Zubná pasta, na ktorú som si musela zvykať poriadne dlho

18:16

Keď som si kupovala zubné pasty v bežnej drogérii, nemala som s nimi takmer žiaden problém. Buď mi chutila, alebo nie, inak medzi nimi nie je väčší rozdiel. Potom som ale objavila tie prírodné a našla som celkom nový svet. Nie vždy som bola spokojná, občas sa našla aj taká, ktorá mi jednoducho nezapasovala a musela som ju posunúť niekomu inému. Od Urtekram som chcela zubnú pastu už dlhšie. Po rôznych recenziách a hodnoteniach zákazníkov som sa rozhodla pre eukalyptovú zubnú pastu. Som s ňou už takmer na dne, ale ešte stále neviem, či by som ju odporúčala ďalej.


zubná pasta eukalyptus Urtekram

zubná pasta eukalyptus

zubná pasta eukalyptus Urtekram zloženie

zubná pasta

Zubná pasta eukalyptus Urtekram

Začalo to fajn. Zubná pasta s eukalyptom je v jednoduchom bielom obale, má 75 ml a pekne sa vojde do poličky alebo kozmetickej cestovnej tašky. Na výber ich bolo viacero, ale keďže eukalyptus mám v zubnej paste rada, vyhral ten. Hoci si občas myslím, že som si mala radšej vybrať inú, statočne som túto míňala a hľadala na nej pozitíva. Dnes to bude mimoriadne subjektívne hodnotenie a ak máte podobné alebo iné skúsenosti so zubnými pastami Urtekram, budem rada, ak sa o ne podelíte. 

Pri prvom použití nevyzerala, že by sa od iných príliš odlišovala. Bola biela, trochu redšia a celkom príjemne voňala vďaka éterickým olejom z eukalyptu a myrhy. Ako prvé som si všimla, že nepení. Pred rokmi mi to prekážalo, lebo bežné pasty penia a sme na to zvyknutí. Prechod na tie nepenivé mi trochu trval, ale nakoniec som si zvykla. Aj mnohé zubné séra, gély alebo prášky nepenia, takže to by som zvládla. Horšie prišlo potom.

Zubná pasta s eukalyptom mi vôbec, ale vôbec nechutí. Neviem ju ani definovať, prišla mi horká a za celé týždne sa mi ani raz nestalo, že by som sa na ňu tešila. Pasta má navyše takú zvláštnu konzistenciu. Nepení, no je taká - divná. Mazľavá, inak to povedať neviem. To mi prekážalo asi trochu viac ako chuť. 

Po umytí sú zuby čisté, bez povlaku a dych je svieži. Nie tak, ako som čakala, ale je. Zuby nie sú také citlivé a chráni aj ďasná. Celkovo som s výsledkom spokojná. Ale s pastou je to pre mňa boj. Nikdy by som ju nevyhodila, lebo nemrhám kozmetikou (ani ničím iným). Pôvodne som ju chcela darovať, ale nakoniec som si ju nechala. Pár razy som to síce oľutovala, ale už je skoro minutá. Kúpila som si aj pastu na citlivé zuby a tá sa mi zdá lepšia. O nej ale nabudúce :)

Plusy:
  • pekný obal
  • príjemne vonia
  • zuby sú čisté, menej citlivé, ďasná nekrvácajú a dych je svieži
Mínusy:
  • nechutí mi
  • nepáči sa mi konzistencia
  • horšie sa mi s ňou čistia zuby
Zubnú pastu nájdete na internete, jej ceny sa pohybujú okolo 4,3 eur. Ja som si ju kupovala na výlete v Prahe, keď sme sa motali po bio obchodíkoch.


Máte zubnú pastu, s ktorou ste neboli spokojné? :)













You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe