Myslím ekologicky

16:59

Myslieť ekologicky som začala pred pár rokmi. Vždy sme doma separovali odpad, nevyhadzovali sme potraviny a nenakupovali veci, ktoré sme nepotrebovali. Keď som začala blogovať, všimla som si, koľko miniem vatových odličovacích tampónov. Na odlíčenie, čistenie alebo odlakovanie laku na nechtoch. Tak ti si zaobstarala zero waste odličovacie tampóny, ktoré milujem. Už na vysokej som prestala nosiť igelitky. Kupovala som si skladacie tašky, ktoré som v kabelke mala vždy po ruky. Keď som nastúpila do práce, zaobstarala som si bavlnené, lebo boli praktické aj veľmi štýlové (z Mohita mám tašku s Marylin Monroe a je božská!). Okrem toho som domov začala kupovať ekologickejšie čističe, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu. V DM drogérii nájdete všetko, čo potrebujete, aby ste tvorili menej odpadu a mali ekologickú čistú domácnosť.

Denkmit

Denkmit Nature

Veľmi obľubujem značku Frosch. Jej octový čistič používam na kúpeľne, dlážky, občas i drez v kuchyni. Nevonia mi, ale čistí dokonale! Táto kvalitná ekodrogéria nie je ani drahá a pomaly skúšam aj čistič na fľaky alebo WC gély. Teraz som ale spoznala ďalší kúsok od Denkmit a som milo prekvapená.

Prostriedok na umývanie riadu Nature

Denkmit Prostriedok na umývanie riadu Nature


Prostriedok na umývanie riadu

Prostriedok na umývanie riadu Nature od Denkmit

Prostriedky na umývanie riadu som nikdy príliš neriešila. Sústredila som sa na to, či jpenia alebo nepenia dobre a či je riad čistý. Nič viac, nič menej. Časom som ale prišla na to, že niektoré z nich vysušujú pokožku, ruky sú potom zničené a nechty suchšie. Zo začiatku som tomu nepripisovala veľký význam, ale čím som staršia, tým viac ma to zaujíma :)

Denkmit Nature prostriedok na umývanie riadu nevyzerá nijak výrazne. Jednoduchý priesvitný plastový obal so zelenou etiketou. Možno by som ho aj prehliadla, keby presne neviem, čo hľadám. Jeho vôňa je jemná a pekná, taká citrusová. Nie je to až také dôležité, ale poteší to :) Dobre pení a vďaka zložkám na rastlinnej báze je obzvlášť šetrný k životnému prostrediu

Keď som ho použila prvý raz, nechcelo sa mi veriť vlastným očiam. Tento čistiaci prostriedok je omnoho lepší ako tie, ktoré som doteraz kupovala v supermarketoch. Riad je dokonale čistí, lesklý, bez mastnoty alebo akejkoľvek inej nečistoty. Kuchyňa vonia po limetkách a pokožka rúk je jemná a nie vysušená (samozrejme, potom si ich treba umyť a pre istotu nakrémovať). Pol litra stojí euro a je to fakt paráda.

Casa Organica sieťovka

sieťová taška

Sieťová taška s dlhým uchom Natural

Sieťové tašky sú ideálne na nákupy. Táto je z biobavlny a nosím ju aj na dovolenky alebo nákupy. Nosím v nej ovocie, potraviny, nákupy a nemusím sa báť, že by mi z nej niečo vypadlo. Môže sa prať bez aviváže a vždy pomerne rýchlo uschne. Odporúčam ju každému, v taške nezaberie veľa miesta a vydrží dlho.

sieťové vrecko

plátené vrecko

Vrecká na potraviny

Či už idete na výlet alebo na nákup, vrecká z biobavlny sú ideálne riešenie. Potraviny v nich sú chránené, dajú sa uzatvoriť šnúrkou a nebudete viac potrebovať čoraz menej populárne mikroténové vrecúška. Tiež so mnou aj cestujú, pravidelne ich periem a na kvalite im to zatiaľ neuberá.

V ponuke Casa Organica nenájdete len vrecká a tašky (cenovo je to zhruba od 2,5 eur do 7 eur za kus) aj rôzne kefy alebo nerezové slamky. A všetko je cenovo dostupné a ešte aj pekné :) Značku nájdete v DM drogérii.


Nosíte svoje tašky a vrecúška so sebou?  :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe