožke, je to veľmi šikovný pomocník. Vlasy sa vďaka nemu dobre češú, pekne sa lesknú a  vyzerajú hravo. Sú hydratované, neelektrizujú a vyzerajú krásne. Mojim vlasom dávam zabrať, keď používam natáčky, fény, rôzne spreje a gély na objem. Preto potrebujú dôkladnú starostlivosť, aby boli pekné, jemné a nevyzerali  ako slama. Kondicionér stojí 5,10 eur a aj so šampónom ho nájdete v eshope Krásná každý den.

Máte skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe